Test l’Action stift bij grijze uitgroei

Er zijn verschillende middeltjes om grijze uitgroei bij te werken. De l’Action stift is er één van en we hebben hem getest.

Een tijdje geleden schreven ik al over manieren om uitgroei bij te werken. Als één van de mogelijkheden noemde ik daar de l’Action stift. En omdat ik zelf ook vaak op zoek ben naar manieren om een verfbeurt uit te stellen en grijze uitgroei te voorkomen heb ik de stift zelf uitgeprobeerd.

Je hebt bij de l’Action stift in verschillende kleuren. Ik twijfelde tussen de kleuren middenbruin en  lichtbruin/blond en heb ze daarom allebei genomen. Het eerste dat opviel was de afmeting. Ik had ze me groter voorgesteld, maar ze hebben de afmeting van een lippenstift.

Aanbrengen

Het aanbrengen is zo simpel als het maar kan. Je brengt met de stift een laagje aan op je uitgroei. Dat gaat zonder moeite, want de stift geeft makkelijk kleur af. Goed uitwrijven en proberen te voorkomen dat het op je huid komt.


De kleur

Het kiezen van de kleur is wel een punt. Je hebt de kleuren lichtbruin/blond, middenbruin, donkerbruin, zwart, mahonie en kastanje. Voor een goed resultaat is het wel belangrijk om de goede kleur te kiezen. Ik heb allebei de kleuren licht- en middenbruin tegelijk gebruikt. Na het aanbrengen leek de kleur een beetje te bruin, maar na wat extra wrijven zag ik weinig kleurverschil meer. Ik denk alleen dat als je heel licht of licht asblond bent dat zelfs de lichtste stift nog iets te bruin is. En ik ben ook benieuwd of een zwarte stift echt helemaal dekt. De omschrijving van het product zegt dat het waterbestendig is, ik heb dat niet uitgeprobeerd, maar het geeft in ieder geval niet of nauwelijks af als je er over wrijft. Bij het wassen zie je dat je de kleur wegspoelt en is je haarkleur weer helemaal zoals het was.

Resultaat

Ik heb verder geen belang om de stift aan te prijzen, maar ik ben eigenlijk best tevreden. De stiften dekken prima. Na ze twee keer gebruikt te hebben, zie je nauwelijks dat je ze gebruikt hebt, dus ze zullen best lang meegaan. Zoals je op de (niet al te duidelijke) foto hier onder kunt zien, ben ik nodig aan een verfbeurt toe. Maar door die stiften kan ik het mooi nog even uitstellen.

Voordelen:


– je haar wordt er niet hard of kleverig van zoals je wel met mousses kunt hebben.
– het is makkelijk en snel aan te brengen
– je kunt je verfbeurt een paar weken uitstellen zonder je ongemakkelijk te voelen

Nadelen:

– het ruikt een beetje zoals lipstick ruikt
– de kleur is misschien iets doffer dan de rest van je haar, maar dat is nog altijd beter dan grijze uitgroei.

l'action stift bij grijze uitgroei