oudere man jonge vrouw

Waarom vallen oudere mannen op jonge vrouwen?

Als je een wat oudere man met een veel jongere vrouw ziet denk je al snel aan een gevalletje midlife crisis. Is het een feit dat mannen boven de 50 op jongere vrouwen vallen, of is het maar een idee?

Vrouwen die actief zijn op dating sites klagen vaak dat mannen die reageren, gemakkelijk hun vader konden zijn.


Gegevens

Volgens gegevens van het CBS is er bij de helft van de huwelijken sprake van een leeftijdsverschil van 1-5 jaar, waarbij de man ouder is dan de vrouw. Bij ongeveer een derde van de huwelijken is de man 5-10 jaar ouder, en bij een tiende van de gevallen is de man 10-15 jaar ouder. Maar dit zijn alleen de gegevens van mensen die echt trouwden. Mensen die een kortere relatie hebben of niet trouwen zijn daarbij niet meegeteld. En dan heb je het nog niet over de mannen die een jongere vrouw zouden willen, maar niet kunnen krijgen.

Wat is te jong?

Er bestaat zo iets als de helft plus 7 regel. Deel je leeftijd door twee en tel er 7 bij op. De uitkomst van die som is de leeftijd van waaraf je je partner kunt zoeken. Dus, ben je als man 56 : 2 = 28 + 7 = 35, dan zou je dus geen vrouw moeten kiezen die jonger is dan 35, uit fatsoensoverwegingen. Maar waar die regel vandaan komt is niet helemaal duidelijk. En het is geen wet natuurlijk.

Vragen

Toch roept het wel een paar vragen op. Zijn vrouwen van hun eigen leeftijd niet aantrekkelijk genoeg? Hebben ze een jonger iemand nodig om zichzelf weer jong te voelen? Of vinden ze gewoon het idee van een jongere vrouw spannend en aantrekkelijk, als een soort fantasie. Een vrouw die ze, uit hun misschien wel saaie leven vol sleur, kan bevrijden en ze een tweede jeugd kan laten beleven. Dat laatste klinkt toch wel erg als een midlife probleempje.

Voor vrouwen die een relatie met een oudere man overwegen, kunnen er ook een aantal vragen ontstaan. Je kunt je bijvoorbeeld afvragen of lichamelijke ongemakken een rol gaan spelen in de toekomst van jullie relatie. Kun je je kinderwens nog wel in vervulling laten gaan als je een relatie met een oudere man aangaat? Dit zijn vragen waar je als vrouw goed over na moet denken. Is een relatie met een oudere man wel verstandig?

Waarom vallen oudere mannen op jonge vrouwen?

En ja, jongere vrouwen zitten nu eenmaal strakker in hun vel en zijn waarschijnlijk in de ogen van de man mooier, aantrekkelijker en overal voor in. Bovendien stellen jongere vrouwen misschien wel minder eisen aan een man een en een relatie, dan een vrouw van zijn eigen leeftijd zou doen. Of ze kijken meer tegen een oudere man op dan een vrouw van de leeftijd.


Maar, wat zien jongere vrouwen eigenlijk in een oudere man? Is het omdat mannen van hun eigen leeftijd onrustiger zijn, druk zijn met hun carrière en minder behoefte hebben aan vaste of langdurige relatie en kinderen? Vaak wordt ook gesuggereerd dat de jonge vrouw voor het geld en/of de status van een oudere man valt. En worden die vrouwen als golddigger gezien (Jaha, Tatjana).

’t Is de natuur

De natuur werkt niet mee voor vrouwen. Eenmaal rond de overgang, ben je natuurlijk niet meer in staat om zwanger te worden, als je dat al zou willen. Terwijl een man zijn hele leven vruchtbaar blijft en bij wijze van spreken op middelbare leeftijd nog helemaal opnieuw kan beginnen en een gezin stichten. Wat een man aantrekkelijk vindt in vrouwen, wordt gedeeltelijk bepaald door biologische motieven. Sinds de oudheid kiezen mannen vrouwen die er gezond uit zien. Lang haar en een stralende huid zijn van die kenmerken van jeugd en gezondheid, net als een slanke taille en iets bredere heupen, zodat ze geschikt is om kinderen te krijgen. En laat nou net dat lange haar en die taille na een bepaalde leeftijd meestal verdwijnen. Terwijl de  lichamelijke kenmerken die een man aantrekkelijk maken (brede schouders, sterke kaaklijn, diepe stem, enz) minder snel verdwijnen. Tja, het is oneerlijk verdeeld in de wereld.

Zo lang ze maar gelukkig zijn

Leeftijd is niet het belangrijkste in een relatie en zo lang beide partijen gelukkig zijn, moeten ze vooral hun gang gaan. Minder leuk is het natuurlijk als je man bij je weg gaat voor een jongere vrouw.


 1. Ik ben 55 en mijn man is 15 jaar jonger.
  Hoewel ik er oud uit schijn te zien voel ik me jonger, mijn man ziet er juist jonger uit, maar geestelijk zijn we even oud. We hebben beide kinderen van dezelfde leeftijd, misschien maakt dat dat we in dezelfde leeftijdsfase zitten?
  Natuurlijk krijgen we soms afkeurende blikken op straat. Jammer.

  1. Zelf ben ik een man van 51 jaar, en ja na 15 jaar alleen te zijn van ik op een jonge vrouw
   Ik ben dus nog steeds alleen omdat veel mensen zeggen dat het niet kan en mogelijk si voor een man van 51.

   1. helemaal gelijk, mensen denken te veel na,, relaties gaan om hoe men zich er zelf bij voelt,, niet wat anderen er van vinden,, en dat geld vooral voor de jongere vrouwen, die vinden mening van andere TE belangrijk,, niet hun eigen gevoel

  2. Mijn man is bijna 70 en heeft al 5 jaar een relatie naast onze relatie met een delletje van 42 die echt alleen maar iemand nodig heeft die haar levensonderhoud betaald.
   Voor mij is het verschrikkelijk en zeker omdat hij blijft ontkennen terwijl velen weten dat het waar is. Hij neemt haar zelfs mee op vakantie met haar moeder. Ik denk dan wat zijn dat voor een mensen wat is dat voor een moeder?

 2. Ja die afkeurende blikken zijn natuurlijk vervelend. Maar zolang jullie gelukkig zijn, lekker laten kijken. Leeftijd is uiteindelijk maar een getal.

 3. dit: “zijn vrouwen van hun eigen leeftijd niet aantrekkelijk genoeg? ”
  Boven de 40 is het % visueel totaal niet-aantrekkelijk erg hoog.
  En ik durf te beweren (wel met natte vinger) meer dan 75% van de mannen dit vind.

   1. p.s.: kom je iemand tegen als man, die veel jonger is, met wie het toevallig erg goed klikt, dan is dat natuurlijk oke. Maar als je als oudere man vanwege de bovengenoemde vooroordelen over oudere en jongere vrouwen je zoekcriteria hierop baseert, dan ben je naar mijn wel ouder, maar nog steeds niet volwassen.

  1. De stelling dat mannen hun hele leven vruchtbaar blijven en tot op hoge leeftijd kinderen kunnen verwekken heeft het lange tijd goed gedaan. De laatste jaren hoor en lees ik echter vaker dat ook mannen in een soort menopauze terecht komen als ze boven de 40 zijn. Hun hormoongehaltes nemen gestaag af op een zekere leeftijd. De reden dat er mannen zijn die jongere vrouwen willen dateert naar mijn idee uit vroeger tijden, toen vrouwen sowieso als minder waard gezien werden door mannen, en jonge vrouwen in hun ogen nog wat meer waarde hadden vanwege het vermogen kinderen te krijgen en vaak sexueel aantrekkelijk zijn. Ik zie dit fenomeen nog steeds als een soort vrouwenonderdrukking; een manier om macht te laten gelden en te pronken t.o.v. anderen uit angst voor het eigen verval, dat, helaas voor de man, toch ook onmiskenbaar aanwezig is bij het op leeftijd raken. Het hierboven genoemde, dat mannen meer dan vrouwen gezegend zijn met een tot de dood durende jeugd is volslagen flauwekul. En….ware liefde heeft niets met leeftijd te maken.

