alcoholvrije wijn

Alcoholvrije wijn

 

Alcoholvrij bier bestaat al lang. Waarom dan geen alcoholvrije wijn?

 

Proeven?

Een paar keer per jaar word je in de supermarkt overvallen door een team van jonge dames dat alcoholvrije wijn aan de man probeert te brengen. Hoe? Door je te laten proeven in van die kleine, doorzichtige plastic wijnglaasjes.

 

Valt tegen

Hoewel het product, wijn en fles, er best goed uitzien, valt de smaak telkens tegen. Dat is ook de reden dat het niet aanslaat en dus geen succes zal worden in Nederland.

Smaakt naar?

De producent probeert de alcoholvrije wijn naar wijn te laten smaken. Met een ingenieus productieproces kan je tegenwoordig de wijn in laten dampen door verhitting, waardoor de ongezonde alcohol verdampt, terwijl de niet-vluchtige bestanddelen van de wijn, zoals mineralen, zuren, fenolen, suikers en vitaminen, bewaard blijven.

Het idee is goed

Maar de alcoholvrije wijn mist iets. Alcohol zelf, is namelijk een essentiële smaakstof en daarmee een wezenlijk ingrediënt van ieder glas goede wijn. Laat je de alcohol weg dan mis je iets wezenlijks aan de smaak en dan is het geen wijn meer. Zo simpel is het. Onze tip: moet je nog rijden of wil je gewoon minder ongezonde alcohol nuttigen? Drink dan wat minder maar doe geen concessies aan de smaak.