Eet, proef en beleef toscane

Eet, proef en beleef Toscane

Eet, proef en beleef Toscane

toscane Giulia ScarpaleggiaWeer een boek met Toscaanse recepten en die eeuwige cypressen en heuveltjes, zul je misschien denken. Maar dat is gelukkig niet zo. In dit boek neemt fulltime foodblogger Giulia Scarpaleggia  je mee op rondreis in haar geboortestreek. Ze toont je leuke, onontdekte markten, authentieke restaurantjes en de beste recepten uit deze mooie Italiaanse provincie. En dat is inderdaad een belevenis.

 

100 lievelingsrecepten

Het boek is oorspronkelijk geschreven voor de Italianen zelf. Ze laat je, in de beste traditie, proeven van gerechten die ze heeft geleerd van haar oma en haar moeder. Het bevat haar 100 lievelingsrecepten, die je eenvoudig en landelijk kan noemen. Erg leuk is het hoofdstuk “Voorraadkast”, met essentials uit de traditionele Toscaanse keuken. Met bijvoorbeeld: eenvoudig te maken “kruidenzout” (fijn zout met salie, zwarte peper, knoflook en rozemarijn), of “sperziebonen op olie” (gekookte sperziebonen met zwarte peper, knoflook in een glazen pot olijfolie). Makkelijk en lekker!


 

Giulia Scarpaleggia

tos2

Giulia Scarpaleggia schrijft niet zo maar over Toscane en Toscaanse recepten. Zoals Tessa Kiros in haar voorwoord zegt: Het zijn de recepten uit haar kindertijd die ze je in dit boek geeft. Ze heeft alle recepten in haar eigen keuken bereid en gefotografeerd. Het is een mooi boek geworden met mooie foto’s over de mensen en hun recepten uit deze prachtige streek. En een lijst met de beste adresjes voor wijn, streekproducten en eetgelegenheden per plaats die ook handig zou zijn om op je iPad te hebben als je daar op vakantie gaat.

 


[bol_product_links block_id=”bol_5315e01963c5b_selected-products” products=”9200000021970706″ name=”to” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]