Mam vertel eens en Oma vertel eens

Deze ‘Vertel eens’ boeken zijn boeken die je weggeeft met de bedoeling dat je ze weer ingevuld terugkrijgt. Vol herinneringen.

Hoe leuk is het om een boek te hebben vol antwoorden op allerlei vragen. Meer vragen dan je zelf ooit kunt bedenken. Een soort omgekeerd poezie album. Bovendien voorkom je met deze boeken dat herinneringen verloren gaan.

mamkMam vertel eens

Een paar voorbeelden van vragen uit het boek: ‘Mam vertel eens’:

In het begin van het boek worden eerst vragen gesteld over de jeugd van je moeder. Welke herinneringen ze aan haar jeugd als klein kind heeft, welke spelletjes ze leuk vond, of ze wel eens ziek was als kind, wat ze de leukste dag van het jaar vond. Natuurlijk is er ook ruimte voor foto’s.
Dan volgt een gedeelte met vragen over haar ouders, jouw grootouders dus. Hoe was hun relatie, waren ze ouderwets of modern, waren ze gelovig en hoe belangrijk was dat? Ook vragen over het gezin. Moest je meehelpen in het huishouden, had je een eigen kamer in wat voor huis woonden jullie.
En natuurlijk over de het opgroeien en volwassen worden van je moeder. Wanneer ging ze voor het eerst werken, wat wilde ze worden, op wie werd ze voor het eerst verliefd. Over de ontmoeting met je vader, wat ze leuk aan hem vond en wat haar ouders er van vonden. En dan natuurlijk over het moeder worden en over jou als klein kind.


omako

Oma vertel eens

De vragen aan je oma zijn ongeveer hetzelfde opgezet.

Eerst gaat het over de jeugd van je oma, over de liefde en oma worden, over leuke dingen en vrije tijd en over wie ze is geworden, wensen en dromen.

 


Over de boeken

Het zijn boeken met leuke en soms originele vragen waardoor je veel dingen te weten komt die je normaal misschien niet zo snel zou vragen. Wel een hele klus om in te vullen. Maar je kunt het zo uitgebreid doen als je zelf wilt natuurlijk. Je kunt er een heel plakboek van maken (er zitten ook een paar stickers bij) of alleen de antwoorden invullen. Net wat je wilt. Het is ook een superleuk idee om als moeder of oma zelf zo’n boek te kopen, in te vullen en het cadeau te geven aan je kind of kleinkind. Of misschien wel om het samen in te vullen.

Weggeven

We mogen een aantal exemplaren van deze boeken weggeven. Wil je graag een exemplaar hebben? Stuur dan een mailtje naar info@plusrubriek.nl en geef aan of je ‘Mam vertel eens’ of ‘Oma vertel eens’ zou willen hebben.

[bol_product_links block_id=”bol_554895cd3cc4b_selected-products” products=”9200000040710112,9200000040710198″ name=”ve” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]