kamperen in hangmat

3 Kampeertips voor beginners

Ga je binnenkort voor de eerste keer met vrienden kamperen? Dan is het wel zo handig om jezelf in te lezen. Zo voorkom je dat je onverhoopt op pad moet om missende items te scoren en hou je meer tijd over om écht te genieten. Wij hebben 3 tips die jou hierbij kunnen helpen. Want: een goede voorbereiding is het halve werk!


1# Zorg voor een goede nachtrust

Wegdoezelen in een fijn bed na een warme, gezellige dag: klinkt heerlijk, toch? Om te zorgen dat je comfortabel kampeert, is het handig om voldoende spullen mee te nemen om lekker te kunnen slapen. Het is daarom geen verkeerd idee om wat meer te investeren in een fijne slaapmat of luxe luchtbed. Bovendien is een goede nachtrust belangrijk om dagelijks goed te functioneren.

kamperen barbecue

2# Zorg voor een camping barbecue of een kooktoestel

Medium, rare of well done? Een goed en lekker stuk vlees kan niet ontbreken op de camping. Een camping BBQ is gemakkelijk in- en uit elkaar te halen, licht van gewicht en binnen een paar minuten klaar voor gebruik. De Campingaz Party Grill heeft naast deze functies ook nog veel bereidingsmogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een Party Grill met maar liefst 5 grill- en bakplaten, waardoor je heerlijk kunt genieten van jouw favoriete gerecht. Let hierbij op dat je altijd de juiste gasfles en een gasdrukregelaar meeneemt. Én let op dat de buren niet jaloers worden, natuurlijk.

3# Neem extra warme kleding mee

Zo’n simpele tip die nogal eens wordt vergeten: neem extra kleding mee. Hoewel het vaak erg warm kan zijn op de camping, koelt het ‘s nachts wel eens onverhoopt af. Zorg er dan ook voor dat je altijd genoeg warme spullen bij hebt. Denk hierbij aan warme truien, dikke sokken, een muts en een sjaal. Zo zorg je ervoor dat je er in de ochtenden en avonden lekker warm bij zit. Oeps! Extra kleding vergeten? Vaak beschikt een camping over een centrale vuurplaats waar je een kampvuur mag stoken. Warmte en gezelligheid in één!

Op naar een leuke kampeervakantie met de mannen!