De zomer is zo goed als voorbij en dat betekent ook het einde van je bruine kleurtje.

Wil je bruin blijven of mijd je de zon en wil je er wel een beetje bruin uitzien, dan heb je een paar alternatieven. Zelfbruiners zijn dan een veilige manier om toch een gezonde kleur te krijgen en te houden. We hebben de Babor Self Tanning Spray getest.

Babor Self Tanning Spray

De spray is geschikt voor gezicht en lichaam. Je spuit de spray op een afstand van 30 cm op een schone, drooge en gepeelde huid. Natuurlijk wacht je met aankleden tot de spray helemaal is opgedroogd. De spray is er in 01 light en medium 02.

bab4Test

Na ontvangst heb ik de spray meteen even geprobeerd en één keer wat op mijn been gespoten. De spray is kleurloos en ik was het dus helemaal vergeten tot iemand aan me vroeg: Hé wat heb je op je been. Na een paar uur wat een bruine vlek ontstaan. Het werkt dus wel. Toen nog eens echt geprobeerd. Weer op de benen want daar kan ik wel wat kleur gebruiken. De bus spuit ook onderste boven en dat is handig. De moeilijkheid blijft blij zelfbruinen om het product goed verdeeld aan te brengen. Want ook al is de spuitbus heel makkelijk, je spuit snel ergens dubbel. Dus met een tissue heb ik af en toe wat bijgedept. De spray ruikt goed, maar die typische zelfbruin geur blijft wel hangen. Zelf heb ik daar geen problemen mee. De spray bevat aloë vera en voelt zacht aan op de huid. Na een paar uur begonnen mijn benen op te kleuren. Vrij egaal en een mooie natuurlijke kleur. Op een paar plaatsen was het iets te dik uit gevallen, maar na even boenen met een natte handdoek was het verschil niet meer te zien. De kleur blijft een paar dagen zitten en vervaagt langzaam. Je kunt het natuurlijk wel bijhouden door opnieuw te sprayen.

Al eerder gebruikte ik dagcrèmes met een zelfbruinend tintje, dat werkt heel geleidelijk en bouwt zich langzaam op. Deze spray van Babor is veel sterker en geeft na één keer gebruiken (na een paar uur) al een duidelijke kleur. Ik vind het ideaal om te gebruiken op de benen als je een rok of broek draagt waarbij je benen te zien zijn. En het is zeker dan je een mooi resultaat kunt krijgen. Maar ik zou het niet ’s ochtends voor de eerste keer gebruiken en dan naar je werk gaan of zo, want dan kan je wel eens voor verrassingen komen te staan.

De Self Tanning Spray is verkrijgbaar in de Babor webshop en kost 25 euro.