Getest: Doro Liberto® 650

Laatst bijgewerkt:

Een mobiele telefoon zonder gepriegel.

De Doro Liberto 650

Smartphones worden steeds geavanceerder en krijgen steeds meer mogelijkheden. Niet iedereen volgt al die ontwikkelingen op de voet. Bovendien houdt ook niet iedereen van gepriegel op een zo’n klein toetsenbordje in het scherm. Daarom zijn er ook mobiele telefoons met iets grotere toetsen, een duidelijk leesbaar lettertype en een eenvoudige bediening. Zonder al te veel toeters en bellen. Zoals de Doro liberto 650. Wij hebben hem getest.

scherm doroWat kan de Doro Liberto 650?

Met de Doro Liberto 650 kun je bellen en gebeld worden. En nog veel meer. Met de Doro Liberto 650 kun je bijvoorbeeld ook heel makkelijk internetten en e-mailen. Verder heeft het toestel een camera waar je foto’s en filmpjes mee kan maken. Met de Doro Liberto is het niet mogelijk om gebruik te maken van apps.


Bediening

De Doro Liberto bestaat uit twee delen. Een gedeelte met toetsen en een gedeelte met een scherm. Het grootste voordeel daarvan is, dat je vrij grote toetsen hebt. Makkelijk bij het bellen en eenvoudig bij het opnemen. En bellen gaat simpel: je klapt de telefoon open en toetst het nummer in. Klaar.

Voor alle andere mogelijkheden ga je naar de opties. Dat is erg eenvoudig. Je klapt de telefoon open en klikt op Options. Daarna krijg je een aantal mogelijkheden: Een Telefoonboek, Berichten, Belgeschiedenis, Internet, Camera, Organizer en Meer. Dat is duidelijk en goed te overzien. Je bent dus in twee stappen bij de camera of bij je opgeslagen telefoonnummers, of op internet als je dat wilt. Andere mogelijkheden en opties zijn: een FM radio, spelletjes, kalender, een wekker, een mogelijkheid om je ergens aan te herinneren en een nummer dat je kunt inprogrammeren om te bellen  in geval van nood.


Conclusie

foto1

De Doro Liberto 650 is een lekker kleine mobiele telefoon, die makkelijk te bedienen is. Het beeldscherm is goed leesbaar en de bediening is makkelijk. De Doro telefoon ziet er verder prima uit, is niet te groot en is er in twee kleuren. Met 2 Megapixel is de camera goed genoeg voor het nemen van een behoorlijk foto. Er is redelijk wat opslagruimte (1 Gb) voor het bewaren van foto’s en berichten. Een minpuntje is misschien dat het de teksten op het scherm in het Engels zijn, maar dat went meteen.

Kijk hier voor meer informatie en de volledig lijst van mogelijkheden van deze telefoon.