Grace and Frankie
Kathy Hutchins/shutterstock.com

Grace and Frankie, een serie voor jong en oud

Wie naar Netflix kijkt, heeft ongetwijfeld weleens de serie Grace & Frankie voorbij zien komen. Een verrassend komische serie waarin Lily Tomlin en Jane Fonda twee vrouwen van over de 60 spelen.

Hilarisch verhaal

Het verhaal begint hilarisch. Grace (Jane Fonda, in het echte leven 80 jaar oud) en Frankie (Lily Tomlin, 78 jaar) zijn allebei getrouwd. Ze zijn al jaren bevriend als twee getrouwde stellen. Op een dag krijgen zij beiden te horen dat hun echtgenoten van hen gaan scheiden. En dat niet alleen, hun echtgenoten hebben een relatie gekregen en gaan samenwonen.

Grace en Frankie zijn twee totaal verschillende types. Grace is een echte dame, perfectionistisch en een beetje rechtlijnig. Frankie is kunstzinnig en een beetje een oude hippie. Na hun scheidingen groeien ze naar elkaar toe, gaan ze noodgedwongen samenwonen en ze beginnen samen een bedrijfje.


De realiteit met humor

Allereerst is het opmerkelijk dat je 80 bent en nog steeds werkt. De dames zien er trouwens fantastisch uit. Daarnaast is de inhoud van de serie ook nog eens verrassend en vernieuwend. Je krijgt een kijkje in het leven dat hoort bij ouder worden met alles wat erbij komt kijken. Onderwerpen als euthanasie, uitvaarten, dementie, daten voor ouderen en seks op latere leeftijd worden op een luchtige manier behandeld.

Seks voor ouderen

Grace & Frankie beginnen een bedrijfje waarin ze vibrators voor ouderen ontwikkelen, waarvan je geen pijn aan je pols krijgt en die je ook kan gebruiken als je artritis hebt. Seksscènes zijn er genoeg te zien in andere televisieseries en de seksindustrie richt zich voornamelijk op jongeren. Maar er zijn maar weinig series waarin je echt sexspeeltjes in beeld krijgt. Als je wilt zien hoe ze eruit zien, kan je ook een kijkje nemen bij Easytoys. Bij Grace & Frankie wordt speciaal aandacht besteedt aan seksueel plezier voor oudere vrouwen. Lily Tomlin zegt in een interview met de Chicago Tribune, dat ze in interviews het woord ‘vibrator’ niet mogen noemen, ze moeten het ‘sextoy’ noemen. Ze hopen dat deze serie helpt om dit onderwerp uit de taboesfeer te halen. Vooral omdat onderwerpen die met mannelijke seksualiteit te maken hebben zoals viagra of een cockring wel makkelijk in het openbaar genoemd worden.

Vier seizoenen

Dat de serie populair is, blijkt wel uit het feit dat er vier seizoenen te zien zijn op Netflix. Een vijfde seizoen is al aangekondigd.