De overgang als bron van kracht

De overgang als bron van kracht is een boek is de bestseller van Christiane Northrup gaat over nieuwe perspectieven en zingeving tijdens en na de overgang.

overgang bronDe overgang is voor vrouwen een periode van ingrijpende veranderingen zowel lichamelijk als geestelijk. Christiane Northrup onderzocht het verband tussen de overgang en het emotionele en spirituele leven van vrouwen. Maar het is ook een begin van een nieuwe fase waarbij je keuzes kunt maken voor een nieuwe periode die aanbreekt op het gebied van relatie, werk of voeding. Alles om geluk te vinden en de gezondheid te behouden.


De overgang als bron van kracht is een boek met eindeloos veel informatie. Het boek bevat maar liefst 550 pagina’s. Het boek behandelt de volgende onderwerpen. Na een inleiding waarin Northrup de motieven voor het schrijven van het boek beschrijft, volgt

hoofdstuk 1:
De overgang legt uw leven onder de microscoop. Besproken worden de onvermijdelijke veranderingen in de relatie en in de rol als moeder.

hoofdstuk 2:
In de overgang vatten de hersenen vlam. Over hormonen en emoties tijdens de overgang.

hoofdstuk 3:
Thuiskomen bij jezelf: van afhankelijkheid naar gezonde zelfstandigheid. Over zorgen voor jezelf en zorgen voor anderen.

hoofdstuk 4:
Dit kan de overgang toch niet zijn? De lichamelijke grondslag van de verandering. Over hormoonveranderingen, de schildklier en de bijnieren.


hoofdstuk 5:
Hormoonsuppletie, een individuele keuze. Over wel of geen hormoontherapie tijdens de overgang.

hoofdstuk 6:
Voeding en voedingssupplementen als ondersteuning. Over de juiste voeding, kruidentherapie, Chinese medicijnen en acupunctuur.

hoofdstuk 7:
Het voedingsplan voor de overgang: een programma voor hormonaal evenwicht en tegen de kwalen van de middelbare leeftijd.

hoofdstuk 8:
Maak uw bekken gezond en krachtig. Over problemen van de baarmoeder, de urinewegen en de bekkenbodemspieren.

hoofdstuk 9:
Seks en overgang: mythen en feiten. Over seksualiteit in en na de overgang.

hoofdstuk 10:
Voeding voor uw hersenen: slaap, depressiviteit en geheugen. Met tips om de hersenen gezond te houden.

hoofdstuk 11:
Van rozenknop tot rozenbottel: de schoonheid van de middelbare leeftijd bewaren. Over je huid, rimpels en andere schoonheidsproblemen.

hoofdstuk 12:
Rechtop in het leven staan: gezonde botten opbouwen. Wat kan je zelf doen om gezonde botten te houden.

hoofdstuk 13:
Gezonde borsten. Over borstkanker, screening en hormonen.

hoofdstuk 14:
Leven met hart, passie en vreugde: houd van uw middelbare hart en luister ernaar. Over voeding en levenswijze die je hart gezond kunnen houden.

Over het boek

Dit is een herziene versie van het eerder verschenen boek met dezelfde titel. Zoals je kunt zien, worden alle mogelijke en belangrijke aspecten van de overgang uitvoerig besproken en behandeld. De lichamelijke veranderingen, maar ook de gevoelens erachter. Christiane Northrup weet vanuit haar medische achtergrond duidelijk waar ze het over heeft. Zo worden gezondheid, dieet, vitaminen, supplementen, gewicht, hormonen, bewegen, seks boven de 50 en de veranderingen in de hersenen allemaal uitgelegd en niet vanuit de traditionele geneeskunde ook alternatieve ideeën en behandelingen komen aan bod. Alles is goed en wetenschappelijk onderbouwd, met bijna 40 pagina’s aan voetnoten en referenties achter in het boek. Je kunt het boek in zijn geheel lezen en het daarna heel goed als naslagwerk gebruiken. In het boek, tussen alle informatie en feiten door, vertelt Christiane ook haar eigen verhaal en de verhalen van vrouwen uit haar praktijk of haar omgeving. Dat maakt het boek prettig om te lezen. Heb je twijfels of vragen over zaken rond de overgang, dan is dit hét boek om te lezen.

 

Christiane Northrup

Christiane Northrup is verloskundige en gyneacoloog en heeft meer dan twintig jaar ervaring in lesgeven. Ze combineert in haar werk conventionele geneeskunde met alternatieve geneeswijzen. Ze heeft meer boeken geschreven en televisieprogramma’s gepresenteerd en was vaak te gast in tv-programma’s waaronder de Oprah Winfrey Show. Eerder verschenen boeken zijn: Vrouwenlichaam, vrouwenwijsheid;  De moeder-dochterrelatie als bron van kracht (2006), Het geheime genot van de overgang (2008).

[bol_product_links block_id=”bol_5570a4ad4f71e_selected-products” products=”9200000035888977,9200000040664609″ name=”br” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]