   1. Vivi, dat klopt. Vroeger was het: Hoe rijker en machtiger de man, hoe jonger en mooier de vrouw(en). En dat was niet echt een voorbeeld van gelijkheid tussen vrouw en man.
    Maar dat de mannen gezegend zijn met de tot de dood durende jeugd is niet wat er boven bedoeld is. Het is meer dat het ouder worden bij mannen en vrouwen anders gewaardeerd wordt. Bovendien kan de veroudering bij vrouwen na de overgang even flink sneller gaan. Bij mannen gaat dat meer geleidelijk.

    1. Geachte redactie, het is waar dat ik ietwat overdreef toen ik schreef over “mannen die tot de dood gezegend zijn met jeugd”. Het was enigszins sarcastisch bedoeld en ik doelde hier mee ook op de langer durende vruchtbaarheid bij de man. Ik denk alleen dat wij vrouwen ermee moeten ophouden onszelf onder te waarderen in dit opzicht en ons niet langer ten ongunste moeten vergelijken met mannen. Hiermee houden wij mijns inziens zelf in stand dat er mannen zijn die leeftijdsdiscriminatie bezigen t.o.v. vrouwen. Daar werk in in ieder geval niet meer aan mee haha. Bovendien zie ik aan de 40+ mannen die ik ken dat ook zij ouder worden en een buikje krijgen en dat een “jonge god” van onder de 30 ook nogal verschilt van hen. Maar ik waardeer een man om zijn volwassen uitstraling en val niet op jonge jongens als zelf 40+ er zijnde. mannen die in de puberteit zijn blijven steken en die zich denigrerend uitlaten over vrouwen van notabene hun eigen leeftijd die in mijn ogen slechts laten zien dat ze geen manieren hebben zouden daar nog wat van kunnen leren. En vrouwen: respecteer en waardeer jullie zelf, hoe oud of jong jullie ook zijn!

    2. Zowel mannen als vrouwen worden ouder..als t meezit.
     hoe..dat is voor ons allemaal verschillend.
     Het is zeker gedn gegeven dat de man beter/mooier ouder wordt.
     Jane Fonda valt ook op jongere mannen..omdat ze n viriele..strakogende jonge god wil..die zijn geen 60.
     wat te denken van al die 40/50+ers met prostaat en erectieproblemen..
     die kun je alleen nog compenseren met n goedgevulde portemonee..Er moet natuurlijk wel wat tegenover staan, wil je als jongere vrouw onder zo n zak aardappelen gaan liggen.
     Kortom..denk dat verschillende mensen verschillende redenen hebben om al dan niet n jongere..oudere..dikkere of dunnere..rijke of arme partner te kiezen..
     als liefde niet belangrijk is he!
     want dat proef ik in dit soort discussies !

   2. Jaloers? Vrouwen hebben lang gestreden voor allerlei rechten, voornamelijk het recht te bepalen wat ze met hun eigen even doen. Baas in eigen Buik? Dan wij Baas over eigen Ballen. En bestaat waar liefde wel? Na een psychotische periode traditioneel genaamd verliefdheid, heeft een paar kinderen (of niet) en gaat in 50% van de gevallen uit elkaar met grote ruzie. En dat gebruik jij als argument dat mannen geen jongere partners mogen zoeken? En dit is nog afgezien van dat je je bemoeit met zaken die je niet aangaan. Mensen doen liefde-achtige dingen, neuken, verhoudingen, noem maar op zonder jouw goedkeuring. Wen er maar aan.

    1. Wen er maar aan dat mannen ook een houdbaarheidsdatum hebben. Er zijn maar weinig jonge vrouwen die op menig oudere man valt. De meeste mannen van over de 35 zien er niet uit als “silver foxes”, ze zijn zeldzaam en zelfs met het bestaan van een “silver fox”, kiest een jonge knappe dame van 25 eerder voor een knappe fitte gozer van 25, dan een grijze oude vent van 45 met bierbuik. Ik ben zelf 25 en kan het weten. Geen mijn vriendinnen heeft interesse in een oude vent als ze net zo goed een man in hun priem kunnen krijgen. (ongeveer 27) 😉

     Overigens vinden jonge vrouwen juist het feit dat mannen hun sekse beledigen vanwege het ouder worden, wat hun zelf immers ook overkomt, een onaantrekkelijk eigenschap van een oudere man die bewust op zoek gaat naar een jonge partner. Jonge vrouwen zijn zich steeds meer bewust van dit rare fenomeen, dus succes ermee.

  2. En hoe zie jij er dan wel uit mark? jonge god? Al je haar nog en een wasbord? Gelukkig voor mannen vallen vrouwen niet in de eerste plaats op uiterlijk. Daarom kunnen mannen jongere vrouwen krijgen en daarom alleen. En ik geef je geen ongelijk hoor. Geniet ervan!

  3. Zelf ben ik 46 en heb 22 jaar een relatie gehad met een vrouw van mijn eigen leeftijd, erna een pijnlijke scheiding. In de 5 jaar erna 4 vrouwen van rond mijn eigen leeftijd tegengekomen die mij leuk vonden.
   Ik vond ze gewoon niet aantrekkelijk …zelf heb ik echt goed figuur, leuke ogen, strakke buik, sport veel, maar inderdaad niet al mijn haar meer, en best wel getekend door de jaren… ik ben dan toch gewoon liever alleen dan in zee te gaan met iemand die me niet uiterlijk opwind. Er moet wel een vonk overslaan….hoewel er zat vrouwen van 35+ zijn die knap zijn, ik ben ze niet tegen gekomen. Ik vind dating sites en tinderen etc verschrikkelijk.

   En toen kruiste toevallig een vrouw van 24 mijn pad..zowat een jaar mee omgegaan…slechts eenmalig mee gevreeën. t was van beide kanten een superklik. T ging me niet eens om de sex. Hormonaal merk ik ook wel dat ik niet meer 18 ben..Maar helaas had ze zo verschrikkelijk veel problemen..en ging ze weer terug naar haar ex (die ook veel ouder is dan zijzelf). Waarschijnlijk vallen jongere vrouwen daarom op oudere mannen….als schouder om op te leunen en om zich geborgen en veilig te voelen.
   Helaas zitten dat type jonge vrouwen met zoveel problemen dat dat alleen maar pijn oplevert voor beide kanten. Ik pas er wel voor op voortaan. Heb geleerd dat ik best verwachtingen mag hebben ipv alleen maar geven, dat houd niemand vol. Leeftijd is niet het belangrijkste punt, aantrekkingskracht voor mij wél helaas.

   Ken ook zat vrouwen van in de 40 die dezelfde (hoge) eisen stellen en die teleurgesteld zijn in de kale koppen, buiken, foto’s met honden, kinderen en vishengels en die vaak ook nog gebonden zijn…het valt niet mee…
   Toch ga ik persoonlijk er niet voor als iemand me eens opwind qua uiterlijk. Ik vind dat gewoon wél belangrijk.

