Test dag- en nachtcrème Hema voor 40 plus en 60 plus

De Hema verkoopt een uitgebreid assortiment dag- en nachtcrèmes, geschikt voor verschillende leeftijden. We hebben de 40 plus en 60 plus crèmes geprobeerd.

De Hema heeft een nieuwe lijn gezichtsreinigings- en huidverzorgingsproducten uitgebracht. Met de tekst: ‘Hello Mirror Guess My Age’ op de verpakking, zijn er speciale producten voor 30+, 40+ en 60+. Naast dag- en nachtcrèmes, zijn er ook nog voor elke leeftijdscategorie reinigingsproducten, een age serum en een oogcrème.

Zoals meestal bij producten van de Hema zien de doosjes en potjes er goed uit. Een zwart doosje en potje voor de nachtcrème en een wit doosje en potje voor de dagcrème.

 


hema402

Huidverzorging 40+

De dagcrème voor 40+ heeft als doel de huid te verstevigen en glad te maken. De werkzame bestanddelen die ze daarvoor gebruikt hebben zijn:

Matrixyl Synte 6

Matrixyl Synte 6 is een ingrediënt dat de huidstructuur egaliseert  en rimpels vermindert. Na wat googelen blijkt, dat onderzoek inderdaad heeft uitgewezen dat bij gebruik van Matrixyl, de hoeveelheid collageen in de huid toeneemt, de huid beter vocht kan vasthouden en daardoor voller lijkt. Matrixyl wordt vaak toegevoegd aan anti-aging producten van allerlei merken zoals bijvoorbeeld Olaz.

Proteolea

Proteolea, een stof met extract van olijfblad en de Chinese Jujube,  is bedoeld om de veroudering van de huid tegen te gaan en de hydratatie en celvernieuwing te verbeteren. Het is ook een ingrediënt dat vaker gebruikt wordt en volgens onderzoek na 28 dagen zichtbaar resultaat oplevert.

SPF 10

Daarnaast bevat de dagcreme een  SPF (Sun Protection Factor) 10, wat misschien wat aan de lage kant is. Maar als je daarnaast een foundation gebruikt die ook een SPF factor heeft dan komt dat wel goed.

Prijs dagcrème 5,50
Prijs nachtcrème 5,50

hema60

Huidverzorging 60+

De dagcrème voor 60 jaar en ouder heeft als doel de huid te verstevigen en de elasticiteit te verbeteren. De werkzame bestanddelen die ze daarvoor gebruikt hebben zijn naast Matrixyl Synte 6, zie hierboven:


Voluform

Voluform is een ingrediënt dat volgens onderzoek de stevigheid van de huid bevordert en de elasticiteit van de huid en het volume van de wangen laat toenemen.

De dagcrème bevat hier ook een zonfilter van SPF 10.

Prijs dagcrème 6,50
Prijs nachtcrème 6,50

 

Waardering

Bij een dag- en nachtcrème zijn een paar dingen belangrijk. Voelt het prettig aan op de huid en voel je het niet de hele tijd zitten. Ruikt het aangenaam en geeft het de resultaten die het belooft. En de prijs natuurlijk.

De crèmes van de Hema zijn licht en trekken snel in de huid. Je huid voelt daarna zacht en soepel aan. De geur is niet te sterk en best aangenaam. Over de resultaten op de lange termijn kan ik nu natuurlijk nog niks zeggen. De prijs is een groot pluspunt. 5,50 voor 40+ en 6,50 voor 60+. Dat zijn prima prijzen als je niet te veel wilt of kunt besteden. Een voordeel van niet te dure dag- en nachtcrème is, dat je er niet te zuinig mee om hoeft te gaan en het ook op je hals en decolleté kunt gebruiken.

Meer informatie over deze producten vind je hier.