accessoire cadeau geven

Accessoires cadeau geven: goed idee of niet?

Het lijkt een goed idee: je vrouw, partner, vriendin, moeder, zus of welke vrouw dan ook verrassen met een leuk accessoire. Iets waar zij echt iets aan heeft, wat ze vaak zal gebruiken, en waar je haar écht mee kunt verrassen. Maar is dat het ook? Is het leuk om met een tas of zonnebril aan te komen, of zijn dat nu juist zaken die de meeste vrouwen liever zelf uitkiezen?


Let goed op de hints

Accessoires op het gebied van fashion uitzoeken, dat doe je alleen voor een vrouw die je heel goed kent. Dus wel voor je partner, of je moeder of je zus, maar niet voor de buurvrouw. Tenzij je daar een bijzondere band mee hebt, natuurlijk.

Om iets uit te zoeken waar de ontvanger echt blij mee is, zal je namelijk haar smaak goed moeten kennen. Les 1: de meeste vrouwen kopen vooral accessoires die erg lijken op wat zij al hebben. Heeft een vrouw al drie bruine, leren tassen in een gemiddeld formaat, dan kun je vaak met een gerust hart een soortgelijk model uitkiezen. Denk je slim te zijn, en juist een kleiner of grotere tas te kopen, is de kans dat je cadeau niet in de smaak zal vallen een stuk groter. Welke tassen dames het liefst gebruiken, en dus ook cadeau krijgen, zie je dus het best door te kijken naar wat ze al gebruiken. Zo simpel kan het zijn.  Dat geldt voor zonnebrillen en veel andere accessoires overigens ook. Als een zonnebril dames goed staat, is de kans groot dat het volgende exemplaar dat zij kopen min of meer hetzelfde model is.

Voor je tot aanschaf overgaat, is het goed om een tijdje op eventuele hints te letten. Misschien zie je haar wel eens naar een zonnebril wijzen en hoor je haar ‘oh, die is echt mooi!’ zeggen. Of misschien is het subtieler, moppert ze iedere keer dat haar tas echt niet handig is, en ze er niks in kan vinden. Hét signaal dat eenzelfde soort, maar dan met wat meer vakjes, waarschijnlijk best in de smaak zal vallen.

Toch blijft het lastig

Ook al ken je een vrouw nog zo goed, en let je nog zo zorgvuldig op alle hints die zij geeft, dan nog kan het lastig zijn om met een goed accessoire aan te komen.  Veel vrouwen hebben namelijk heel duidelijke eisen, een zeer sterke mening over wat goed is en wat niet. Soms kan een simpel siersteentje, een riempje of een kleurverschil dat je nauwelijks het met blote oog kunt zien net het verschil maken.

Ben je bang een miskoop te doen en de ontvanger teleur te stellen? Dan kun je misschien beter voor een waardebon kiezen, of voorstellen om samen te gaan winkelen, waarbij zij ter plekke iets moois uit mag zoeken. Dat kan van beide kanten een hoop teleurstelling voorkomen.