  4. Ik vind het een waarheid dat veel vrouwen zich vanaf een bepaalde leeftijd zich soms laten gaan op fysiek vlak maar dit geldt sowieso ook voor mannen zelfs nog veel meer zou ik durven zeggen. Ikzelf val ook niet op mannen van mijn leeftijd maar eerder op iemand veel jonger en inderdaad, zelfs vanaf 35 zijn mannen soms visueel helemaal niet aantrekkelijk meer. Gelukkig hebben wij als vrouwen geen last van kaalheid en alle andere diverse onaantrekkelijke dingen die mannen nu 1x wel hebben (terwijl we het nu toch enkel over de fysieke eigenschappen hebben).

 4. Je wordt er niet mooier op als je ouder wordt. Dat geldt voor vrouwen, maar gelukkig ook voor mannen. Dat lijken mannen nogal eens te vergeten. Helaas is het wel zo dat er bij vrouwen iets meer naar hun uiterlijk gekeken wordt.

 5. Hoi ik ben een vrouw van 23 en heb altijd mannen gehad die wat op leeftijd zijn. Dat niet met opzet maar ik kom ze altijd tegen, het geeft mij om eerlijk te zijn ook wel een kick. Zijn vaak mannelijker weten vaak een vrouw te behandelen, maar kunnen ook snoeperds zijn omdat het voor hen een kick is en denken dat ze vaker jonge dames kunnen krijgen. Ik heb al geprobeerd om met een jonge jongens te daten maar het werkt niet. Het is vaak mis gegaan in mijn relaties waardoor ik een punt aan ging maken. Maar elke keer gaat het weer mis…. heluppp!!

   1. p.s. Met mijn commentaar bedoel ik oudere mannen die op voorhand al slechts geinteresseerd zijn in veel jongere vrouwen, wat naar mijn idee ook sterk samenhangt met geestelijke onvolwassenheid van de man. Ontstaat er als vanzelf oprechte wederzijdse liefde met een groot leeftijdsverschil dan is het natuurlijk een ander verhaal.

 6. oudere dames wat mooier. En nog iets: ik heb al vele bejaarde echtparen gezien in mijn leven (70+) aan wie men (zowel aan de man als aan de vrouw) kan zien dat ze beiden op leeftijd zijn, maar dat de vrouw er over het algemeen absoluut niet beduidend ouder uitziet dan de man. Meestal is dit gelijk. 

 7. Mijn ex van 50 doet het al jaren met een meisje van nu 24. Ik weet dat hij elke nacht snurkt als een oordeel, harde scheten laat, liefst in bed, en tussen zijn tanden pulkt na het eten. Ik weet ook dat hij op de bank in slaap valt tijdens een gesprek en dat hij 24/7 werkt. En toch zal ze iets voor hem voelen. Het is een heel lief meisje zeggen mijn dochters die net een paar jaar jonger zijn dan zij. Het is droevig maar het is de realiteit. Wat ze in hem ziet? Waarschijnlijk dat wat ik vroeger in hem zag voordat ik volwassen werd en hem vroeg te vertrekken.

 8. zelf heb ik een lange relatie gehad met man van mijn leeftijd. hij was 38 toen we uit elkaar gingen na jaren. ik zorgde meer voor hem, hij bleef een jongen. achteraf vond ik hem allang niet meer aantrekkelijk en blok aan mijn been. ik ontwikkelde me en hij niet. vond hij niet leuk van mij..ruzies over die zaken. hij kreeg een spiegel door me zei hij. hij voelde zich hierdoor waardeloos. toen kwam ik achter zijn verhouding met een 6 jaar jonger stewardess. dit heeft me erg onzeker gemaakt en we hebben ons huis verkocht, was de druppel. nu heb ik een man die vijf jaar ouder is dan mn ex. veel volwassener en we schelen 5 jaar. nu hard werken aan mn beschadigde vertrouwen..

 9. Hoi,
  Mijn probleem ligt precies andersom.
  Ik ben 50 maar zoek al jaren na een leuke vrouw die ouder is als dat ik ben.
  Vraag me niet waarom maar die vindt ik nu éénmaal aantrekkelijker.
  Alleen om een of andere reden kom ik die niet echt tegen.
  Maar blijf gewoon geduldig zoeken.

 10. Wat triest allemaal. Mijn man verliet mij voor een meisje dat 43 jaar jonger was. Zo lang heeft ons huwelijk ook geduurd.
  Nogal heftig dus.

 11. Mannen, als ze er al lekker uitzagen als ze wat jonger zijn, zijn vaak uitgerangeerd op hun 35e. Dat geldt (bijna) voor alle mannen. Ik heb al sinds mijn 28e relaties met veel jongere mannen, ik ben nu 50, dus ik zie mijzelf niet als een cougar, wat ik heel denigrerend c.q. beledigend vind. Overigens zet ik er altijd een punt achter mocht hier iemand gaan speculeren dat ik wel bij het grof vuil zou zijn gezet. Het is ook niet het principe van “op een oude fiets moet je het leren”. Die vieze oude wijven die je op pornosites ziet daar vereenzelvig ik mij niet mee, want dat is gewoonweg vuilnis. Smerig om zo’n oude verlepte kut in vol ornaat in beeld te zien.

  Die oude lullen van mijn eigen leeftijd vallen gelukkig niet met bosjes voor mij, maken geen enkele kans, de jonkies wel en ook hele knappe jongens. Zowel uiterlijk, innerlijk als intelligentievermogen, want ik heb geen zin om met iemand om te gaan die niet minimaal een HBO-diploma op zak heeft.

  Nog wat. Het in de overgang komen of het leven na de overgang en niet zwanger kunnen worden dat is een feit, maar je hebt even achterwege gelaten dat het zaad van mannen vanaf 40 jaar ook drastisch achteruit gaat en daardoor afwijkingen in chromosomen kunnen ontstaan. Ik hoop dat je begrijpt wat ik daarmee bedoel. Er zijn ook mannen die onvruchtbaar zijn en heb je er wel aan gedacht dat bepaalde vrouwen zoals ik nooit kinderen hebben gewild? Nee. Maar .. de mannelijke hormonen nemen drastisch na de 40 af en belanden in de penopauze. Mannen ogen vaak veel ouder dan een vrouw op dezelfde leeftijd. Zeker op oudere leeftijd. Een goed voorbeeld zijn de schoonouders van mijn zus. Zij is 85, maar zo vitaal en hoe zij eruit ziet zou je haar rond de 60 geven. Mijn vader is 80, maar pas in de laatste paar maanden merk ik op dat hij een beetje naar voren gaat lopen, dus met kromme rug, maar qua uiterlijk als je hem ziet geef je hem niet ouder dan 65. Mijn zus is 57 en die ziet eruit als achter in de dertig. Ook haar man ziet er jong en gespierd uit, maar zo zijn er maar weinig mannen van die leeftijd. Hem geef je ook niet ouder dan 40. Mij schatten ze ook vaak jonger, meestal achterin de 30, maar vorig jaar moest ik een paar keer horen 32 en toen had ik echt zoiets “volgens mij moet je nodig aan een bril”;) Overigens, wij hebben allemaal geen botox of andere plastische chirurgische ingrepen ondergaan, maar ik schroom er niet voor om dit wel te laten doen. Overigens wordt je niet van rimpels en uitzakkingen alleen oud, want er wordt toch niet voor niks in reclames gezegd “de 7 tekenen van ouder worden”.

  Over Tatjana. Nee, dat is geen golddigger, die heeft haar sporen wel verdiend. Zijn alleen maar domme mensen die dat vinden, mensen die op alles en iedereen jaloers zijn. Wat ze ook onlangs, paar maanden geleden ook zei over haar uiterlijk in een talkshow, ik geloof bij Jeroen Pauw, is dat ze er anders uitziet omdat ze in de overgang zit. Ja, dan wordt je vaak dikker, meer opgeblazen (gaat ook wel weer over). Ben zelfs maar liefst 15 kg aangekomen, maar ik doe nu nog niks aan sport, maar heb een elektrische loopband gekocht, paar dumbells en een buikspiertrainer. Je zal het geloven of niet, maar na vorig jaar zomervakantie ben ik daarna in 2 maanden tijd 10 kg aangekomen, terwijl er niks wezenlijks was veranderd in mijn voedingspatroon.

