Wijsheid maakt je jonger

Wijsheid maakt je jonger is een boek dat bestaat uit 26 hoofdstukken. Ieder hoofdstuk heeft als titel een trefwoord.

wijsheid maakt je jongerEn ieder trefwoord begint met een letter op de volgorde van het alfabet. Het eerste hoofdstuk heeft als titel Acceptatie en begint als volgt:

”Op een mooie manier ouder worden, hoe doe je dat? Het belangrijkste advies: pak het aan zoals je omgaat met het weer. Daarvan weet je: het kan vriezen, het kan dooien. Bij het openschuiven van de gordijnen ’s ochtends merk je wat de weergoden besloten hebben je op je nuchtere maag te serveren, en je accepteert wat er op dat moment op je bord ligt. Om de eenvoudige reden dat er geen alternatief is…”

Tussen die hoofdstukken staan pagina’s met quotes van bekende Nederlanders en buitenlanders. Uitspraken die ze hebben gedaan in boeken, interviews of tijdschriften die gaan over hun kijk op het leven en de rol van ouder worden daarin.


Herkenbaar

Over de mooie dingen van het leven, het besef dat de tijd gaat dringen en dat je nog veel wilt doen, over fit blijven. Over dingen die je zelf in de hand hebt en dingen waar je geen invloed op hebt. Het zijn universele thema’s die iedereen die een jaartje ouder wordt zal herkennen. En juist die herkenning maakt het een prettig boek om te lezen. Om de paar bladzijden denk je: Ja, zo is het precies. Leuk om af en toe een hoofdstuk uit te lezen en ook een leuk boek om kado te geven als iemand 50 wordt.

Manu Adriaens

Wijsheid maakt je jonger is een boek van Manu Ardriaens, journalist en schrijver. Hij volgt intensief de Vlaamse en Nederlandse media en is een veelgevraagd spreker. Van hem verschenen eerder de boeken Lof der zachtheid, Blijven kijken en Zot van de koers.

  • 224 pagina’s – Lannoo – februari 2015

[bol_product_links block_id=”bol_5522aa4f3eb21_selected-products” products=”9200000036079068,9200000040502449″ name=”wh” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]