boek inspirerende tuinideeën

Inspirerende tuinideeën

Een mooi boek voor wie het leuk vindt om tuinen van anderen te bekijken en om je te laten inspireren met allerlei ideeën voor de eigen tuin.

tuinikEen boek vol foto’s van allerlei verschillende tuinen en detailfoto’s van planten, bloemen en insecten. Mooie foto’s om naar te kijken. De gefotografeerde tuinen zijn stadstuinen van gewone mensen

De tuinen die aan bod komen, zijn heel verschillend. Wilde tuinen, Oosterse tuinen boerderijtuinen, pluktuinen, landschapstuinen, parktuinen, stadstuinen maar ook foto’s genomen bij kwekerijen en tuincentra. Bij iedere tuin staat een korte tekst waarin verteld wordt om welke tuin het gaat en wat meer achtergrondinformatie over de tuin en/of de mensen erachter. Sommige tuinen zijn ook te bezoeken en daarbij staat dan een website of facebookpagina vermeld.


Een leuk en mooi boek om in te bladeren. Om combinaties van kleuren en planten te bekijken, composities van vormen en natuurlijk om ideeën op te doen voor je eigen tuin. Als je de foto’s in het boek bekijkt krijg je zin om naar het tuincentrum te gaan en wat nieuwe planten te kopen en om in je tuin aan de slag te gaan. En dat is dus een goede reactie die het boek oproept.

9200000036240103_6

Hans Clauzing

Inspirerende tuinideeën is een boek van Hans Clauzing. Iemand die veel belangstelling heeft voor fotografie en natuur. Hij fotografeert voor diverse groen- en tuinmagazines als Groei & Bloei, Tuinseizoen, Tuin & Landschap en Home and Garden. Hij geeft ook lezingen over tuinen of groen gerelateerde onderwerpen en verzorgt workshops botanische fotografie in onder andere de Hortus Botanicus in Leiden.


  • 192 pagina’s – Aerial Media Company B.V. – april 2015

[bol_product_links block_id=”bol_5522acc84d3d9_selected-products” products=”9200000036240103″ name=”tui” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]