  Nog iets. Ik heb vorig jaar voor de gein op een relatiesite gestaan, een betalende, want anders zit er alleen maar schorremorrie op. Ik ben er na 1,5 week mee gestopt, want ik kreeg wel 2000 reacties. Nee, geen automatische reacties. Ik wilde weleens weten wat het was. Ik zette er mijn eigen leeftijd bij en kreeg ook geen vervelende seksistische reacties. Het was overigens al na die extra kilo’s. Jongens die op mij reageren waren grotendeels tussen de 18 en 28, dus kan nog een tijdje mee 🙂

  Maar je bent wat je uitstraalt. Als je onzeker bent, dan ben je vaak niet aantrekkelijk. Dat heb ik ook met mannen. Die oude vastgeroeste dingen boven de 35 denken als je als vrouw single bent dat je wel te vangen bent. Ik vind echt maar heel weinig mannen aantrekkelijk, maar veel vrouwen moeten eens wat meer eigenwaarde krijgen. Daar zit je kracht en ook je aantrekkelijkheid in. Bange vogeltjes worden door de buitenwacht nu eenmaal door het overgrote deel van de bevolking niet mooi gevonden.

  Ik heb mijn woordje gedaan. Ik begrijp dat het bij veel mensen niet in goede aarde zal vallen, maar tja, het is hoe ik erover denk/voel, dus laat het dan gewoon van je afglijden.

 12. Mark,

  Stuur even een foto van jou hier naartoe dan kunnen we jou even keuren. Meeste mannen die wat op vrouwen aan te merken uiten hun frustraties via internet, maar zien er zelf niet uit. Ga maar kijken op msn.nl. Ik heb overigens niet de intentie om op hen te reageren.

  Dicki,

  Wat kan jou het nu schelen dat je afkeurende blikken krijgt. Ik denk ook voornamelijk door mannen van je eigen leeftijd. Nog iets wat ook wel een leuke is. In de Dominicaanse Republiek waren een groepje Nederlandse mannen. Ik was toen bijna 34. Zegt er 1 van het gezelschap en zal wel komen dat ik geen zin had om met hen te praten “je doet wel of je begin 20 bent, maar volgens mij loop je toch al tegen de 30”. Ik gedroeg me helemaal niet als een begin twintiger, maar waarop ik antwoordde “bedankt voor het compliment, ik ben bijna 34”.

  Maar dames van verscheidene vrouwen heb ik vernomen dat elke leeftijd haar charmes heeft 🙂

 13. Na lang nadenken, praten met mannen en lezen over dit fenomeen kom ik tot de volgende conclusie. Mannen kunnen tot op hoge leeftijd een kind (al dan niet gezond) verwekken. Omdat het zaad van de man na het 35e levensjaar (net als de eicel bij de vrouw) in kwaliteit afneemt, moet hij, naar mate de leeftijd vordert, steeds een jongere vrouw zoeken. Dus oud zaad maakt de grootse kans op succesvolle bevruchting bij een jong ei. Het heeft niets met liefde te maken maar met geilheid. Er zijn nl maar twee redenen waarom we op aarde zijn: overleven en voortplanten. Mannen worden gedreven door instincten, hoe ouder hoe meer. Het is de natuur.
  Ik denk nu na over de volgende vraag: waarom leven vrouwen na hun 50 nog zo lang als ze hun doel op aarde reeds voorbij geschoten zijn?

 14. Anna,

  Het blijkt je nogal bezig te houden, nu mij ook, hahaha. Vice versa geldt het ook, dus een oudere vrouw heeft de grootste kans om gezond en sneller zwanger te raken (moet ze nog wel vruchtbaar zijn) met een man tussen de 20 en 35 jaar. Na het 30e levensjaar neemt de kwaliteit van het zaad al af. Op het 40e levensjaar van de man (zijn wel gemiddelden, je hebt uitschieters naar boven en naar beneden) zitten er veel defecten in de zaadcellen, die niet meer hersteld kunnen worden (bij een jonger iemand zo rond het 35e levensjaar kan het zich nog wel herstellen). De kans op een kind met het Syndroom van Down en/of schizofrenie neemt daardoor toe. De beste leeftijd voor zowel vrouwen en mannen om een kind te verwekken is achter in de twintig, zo rond het 28e levensjaar.

  Uiteraard spelen bij de kwaliteit van het zaad, afgezien van leeftijd, een hoop andere factoren mee, zoals stress, voeding, alcohol- en of drugsgebruik en ga zo maar door.

 15. Beste Anna,

  Als jou enige doel in je leven overleven en voortplanten is, als je dat echt meent, dan had ik niet eens mogen en willen leven. Ik heb ook nooit kinderen gewild. Iedereen die graag kinderen wil en ze heeft gaat er vaak automatisch vanuit dat alle vrouwen (en mannen) dat willen, wat natuurlijk helemaal niet klopt. Iemand die ik pas sprak die verontschuldigde zich dat ik geen kinderen had. Toen ik haar vertelde dat ik het leuk voor haar vond, maar dat kinderen niet echt iets voor mijzelf vond, toen was het goed. Je kan hierover ook niet met iedereen praten, want een buurvrouw van mij is onvruchtbaar.

  Bij een vrouw beginnen de eicellen af te nemen zo rond haar 25e levensjaar. Op haar 35e heeft ze dan nog de helft van de eitjes die ze op haar 25e had, daarna gaat het hard, maar in principe loopt het evenredig met de man, want daar neemt op zijn 35e de kwaliteit van het zaad hard achteruit. Zou toch geen toeval zijn?

  Overigens kan je in de overgang, want je hebt drie fases, nog wel zwanger worden, maar als je een half jaar tot een jaar niet meer ongesteld ben geweest dan is het natuurlijk nihil.

  Een man van 45 doet er gemiddeld 5 keer langer over om raak te schieten dan een man van 28.

  Uiteraard zijn er van alles wat ik hier beschreven heb uitzonderingen.

 16. Hoi Adriana, het gaat niet om de ratio, om wat we willen met ons verstand maar om gedrag dat wordt gestuurd door het instinct. Het vraagstuk heeft me idd goed bezig gehouden maar nu ik weet hoe het zit kan ik ermee leven. Ik heb in sprookjes (de romantische liefde) geloofd, heel lang. De schellen zijn me van de ogen gevallen en dat hou ik (behalve nu even hier) gewoon lekker voor me want het maakt mensen boos. Ook ik kan ze wel krijgen want ik vertoon nog steeds de features van een vruchtbare vrouw. Mijn taille-heup ratio, lange haar, gladde huid en klaterende lach (haha;-))wordt als heel aantrekkelijk gezien. Even voor de duidelijkheid: niet mijn persoon maar het plaatje veroorzaakt de aantrekkingskracht. Dan zeg ik dat ik 50 ben en zie ik de verwarring. Het is als alles, duaal, in dit geval grappig en triest tegelijk. Ik wil het liefst (ratio) gewaardeerd worden vanwege de binnenkant maar toch doe ik ook mijn best om er strak uit te zien (instinct). Ik ben een mens. Dankzij wat ik nu weet waardeer ik de tegenstrijdigheden in mezelf en de ander en wordt het eenvoudiger eea te accepteren.

