ingredienten anti-aging

5 Ingrediënten die bewezen helpen tegen huidveroudering

Wie ouder wordt, wil in de meeste gevallen graag de huid goed verzorgen en beschermen. De meeste huidverzorgingsmiddelen beloven je de wereld. Maar maken ze die beloften ook waar? Deze ingrediënten helpen bewezen tegen huidveroudering.

Ingredient #1: Retinol

Retinol is een bewezen middel dat helpt tegen veroudering van de huid. Retinol is een vorm van vitamine A. Het ingrediënt retinol stimuleert de vernieuwing van huidcellen en de productie van collageen. Collageen helpt de ouder wordende huid soepel en elastisch te houden. De natuurlijke productie van collageen neemt af bij het ouder worden.

Een crème met retinol helpt je om fijne rimpeltjes te verminderen en het geeft de huid een meer egale teint omdat het pigmentvlekken tegengaat. Crèmes met retinol hebben langere tijd nodig om optimaal te werken en effect te hebben. Retinol kan in het begin een irriterend en uitdrogend effect hebben. Het advies is daarom om met een lage verdunning te beginnen. Gebruik een crème of serum met retinol bij voorkeur ’s nachts. Als je het overdag gebruikt, gebruik er dan een goede zonbescherming (Sun Protection Factor) bij.


bron

Ingredient #2: Vitamine C

Ja, ja de gewone huis, tuin en keuken vitamine C is niet alleen goed bij inwendig gebruik. Ook als je het op je huid smeert heeft het voordelen. Door crèmes met vitamine C zullen fijne lijntjes en rimpels afnemen, verminderen pigmentvlekjes en krijgt je huid een egalere teint.

Vitamine C geeft je huid als het ware een lichte peeling. Het kan in sommige gevallen de huid in het begin licht irriteren. Het is daarom verstandig om met een lage concentratie te beginnen. Zoek naar producten met vitamine C, L-ascorbinezuur of L-ascorbic acid met een concentratie vanaf 3%. Koop geen grote verpakkingen van verzorgingsproducten met vitamine C. Vitamine C is gevoelig voor licht en zuurstof en verliest dan snel haar werkzaamheid. Je kan het iedere ochtend en avond gebruiken nadat je je gezicht gereinigd hebt, onder je andere huidverzorgings- en make-up producten.


bron

Ingredient #3: Hyaluronzuur

Hyaluronzuur of hyaluronic acid is een natuurlijke stof die in het lichaam voorkomt. Bij het ouder worden, neemt de hoeveelheid af. Hyaluronzuur is ook een middel dat wordt ingespoten als filler. Hyaluronzuur als ingrediënt in crèmes en serums verbetert de bloedtoevoer, helpt de huid om vocht vast te houden en geeft een ouder wordende, droge huid daardoor meer volume. Het vermindert lijntjes en ondiepe rimpels.

Hyaluronzuur wordt over het algemeen goed verdragen door de huid, ook als je een gevoelige huid hebt. Crèmes met hyaluronzuur dringen alleen oppervlakkig door in de huid het effect is zichtbaar zolang je het gebruikt, maar het geeft geen blijvend effect. Je kan hyaluronzuur ook innemen als supplement.

bron

Ingredient #4: Cafeïne

Een kop koffie heeft een licht stimulerend effect en werkt enigszins vochtafdrijvend. Het werkzame bestanddeel van koffie is natuurlijk de cafeïne. De stof cafeïne is een belangrijke antioxidant die zowel bij inwendig als uitwendig gebruik voordelen kan hebben en je helpt om veroudering tegen te gaan.

Cafeïne wordt ook in verschillende huidverzorgingsproducten toegepast, bijvoorbeeld in anti-aging crèmes, middelen tegen haarverlies en tegen cellulitis. Het kan gemakkelijk de huid binnendringen en werkt daarom niet alleen oppervlakkig in op de bovenste laag van de huid maar dringt ook door in de dieper gelegen huidlagen. Het is daarom ook een geliefd ingrediënt in crèmes tegen wallen vanwege de vochtafdrijvende en vaatvernauwende werking.

bron 1, bron 2

Ingredient #5: Niacinamide of vitamine B3

Niacinamide of vitamine B3 is een vitamine die je gewoon via je voeding binnenkrijgt. Het zit in vlees, vis, zaden en noten. Maar daarnaast is het een beauty ingrediënt dat zeker in dit rijtje thuis hoort. Niacinamide bevordert de aanmaak van huidvetten. Huidvetten zorgen voor een beschermend laagje op de huid. Het zorgt ervoor dat vocht beter vastgehouden wordt en dat schadelijke invloeden van buitenaf minder invloed hebben.

Niacinamide zorgt voor een egale teint, vermindert roodheid en gaat ontstekingen van de huid tegen. Het reguleert de talgproductie en beschermt de huid tegen schade door de straling van de zon.

bron

Betaalbare huidverzorging

Zelf ben ik een fan van de producten van The Ordinary die van goede kwaliteit zijn, ongeparfumeerd en betaalbaar.