leestips januari 2020

5 Leestips januari 2020

Het maakt niet uit of je liever een echt boek of een e-book leest of een luisterboek luistert. Leuke leestips kan je altijd gebruiken. Hier vijf leestips voor onlangs verschenen boeken in verschillende categorieën: een thriller, een roman, een gezond boek, een kookboek en een leuk boek.

#1 Spannend: Zoutelande

Zoutelande is een thriller van Linda van Dijk die al vanaf het begin spannend is. Eline van As en haar vriendinnen gaan jaarlijks op vakantie naar Zoutelande in Zeeland. In het begin lijkt het even leuk en lekker te worden als anders maar dan verandert de sfeer.

Dit boek is ook beschikbaar als e-book en als luisterboek op Storytel.

#2 Romantisch: De drie dochters

Een trilogie over de drie dochters van filmster Jillian Croft en haar beroemde echtgenoot Daniel. De dochters groeien op in weelde, ook na de tragische dood van hun moeder. Jaren later staat hun wereld op zijn kop, als ze een medische verklaring vinden waaruit blijkt dat Jillian nooit zwanger kon zijn geweest. Olivia en Eve willen er het fijne niet van weten, maar middelste zus Rosalind kan het niet loslaten. Ze heeft zich altijd anders gevoeld en wil weten hoe het zit. Voor de liefhebbers van de boeken van ‘de zeven zussen‘ van Lucinda Riley

Het tweede deel van de trilogie is nu uitgekomen: Eva’s waarheid. Het derde deel zal in maart 2020 verschijnen:

#3 Gezond: Leefstijl op recept

Dit is een boek geschreven door huisarts Jacqui van Kemenade. Ze zou het liefst een gezonde leefstijl op recept voorschrijven: driemaal daags innemen met water op de nuchtere maag. Juiste voeding en leefstijl spelen een grote rol. Maar wat is juist? In ‘Leefstijl op recept’ krijg je aan de hand van vijf pijlers (voeding, beweging, slapen, stress en hormonen) inzicht in de werking van het lichaam en de effecten van leefstijl op onze gezondheid, diabetes en obesitas.

#4 Lekker: Puur thee

Thee is lekker en gezond en er zijn zoveel soorten dat er altijd wel een smaak is die je bevalt. In het laatste advies van de Gezondheidsraad wordt aangeraden om 3 kopen groene of zwarte thee te drinken. In dit boek vindt je ideeën en recepten om thee te telen, te zetten en om ermee te experimenteren.

#5 Leuk: Cursus omgaan met teleurstellingen

Herman Finkers staat bekend om zijn droge humor en filosofische beschouwinten: “Ik word wakker, doe een plas, sta op en denk: Verrek, het moest andersom.’ Of, zoals Finkers ooit al zei: “De leukste grappen zijn de grappen die niet zijn bedacht, maar ja, bedenk die maar eens.’
In dit boek zijn de overzichtswerken De cursus “omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door en Poëzie, zo moeilijk nie samengebracht.

Het boek is ook als e-book beschikbaar.