 17. Hoe eerlijk kan je en wil je zijn. Ik ben 62. Ik heb een huwelijk dat al 41 jaar stand houdt. Maar in mijn dromen zou ik best buiten het potje willen plassen. En dan zoveel mogelijk de ervaringen krijgen die ik heb gemist. Ik heb nooit een andere vrouw bemind. Ook niet toen ik jong was. Maar zou ook graag lange wandelingen gaan maken. Lange nachten. Lekker eten. Samen hard werken in de tuin. En eigenlijk toch de dingen doen die ik met mijn vrouw zou willen doen, maar niet (meer) kan. Toch is mijn liefde voor haar sterker en is geef toe aan de beperkingen en probeer te leven met wat nog wel mogelijk is.

 18. Grappig dit allemaal te lezen. Ik ben 49 jaar en heb na het vroeg overlijden van mijn man nu 3 minnaars. Allemaal een stuk jonger dan ik. Ze adoreren mij en vinden mij mooi. Het enige wat ik doe is mijzelf goed verzorgen. Mooie lingerie en vrouwelijke kleding. Ik draag ook altijd jurkjes en hoge hakken, maar wel stijlvol. Geen goedkope “hotter than my daughter” kleding. Als ik om mij heen kijk zie ik vaak vrouwen die nog een stuk jonger zijn dan ik en er maar slonzig uitzien. Vele hebben geen zin meer om wat aan hun uiterlijk te doen. Zelfs vriendinnen van mijn dochter, begin 20, lopen altijd in spijkerbroek en T-shirt. Zelfs als ze uitgaan. Daarnaast vind ik veel oudere vrouwen langzamerhand veranderen in mannen. Kort kapsel, strenge bril, geen make-up en makkelijke kleding. Jammer. Ik snap wel dat mannen dan wel eens fantaseren over een iets aantrekkelijkere vrouw. Ik zelf verwacht ook van een man dat hij zichzelf goed verzorgt. Ik ben echt niet de knapste maar ik straal wel vrouwelijkheid en verzorging uit. Dat is volgens mij het belangrijkste om een man geinteresseerd te houden, naast het feit dat je natuurlijk ook een dosis humor en wat interessants te vertellen moet hebben.

 19. Ik 64 Ben weg gegaan bij mijn ex vanwege de stress ,hij wilde het niet maar was steeds op zoek naar iets ??
  toen de beroemde druppel
  Hij 68 dacht dat vrouwen ( ook jongere ) hem leuk vinden, hing vaak de grappenmaker uit en maakte zich zelf vaak belachelijk
  Dan had ik een plaats vervangende schaamte …….
  Hij ziet er best al oud uit maar wil zich nog bewijzen
  Hij had gelijk een nieuwe “scharrel “een onverzadigbaar type naar zijn zeggen dus moest hij van
  haar aan de Viagra ( en dat als hart patient )

  Ik zie er best leuk en jong uit zeker 15 jaar jonger
  Ben op dating sites geweest en had veel belangstelling van veel jongere mannen
  daar zat ik niet echt op te wachten.
  Mijn ervaring is dat mannen op een bepaalde leeftijd wel vaker potentie problemen hebben
  of vaal angst ??
  Ik heb dus geen zin meer in intiem zijn met oudere mannen ,en omdat ik geen jonge man wil dus maar geen relatie meer ???

 20. Uuh..als vrouw van 50 die er nog heel goed uit ziet wil ik me even beklagen bij de mannen. Mannen van mijn leeftijd zien er over het algemeen niet echt meer lekker uit..Ik denk dat een hoop vrouwen van mijn leeftijd er beter verzorgd bijlopen en ook liever een man bij zich hebben die minimaal 10 jaar jonger is..Die zijn energiek en nog zeer potent..Hebben nog een strakker lichaam en zeuren niet zo…Maar een oudere vrouw met een jongere vriend wordt vaak als schandalig beschouwt..Waarom zo’n oudere man wel met een jonge vrouw??

 21. Ahoi iedereen, ik ben een man van 50. Twee jaar geleden definitief gescheiden (na een een huwelijk van 25 jaar!!). Nee ik ga niet mij ex hier zwart maken, maar wel informatie delen. Mijn ex was altijd aardig tegen oudere mannen.
  In het begin had ik niet z’n moeite mee, ik dacht dat haar vader overleden was en zo aandacht nodig had. NOT!!
  Kam ik 4 jaar geleden dat ze een verhouding had met een man die haar vader kon zijn. Madame zei dat hij 3 dochters had en dat hij haar als dochter zag. NOT!.
  Vervolgen ging die relatie uit en ze nam mij terug. DOM van me!. Nauwelijks gingen alles opnieuw kwam ik erachter dat ze met oudere broer van haar zwager om ging. En toen was voor mij toele= doekie!!
  Wat blijkt…in haar jeugd werd ze vaak door haar ooms/ouderlijke mannen zedelijk betast. Hierdoor miste ze iets in onze huwelijk. Oftewel ze is zwaar beschadig in haar jeugd.

  Nu over mij zelf, ik probeerde in het beginne vrouwen in mijn leeftijd te zoeken of “klikken”.
  Echter, zoals eerder door andere beschreven, stellen ze zoveel eisen dat ik daarmee inmiddels opgehouden ben.
  Mijn gedachte gaat nu naar een jongere vrouw en liefs opnieuw met een gezin te beginnen.

  1. Dag Sahiel,

   wat jammer dat het zo erg is misgegaan. Helaas is je wens niet geheel realistisch, een (mentaal) gezonde jonge vruchtbare vrouw zal in 95% van de gevallen vallen op een leeftijdsgenoot die ook nog lekker fris, fruitig, jong en vruchtbaar is. Wellicht is het een idee om te zoeken naar een partner waarmee je intellectueel ook goed kunt connecten? Ik geloof namelijk niet dat ze zoveel eisen stellen, de eisen die een oudere vrouw stelt zal niet veel verschillen van de eisen die een twintiger stelt. Niemand wil een zielige onverzorgde man die denkt dat ie niks hoeft te doen voor een succesvolle relatie.

   Groetjes!

 22. Hi, mannen boven de 45 zijn nou eenmaal onaantrekkelijk en vrouwen worden rond die leeftijd ook steeds minder knap. Als mannen eenmaal 45 jaar gepasseerd zijn hebben ze een oud koppe en vaak ook nog eens zo een vieze dikke buik. Jonge vrouwen knappen daar nou eenmaal op af. Als manne dan ook nog kaal zijn lijken het helemaal opaatjes, dusss…. no thanx!!!
  IK ben 24 en vindt mannen van boven 40 veels te oud en ze denken echt dat je nog interesse in ze hebt… dan denk je ook wel huh wtf denk je nou van me ouwe??? jij kon me pa zijn hahaha

  en zaadcellen van mannen zijn net als van vrouwen hun eitjes achteruit gegaan dus dan heb je bij een oude man of vrouw meer kans op kinderen die niet gezond zijn

  ja het is wel triest voor oude mensen d atz e na hun veertigste niet meer meetellen op dat gebied maar ze kunnen nog troost bij elkaar zoeken.

  mijn ouders zijn ook al 42 (vader) en me moeder is 45 en ja ze zijn oud maar ze hebben nog wel geluk bij elkaar. denk nietd at mijn moeder een jongere man zou willen want leeftijd bij leeftijd is wel zo fris

  mannen met baarden vind ik ook vies misschien kunnen jullie ook daar e ens over schrijven waarom meiden een hekel hebben aan die vieze baaden en sikken want dat hoor ik zoveel
  groetjs

 23. ik ben 22 en lach er nog om. iedereen wort oud maar jonge meiden vallen egt niet op zo zulke oudere mannen. als ze het wel doen is het meestal omdat die man bijvoorbeeld geld heeft. (niet leuk om te zeggen maar ik zie het wel om me heen)) en ze lachen dan achter zen rug omdat hij viagra moet doen

  waarom zijn mannen slaven van hun eigen vergissingen?

  als je 50 bent en je denkt dat een meid van 20 je nog ziet zitten ben je wel sneu

  mannen zijn zo vroeg lelijk waarom komt dat? die slappe buik en hangtepels en al veel grijs haar en rimpelige ogen…. doe mij maar een leuke jonge jongen dan is het leuk en je ken bouwen aan een toekomst met zo een jongen maar niet met je opa doei doei

  1. Je hebt helemaal gelijk Lola. Ik ben zelf 25 en ik zit dus echt niet te wachten op een kale dikke vent die geen stijve meer kan krijgen, of rugpijn krijgt bij ieder standje.

