Evora

Een bezoek aan Alentejo

Ik was nog nooit in Portugal geweest. En eigenlijk wist ik zo goed als niets van dat land.


Maar toen ik de kans kreeg om in te vallen op een promotietoer voor een collega, die op het laatste moment had afgezegd, aarzelde ik geen moment en belde ik snel een vriendin of ze zin had om met mij mee te gaan naar de Portugese provincie Alentejo. Die had ook tijd genoeg, dus meldden wij ons meteen aan om als vrijwilligers een reisverslag te maken van deze Zuid-Portugese provincie.

We hadden maar een paar dagen om onze koffers te pakken en de weersvoorspellingen te bekijken. Die waren niet geweldig. Maar dat viel ter plekke aangekomen, gelukkig reuze mee. We hebben genoten, ook van het weer!

Op papier was het reisschema, dat door het verkeersbureau van Alentejo voor ons was opgesteld, goed te doen. Maar je moet dan wel handig zijn met de taalinstellingen van je routeplanner, anders is 700 kilometer rondrijden in een vreemd land, wat veel. Lees hier meer.