Test: Novexpert natuurlijke anti-aging producten

Novexpert is een huidverzorgingslijn met 100% natuurlijke ingrediënten gericht op anti-huidveroudering.

De producten zijn ontwikkeld door Franse artsen gespecialiseerd in huidveroudering. Bijzonder is het ingrediënt novaxyline-alg dat de huid aanzet om zelf hyaluronzuur en collageen aan te maken. Misschien heb je, net als wij nog niet eerder van dit merk gehoord. Dat komt omdat ze weinig geld steken in promotie en veel in de ontwikkeling en onderzoek van producten.

We hebben de volgende producten uitgeprobeerd:

Booster serum met hyaluronzuur

Op de verpakking staat dat de inhoud van het flesje overeenkomt met 20 hyaluronzuur injecties en dat er geen andere producten bestaan met zo’n hoge dosering. Hyaluronzuur helpt rimpels verminderen heeft een hydraterende en liftende werking op de huid.


Volgens de gebruiksaanwijzing breng je ’s ochtends en/of  ’s avonds naar behoefte 2 tot 6 druppels aan op de huid. Dat kun je puur doen of gemengd met je dag- of nachtcrème. Omdat de dop van het flesje een pipetje bevat is het makkelijk te doseren. Het serum is een doorzichtige gel. Als je het op je huid smeert voelt het niet vet aan en wordt de gel heel snel opgenomen door je huid. De geur is aangenaam en de gel voelt heel zacht aan op de huid. Andere ingrediënten zijn onder andere aloë vera. Ik vind het altijd een prettig idee als een product geen parabenen bevat en alleen natuurlijke ingrediënten. Hyaluronzuur heeft bewezen effect op fijne rimpels en maakt de huid elastischer. En aangezien het ook nog prettig ruikt, vind ik het een fijn product.

Er zit 30 ml in het flesje en de prijs is 64,95. Dat is prijzig maar omdat je maar een paar druppeltjes nodig hebt zal het wel lang meegaan.

nov1

Beauty Kit

De Novexpert Beauty Kit bestaat uit twee producten: The expert exfoliator, een masker en scrub in één en The repulp mask, voor een zachte en gehydrateerde huid. Het product is bedoeld voor een direct resultaat. Dus als je er extra goed uit wilt zien op een feestje, als je moe bent of een andere gelegenheid. Werkzame ingrediënten in deze producten zijn de novaxyline-alg, plantaardige oliën en veel plantenextracten zoals b.v. thee-extract, broccoli-extract, papaya-extract.

Je gebruikt het in 4 stappen:

stap 1. Gebruik de Exfoliator als masker
stap 2. Masseer de huid licht voor een scrub-behandeling.
stap 3. Breng een dikke laag van The Repulp Mask aan en laat 10 minuten intrekken
stap 4. Spoel het masker af te beginnen met warm water die je geleidelijk naar koud brengt.


De scrub is fijn en zacht voor je huid en ja, van zo’n behandeling knapt je huid meteen op.

De prijs voor een verpakking is 64,95.  Je kunt het meerdere keren gebruiken.

nov4

The Expert Anti-aging cream

Bedoeld voor de dagelijkse verzorging van de huid is deze anti-aging cream die zich richt op de verzorging van de huid en rimpels tegengaat. Werkzame ingrediënten van deze crème zijn ook de novaxyline-alg, hyaluronzuur, oliën en verschillende fruit- en groentenextracten. De creme is geschikt voor de normale tot droge huid en je kunt het zowel overdag als ’s nachts gebruiken. Je kunt het ook aanbrengen op de hals, oogcontouren en op de lippen Het is een crème die zich makkelijk op de huid laat aanbrengen en geen vettig effect geeft, maar de huid wel soepel en zacht maak.

De prijs voor 40 ml is € 49,95. 

Expert Anti-aging eye contour

Deze oogcontourcrème richt zich op drie soorten rimpels door de reactivatie van stamcellen: beginnende, oppervlakkige en diepe rimpels. Bovendien verdoezelt het wallen en donkere kringen omdat het een dekkend kleur en glans effect heeft. Het zit in een flesje met een pompje zodat je het makkelijk kunt doseren. Het ruikt lekker en voelt prettig aan op de huid.

De prijs is voor 15 ml € 39,95.

De producten zijn te koop bij Ici Paris XL.

 

Conclusie

Dit zijn producten met veel bewezen werkzame ingrediënten die allemaal 100% natuurlijk zijn. Het zijn fijne producten om te gebruiken die ook aangenaam ruiken. Enige nadeel is misschien dat het prijzige producten zijn.