   En voor de meiden die geld zien en zich door zo’n hel zetten, ik hoop voor ze dat ze een lekkere jonge snack voor ernaast hebben wanneer hun ATM machine niet in de buurt is.

 24. Ik ben een man van 52 en begrijp wel wat jullie bedoelen. Jonge vrouwen zijn aantrekkelijk maar jong is in de natuur altijd aantrekkelijk en het is in de mode. Ook jonge mannen zijn knapper dan oude? Dat kan ik niet ontkennen en dan ben ik mij terdege bewust dat ik meer op haar opa lijk dan op een jonge god. Ik zoek een jongere vrouw maar ze liggen niet voor het opscheppen. Ik ondervind sterke weerstand bij jonge vrouwen als ik hen benader. Zij zoeken meestal toch een jongere man dan een van mijn leeftijd. Het gaat er soms grof aan toe met dat soort types. Onlangs kwam ik een leuk vrouwtje van 28 tegen, ik dacht ‘we hebben een match’ omdat we een hele avond leuk hadden zitten praten en ik had haar zelfs drie drankjes betaald dus ik dacht bingo. Maar zij dacht er heel anders over en moest er nogal dommig om lachen toen ik zei heb je zin om met me mee naar huis te gaan om nog wat te praten. Ze zei ijskoud dat ze me te oud vindt. Ze zei ook waarom zou ik op een man vallen die mijn opa zou kunnen zijn? Ik heb mij zelden zo gekrenkt gevoeld. Tsja… ik val wel op jonger maar zo’n vrouwtje blijkbaar niet op ouder?

  Ik wil geen gezin meer stichten op mijn leeftijd maar gewoon een leuke vrouw met wie ik nog van het leven kan genieten en al ze lekker voor me kookt en mij verzorgt en het niet erg vindt dat ik niet zo vaak intiem meer kan zijn dan zou ik al heel gelukkig zijn. Misschien moet ik een vrouw zoeken van mijn eigen leeftijd maar ik vind ze meestal ook onaantrekkelijk en ze zeggen vaak ik ben niet verliefd op je maar je ebnt meer een broer voor me. Lazer toch op denk ik dan maar wat moet je? Geld heb ik ook niet 🙁

 25. Inderdaad, je hoeft alleen maar aardig te zijn en de man boven de veertig die je VADER had kunnen zijn denkt werkelijk dat je hem ziet staan (??!). Heb je jezelf wel eens in de spiegel gezien? Kom op, zet jezelf met je kale kop en dikke pens eens naast een adonis van mijn leeftijd (25 jr) met een volle haardos en strak lichaam. Je kunt begrijpen dat er ongetwijfeld een keuze binnen nog geen seconde kan worden gemaakt. Blijkbaar kunnen we niet eens meer vriendelijk zijn, omdat oude knakkers dit kunnen interpreteren als zogenaamde signalen. Je wilt toch ook geen relatie beginnen met iemand van je moeder’s leeftijd.

 26. Mijn antwoord op een bericht van een ‘oudere’ man (lees +10) op datingsites is of zij op hun beurt berichten beantwoorden van vrouwen die +10 jaar ouder zijn. Werkt altijd deze spiegel 😉 wat niet wegneemt dat ze het stug zullen blijven proberen bij de jongere vrouwen.

  Gek genoeg krijg ik op datingsites voornamelijk berichten van oudere succesvolle, rijkere heren (ze zijn altijd arts, jurist of directeur en zien er meestal, voor mij althans,niet aantrekkelijk uit) én van veel jongere gespierde adonissen (zien er meestal goed uit maar ik vind dat toch ook niet ‘aantrekkelijk’ zo’n jonge jongen, maar ben dan ook op zoek naar een relatie, niet een scharrel), maar bijna nooit van mijn eigen leeftijd (40)…

  En gek genoeg word ik in het echt veel jonger geschat en krijg ik altijd aandacht van mannen van mijn eigen leeftijd (maar dan blijken ze bezet te zijn, grrr) en jonger (nog niet de uitzondering tegen gekomen waarbij ik dacht ach waarom niet). De oudere heren durven in real life mij volgens mij niet eens aan te kijken (ook hier nog niet de uitzondering tegen gekomen). Heel apart vind ik dit fenomeen. Alhoewel ik er wel ‘logische’ verklaringen voor heb in het licht van bovenstaande: ik zie er jonger uit dan dat ik in werkelijkheid ben (word 30/35 geschat), ben slank, fit, gezond, heb een taille, heupen en lang gezond ongeverfd haar (nog niet grijs) en die oudere heren zien dat ze kansloos zijn omdat ik ze in dat opzicht niet zie staan.

  Overigens heb ik in mijn kennissenkring toevallig 3 woest aantrekkelijke vrouwen van 45+, een ervan is zelfs onlangs 50 geworden. Ik was met hen van de zomer in het zwembad en om de haverklap kwamen de jongemannen op hen af voor een praatje! Alle 3 gezegend met strakke figuurtjes en lang haar :-). Dit zullen wel de uitzonderingen zijn, maar helaas voor de mannen, alle drie al bezet.

 27. Ik ben een man van 62 en val juist op veel oudere vrouwen,dat heb ik al va mijn 15e.
  Nu heb ik al een aantal jaren een vriendin van inmiddels 88 die ik iedere maand bezoek,voor de gezelligheid maar ook voor erotiek.
  En in de afgelopen jaren ben ik echt van haar gaan houden maar wij kunnen voor de omgeving niet echt openlijk een stel zijn,maar zo hebben wijn het ook heel fijn samen. voor haar omgeving ben ik een neef die haar bezoekt.
  Bejaarde vrouwen zijn door de mannen afgeschreven geheel ten onrechte, mijn vriendin is een heel keurige goed verzorgde vrouw die mooier is dan je zou vermoeden.
  Zij is heel lief en heeft een heerlijk vol zacht lijf dat echt de moeit waard is om ook van intimiteit te kunnen genieten.

 28. Als begin veertiger kreeg ik op dating sites altijd oudere mannen op mij af. Ik bedankte vriendelijk. Velen werden boos. Ontzettend boos. Want ze waren strak, sportief en deden aan bungee jump.
  Mwa, Ik had toen niet zo’n zin in mannen met bloedverdunners en plas tabletten 😉
  Ik vond oudere mannen niet aantrekkelijk.
  Mijn leven lang val ik al op mannen van midden 30. Bij wijze van spreken.
  Ben inmiddels al geruime tijd getrouwd met een knappe 8 jaar jongere man. Hij had ook een vrouw kunnen kiezen die midden 20 zou zijn geweest. Hij heeft geen zin in dat jonge gedoe.
  Ik zou nog steeds vallen op mannen van 35. Maar vanaf ik mijn man ken, zie ik er geen.
  Samen kijken we in de spiegel naar onze veranderende lichamen. 😉
  We mogen er beiden zijn.
  En dat mag iedereen.
  Smaken verschillen nu eenmaal.

