Test Qiriness Le Wrap Exfolys

Qiriness Le Wrap Exfolys is een masker voor je gezicht en geeft je huid een dubbele peeling zonder korrels.

Waarom een masker?

qirinessEen masker helpt om dode huidcellen te verwijderen waardoor je huid weer helemaal fris, schoon en glad wordt. Als je wat ouder wordt is het belangrijk om je huid af en toe te exfoliëren. Rimpeltjes en lijntjes lijken daarna minder diep doordat het toplaagje en dode cellen verwijderd worden. En ook als je de zon in gaat dan geeft een gladde en schone huid de beste kans op een egaal bruine tint.


Een peeling zonder korrel

Je hebt verschillende soorten peelings. Veel peelings of scrubs hebben een korrelige structuur waarmee je de huid masseert en waarbij je het bovenste laagje afschuurt. Dat heeft als nadeel dat als het grote of scherpe korreltjes zijn, het de huid ook licht kan irriteren of beschadigen. Dat wil je niet, zeker niet als je een gevoelig huid hebt. Le Wrap Exfolys is een peeling zonder korreltjes. Het is een hele zachte, witte crème iets dikker dan een gewone dagcrème.

Hoe werkt Le Wrap Exfolys?

Le Wrap Exfolys is een masker dat de huid ontdoet van dode huidcellen door middel van enzymatische peeling. Het ingrediënt dat daar verantwoordelijk voor is, is  Keratoline (gistextract). Andere bestanddelen zijn rijstzetmeel, dat een matterend effect heeft en witte lelie dat de huid kalmeert en hydrateert.

 Oordeel

Op zich ben ik geen groot fan van maskers omdat het vaak een gedoe is. Normaal moet een masker 15-20 minuten intrekken. Maar dat is niet het geval bij dit masker van Qiriness, dat slechts 30 seconden op je gezicht te hoeft te blijven. Dat is een groot voordeel. Je brengt de crème aan op je gezicht (niet rond de ogen), en dat gaat makkelijk omdat het goed uitsmeert. Na een halve minuut voelt het iets droger aan, maar het wordt geen hard masker. Daarna maak je draaiende bewegingen zoals je ook doet als je je huid scrubt. Dat doe je tot de crème schilfert. Daarna spoel je de rest af met lauw water.

Het is geschikt voor ieder huidtype en je kan het twee keer per week gebruiken. Heb je een gevoelige of tere huid dan breng je het masker aan, laat het een minuut zitten en spoel je het daarna af met lauw water of je scrubt alleen de ruwe delen van de huid. Na het gebruik voelt je huid heerlijk fris, zacht en schoon aan en het masker ruikt ook aangenaam. Dat alles maakt Qiriness Le Wrap Exfolys een makkelijk en snel te gebruiken masker met een fijn resultaat. De prijs is met 28 euro voor 125 ml wel aan de stevige kant. Het masker is exclusief verkrijgbaar bij ICI ParisXL in de winkel of online.