boek yoga voor het leven

Yoga voor het leven

boek yoga voor het leven

Yoga voor het leven is een boek voor mensen die op latere leeftijd aan yoga willen beginnen. Het is een boek dat ingaat op alle aspecten van yoga.

Yoga is populair en kan veel gezondheidsvoordelen bieden. Toch laten mensen die ouder zijn zich vaak afschrikken door het beeld van lenige en slanke mensen die zich in allerlei bochten wringen en waar je als spierpijn van krijgt als je er naar kijkt. Dat is jammer want yoga kan op ieder niveau uitgevoerd worden. Het is  een prima manier om je soepel en lenig te houden en veroudering tegen te gaan. Het kan bovendien helpen bij klachten tijdens de overgang.

yogaBeginnen met yoga, hoe pak je aan

In het eerste deel van het boek gaat Josephine Fairley, de schrijfster van het boek hier uitgebreid op in. Wat voor soorten yoga zijn er, welke soort yoga kan je beter niet kiezen en welke juist wel. Als je les wilt nemen, waar doe je dat dan en waar moet je op letten. Wat heb je nodig en wat doe je als je aandoeningen of blessures hebt en je wilt toch yoga doen.

De houdingen

Natuurlijk wordt er ook veel aandacht aan de houdingen besteed. Iedere houding wordt apart behandeld. Met foto’s en uitleg waar de oefening goed voor is. De stappen  van de volgorde waarin je de houding uitvoert en wat je juist wel en niet moet doen. Je leert ook hoe je zelf een serie oefeningen kan samenstellen. Na de houdingen wordt ingegaan op de volledige ontspanning en meditatie.

Kwaaltjes?

Extra informatie krijg je voor de beste slaap van je leven. Welke oefeningen je kunt doen als je last hebt van overgangskwaaltjes, hoofdpijn of je spijsvertering. Tenslotte krijg je ook nog wat tips over je voeding en een paar recepten.

Het boek

Yoga voor het leven is een mooi en prettig boek met leuke en nuttige informatie over alles dat met yoga te maken heeft. Je kunt de oefeningen meteen uitproberen. Er staat bij welke oefeningen eenvoudig, gemiddeld of voor gevorderden zijn. Ook geeft ze aanwijzingen om oefeningen aan te passen zodat je ze makkelijker of juist moeilijker kunt maken.

Josephine Fairley

Josephine Fairley is redacteur voor het tijdschrift Mail on Sunday’s You Magazine op het gebied van gezondheid, beauty en lifestyle. Ze beoefent yoga vanaf haar twaalfde en heeft in 2007 een wellnessresort opgericht met een eigen yogastudio.

224 pagina’s – Mana – februari 2014

[bol_product_links block_id=”bol_52f94b771c38e_selected-products” products=”9200000022091967″ name=”yo” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]