 29. Mannen worden met het klimmen der jaren ook minder vruchtbaat. Dat heeft onderzoek uitgewezen. Ik denk dat de schrijver van bovenstaand artikel een man is en dat deze graag in de mythe blijft geloven dat mannen hun hele leven even vrichtbaar blijven. Oke, hun vruchtbaarheid zal wat minder drastisch eindigen dan bij vrouwen, maar dat deze sterk daalt is zeker. Hoe ouder ze zijn, des te jonger en vruchtbaarder de vrouw moet zijn om nog een kansje om zich succesvol voort te planten. Maar het lijkt mii niet aanlokkelijk om op je tachtigste ’s nachts je bed uit te moeten voor je pasgeboren kroost ?

  1. Op die leeftijd moet je als man ook je bed uit ’s nachts om te plassen ivm een lekke prostaat…kun je het gelijk combineren 🙂

   Zeg dat van die mannelijke vruchtbaarheid maar tegen Karbaat etc. met zijn 100+ kinderen, die hij overal verwekt heeft. De effecten zijn veel minder drastisch dan bij vrouwen. En dan krijgt je kind een lui oog, so what?! Pleister erop een paar maanden en terug gerepareerd is het.

   De meeste vrouwen verzuren ook mentaal boven hun 35-40ste. Alsof ze in een vat azijn gevallen en er nooit meer uitgeklommen zijn. Ze worden er in ieder geval niet leuker op. Kan de leuke vrouwen die zowel lichamelijk als geestelijk nog lekker in hun vel zitten (en lekker flirten), op een hand tellen.

   Het is wat het is. Als man verander je daar niks aan. Life is a bitch, until you meet one… 😉

   Jonge vrouwen leven meer in het moment, in het hier en nu. Ze lachen meer, zorgen goed voor zichzelf, alles zit nog op de plek waar het hoort te zitten (of ze nou naar de gym gaan, of niet) ipv dat alles ‘hangt’ waar het niet hoort te hangen (no offense) en zijn daarmee een lust voor het mannelijk oog.

   Als 47-jarige goed-uitziende-man, vind ik het niet zo classy en mature om achter jonge grietjes aan te lopen, maar geniet wel van hun aandacht, die ik regelmatig krijg. Ik flirt er lustig op los, gewoon omdat het een lekkere vorm van communiceren is.

   Maar dit gezegd hebbende, ik heb ook vrouwen van 10 jaar ouder meegemaakt, die super aantrekkelijk waren en er lustig op los flirtten. Leeftijd zegt dus niet altijd alles. Kraaienpootjes ook niet. Een heerlijke uitstraling en positieve mindset des te meer.

 30. Ik ben 20 jaar getrouwd geweest met een man die 18 jaar ouder was, niet voor het geld maar voor de rust en stabiliteit die hij gaf (en waar jongere mannen niet toe in staat bleken). Kinderen ging alleen via het medische circuit, en toen het eindelijk lukte was onze relatie al behoorlijk beschadigd. Uiteindelijk brak het leeftijdsverschil ons op toen hij gepensioneerd was en ik nog midden in het werkende leven stond. Ondanks alle gezeur (dit gaat nooit goed) zijn we veel langer getrouwd geweest dan de meeste jonge stellen.

 31. Ik ben een man van 57.
  Het ouderdom of het ouder worden heeft mij niet geraakt.
  Ik heb geen buikje of kale kop. Zelfs geen grijze haren.
  En rimpels ook niet.
  Ik heb een atletisch figuur.
  Mijn leeftijd is door mensen die mij niet kennen niet te schatten.
  Als ik naar mijn werk fiets word ik door jonge meiden van zestien en zeventien jaar na gefloten.
  In de trein zie ik dat jonge vrouwen van rond de twintig en dertig me verliefd aan staren.
  Ja ik val gewoon op. En mijn dure kostuums dragen er natuurlijk ook aan bij.
  Ik weet me te kleden. Kleren maken de man!
  Even terug naar de topic.
  Ook ik val op jongere vrouwen.
  Dat komt doordat de vrouwen van mijn eigen leeftijd me altijd afwezen .
  Ze vonden mij in het verleden te jong ( terwijl ik toen ook al iets ouder dan hun was)
  Ja enerzijds was dat vanuit hun optiek gezien logisch.
  Toen ik twintig was zag ik eruit als een vijftien jarig jochie.
  En het duurde nog even voor ik een relatie kreeg met een vrouw.
  Ik was toen 34 en zij was 36. Het had niet lang geduurd.
  Daarna bleef ik vrijgezel tot mijn 48 ste .
  Zij was 12 jaar jonger dan me.
  Het duurde maar 3 jaar.
  En tot heden ben ik vrijgezel gebleven.

 32. ik ben al 23 jaar bij mijn man die 12 jaar ouder is. En alles heeft voor en nadelen hij deed geen jonge jongenstreken meer maar op sexueel gebied heb ik me ook moeten aanpassen want het is niet zo dat je op een oudere velo leert rijden rijden zoals men zegt. Dus zowel bij jonge als oude re mannen heeft alles zijn voor en nadelen.

 33. Als het voor beiden niet interessant was waren ze ook niet bij elkaar!
  Verder zijn mensen in hun gedrag niet anders dan dieren ook al willen we dit anders laten geloven.

 34. Mijn visie is dat vrouwen over het algemeen vroeger wijs en volwassen zijn. Verantwoordelijker omdat ze zich over (de) kinderen ontfermen en ze- zeker de eerste paar jaar- opvoeden. En ze zijn zich meer bewust van de vergankelijkheid, betrekkelijkheid van het leven omdat veel (ouderwetse benadering) van hun zelfwaardering op uiterlijk gebaseerd is- wat sneller vervliegt dan we willen..
  Een zeker leeftijdsverschil tussen een man en vrouw wordt daar- bijna (bio)logisch- door verklaard.
  Het is ook heel normaal daardoor dat een oudere man een relatie met een jongere vrouw heeft.

  Mannen blijven spelen, vrouwen zijn verantwoordelijker en daardoor eerder volwassen. Dat is dus ook een reden waarom volwassen jonge(re) vrouwen beter bij een oudere- wat meer ‘uitgespeelde’ volwassen man passen.

  In onze cultuur wordt ook een volwassen man als aantrekkelijk bezien, net als een jongere vrouw.
  dus op basis daarvan klopt het ook.
  Buiten alle andere hierboven (door andere schrijvers) aangedragen redenen.

 35. Natuurlijk zijn er oudere mannen die op zoek zijn naar een (veel) jongere vrouw net zoals er jonge vrouwen zijn die op zoek zij naar een (veel) oudere man. Om meerdere zoals hierboven genoemde redenen.
  Ook zijn er oudere mannen die kaal of grijs zijn, een buik hebben en hun leeftijd is aan hen te zien net als bij sommige oudere vrouwen.

  En niet alle mannen zien er zo uit, ikzelf (inmiddels 68) ben slank, 1.83 lang en 73 kilo, niet kaal en een paar grijze haren komen nu tevoorschijn.

  En het op zoek zijn hoeft niet altijd en kan ook anders: een oudere man niet op zoek naar een (jongere) vrouw en een jonge vrouw niet op zoek naar een (oudere) man.
  Tot je elkaar tegenkomt en er een gigantische klik is, liefde op het eerste gezicht en het leeftijdsverschil volkomen wegvalt.
  Helaas kijkt men daar vaak vreemd tegen aan, hij zal wel geld hebben en zoekt een jong blaadje. Zij is een golddigger (zeker als zij er goed uitziet)

  Ik kwam mijn liefde tegen toen ik 64 was en zij 39 (volgens de eerdergenoemde rekensom kon dat nog net) en het was liefde op het eerste gezicht en in de loop der jaren niet afgenomen.
  Nog steeds gelukkig met elkaar en het leeftijdsverschil is voor ons totaal onbelangrijk.
  En om de financiën ging en gaat het niet, Er is geen sprake van financiële rijkdom wel van geestelijke rijkdom.

