model boven de 50

Boven de 50 en model

model boven de 50

Het lijkt een droom van tienermeisjes, om ontdekt te worden als model. Maar het kan dus gebeuren: boven de 50 en model zijn.

 

boven de 50 en modelHet model op de foto rechts, Sarah Whiley overkwam het. Ze was 57 toen ze ontdekt werd door een fotograaf, terwijl ze poseerde voor een foto met haar kleinkinderen. Toen ze gevraagd werd door de fotograaf dacht ze in eerste instantie dat het een grap was. Ze is inmiddels 67 en staat ingeschreven bij een modellenbureau in Londen, Close Models. Ze doet ze regelmatig klussen als fotomodel in bladen en modemagazines. Ze deed zelfs mee met het Engelse TV programma How to look good naked, een modeprogramma dat laat zien hoe mensen er goed uit kunnen zien met kleren en zonder kleren.

En een blik op de foto’s in het portfolio van het bureau laat zien dat ze niet het enige 50 plus model is. Er zijn modellen tot ver in de 80. En dat is een goede ontwikkeling, want je wilt toch liever dat kleding geshowd wordt door modellen van je eigen leeftijd dan door een overslank meisje van net 20.

 

bron foto’s: Close Models