 36. Naar aanleiding van een TV programma, zocht ik naar het antwoord waarom jonge vrouwen met oudere mannen trouwen. Heb veel van de antwoorden hier gelezen en ben nog niet wijzer geworden. Wel vind ik het sterk naar voren komen dat mannen echt heel erg bezig zijn met het uiterlijk van een vrouw, dat dit bij hen ook het meeste telt. Natuurlijk willen we allemaal dat onze partners er goed uitzien, dat we er ook trots naast kunnen lopen. Maar dat nu zo een belangrijke rol speelt, nee, dat vind ik echt belachelijk. Als een vrouw zichzelf goed verzorgt, leuke kleding draagt en echt haar best doet om er goed uit te zien, moet dat voor haarzelf en anderen wat haar uiterlijk betreft, genoeg zijn. Belangrijker is wat voor een persoonlijkheid ze heeft, wat ze voor een ander over heeft, hoe ze haar tijd besteedt, of ze zichzelf leuk vindt, eigenwaarde heeft en het beste maakt van wie ze is en in alles wat ze doet. Natuurlijk moet er een gevoel van aantrekkelijkheid zijn, maar om een vrouw af te schrijven alleen omdat ze op een bepaalde leeftijd is, vind ik erg stompzinnig en volkomen onintelligent. Veel mannen verlaten hun vrouwen om in de armen te vallen van jongere vrouwen, waar ze heel vaak echt spijt van krijgen omdat de jongere vrouwen de warmte, het medegevoel en het begrip missen van vrouwen die daar heel wat meer ervaring in hebben. Vrouwen die door hun man geprezen worden, vrouwen die van hun man aandacht krijgen, vrouwen waarvan de man laat weten dat ze trots op hen zijn, vrouwen die verwend worden door hun man, zijn over het algemeen vrouwen die gelukkig zijn en daardoor ook langer jong blijven. Voor al die mannen die een jongere meid willen, voordat je het weet ben jezelf een ouwe zak, betaal je je blauw aan alimentatie en wordt je afhankelijk van pillen om je jong blommeke te bevredigen. Ondertussen, als je bij je (oudere) lieveling was gebleven, had je kunnen genieten van haar trouw, had je haar kunnen verwennen met een leuke vakantie of een lieve ring om haar trouw te belonen. Had je nog kunnen genieten van lekkere stamppot met hachee en had je samen kunnen lachen met je kleinkinderen, lange wandelingen en je favoriete TV show. En nou zit je daar….jammer he ! Met zo’n mini rok meisje die naar de nightclubs wil en een lip trekt omdat je geen zin meer hebt in nog een feestje. Flatje voor jou en Nescafe inplaats van een gezellige bak ordentelijke koffie…. ouwe zak…daar zit je dan !!!
  P.S. Ik ben over de 50, doe mijn best om er goed uit te zien, ben al heel lang getrouwd, nooit vreemd gegaan en heb een goed uitziende man, hij wil geen ander, ik ook niet. Maar zou hij voor een jongere meid vallen, dan heb ik genoeg eigenwaarde om alleen verder te gaan, hij verliest dan alles, ik minder omdat HIJ blij mag zijn dat ik zoveel van hem houd. 🙂 🙂 🙂

 37. Ik ben een aantrekkelijke (zeggen ze) vrouw van net 50. Heb relaties gehad met mannen die jonger, even oud, veel jonger en veel ouder waren. Slank, atletisch, dikke buik, gespierd, gewoon, mager, lang haar, kort haar, kaal, los en strak in het vel, mooi en minder mooi. Met lichaamshaar, zonder, sproeten, wallen, scheve tanden, rechte tanden. Wat ze gemeen hebben? Slim en en gevoel voor humor.

 38. Ik ben een jongedame van 28 jaar en word vaak versierd door mannen in de 40 tegen de 50 aan. Ik vind dat zou fucking smerig he, wat denk je nou dat je nog jong bent en elke wijf kan krijgen die je wilt, nou nee! Mannen zijn echt niet meer aantrekkelijk als ze dat leeftijd eenmaal hebben bereikt en ze hebben diepere groeven in hun gezicht dan dat vrouwen dat hebben. Dus wie word er nou echt lelijk de man of de vrouw. Ik denk eerder de man.

 39. @Sisi. Je bent in de minderheid. Het duurt niet lang meer en je bent 35, dus ook uitgerangeerd. De meeste mannen van in de 40 en 50 hebben behoorlijk succes met jongere dames. Kijk eens in de spiegel voordat je elke 45 jarige man bestempeld as “lelijk”

  1. Helaas voor jullie oude pruimen is ze zeker niet in de minderheid. Ik ben 25 en ik heb nog nooit een vriendin/meid gekend die oude gerimpelde mannen aantrekkelijk vindt. Het is gewoon niet realistisch. Wat je ziet in porno en in je dromen is niet de realiteit. Women age like wine, men age like milk, want vrouwen zorgen voor zichzelf, en mannen een stuk minder. Overigens zijn we niet bang om 35 te worden, vrouwen van 35 zien er in de meeste gevallen nog super fit en goed uit, zeker als je bewust goed voor jezelf zorgt. 😉

 40. ik ben 48jaar getrouwd met de zelfde vent die jonge wyven die op een oude vent vallen doen het alleen om het geld en die oude wyven die op jonge mannen vallen vindt ik een dwaas heid doe eens normaal.

 41. Ben een man van 47 en wordt vaak 25-31 geschat. Als ik dan mijn leeftijd vertel, vallen ze bijna flauw 🙂

  Zie er goed uit, slank, gespierd, geen/weinig rimpels, mature gezicht en persoonlijkheid, eet super-gezond (5x per week vis o.a.), smeer in de zon, rook niet, drinken ook haast nooit, heb behoorlijk geleefd (lange tijd marinier geweest) etc. maar ben toch bijna mijn hele leven single geweest, op vijf relaties na- waarvan 1 langere.

  Geen vrouw hebben houdt je jong denk ik… 🙂
  Mensen geloven ook niet dat je alleen ook gelukkig kan zijn, heel raar is dat. Vind zelf jong (vanaf ca. 28 jaar) tot ca. 10 jaar ouder dan mijzelf wel aantrekkelijk. Gaat om gedrag en uiterlijk, de combinatie.

 42. Ik ben een man van 71 jaar, normaal postuur, altijd intensief fysiek bezig geweest en merk nog steeds geen verschil met mijn twintiger jaren, ook niet qua potentie en seksuele behoefte. Rook en drink niet, smeer en snoep niet, eet meestal gezonde Hollandse prak, aardappels, groente met een klein stukje vlees. Nog steeds redelijk gave huid, weinig rimpels. Gedurende mijn tienerjaren superlang haar met korte baard en sinds mijn 27e bewust volledig kaal geschoren dus ook geen baard. Na 2 keer, 1 en 2 jaar te hebben samengewoond, nu al ruim 45 jaar met dezelfde vrouw, kinderen, met al zijn up en downs het hele leven zoals dat in het leven vaker gaat. Ben wel gek op vrouwen van alle leeftijden, met meestal wel respect, maar soms met veel moeite nooit vreemdgegaan, wel regelmatig van gedroomd. Jong en knap is een betrekkelijk begrip met zoveel eigen absolute waarheden als er mensen bestaan! Mensen die steeds pech hebben met wisselende of weinig relaties moeten eerlijk zijn over hun eigen gedrag en in de spiegel kijken zonder de schuld ergens anders te leggen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *