huismiddeltjes pigmentvlekken

Huismiddeltjes tegen pigmentvlekken

Last updated:

Er bestaan veel crèmes en zalfjes voor pigmentvlekken, je weet wel, die bruine vlekjes op je huid. Maar je net zo goed eens de gewone huismiddeltjes tegen pigmentvlekken proberen.

Opgehoopt pigment

Rimpels zijn niet het enige kenmerk van een ouder wordende huid. Pigmentvlekken, ook wel ouderdomsvlekken of levervlekken genoemd, kunnen net zo goed je leeftijd verraden. Het zijn die bruine vlekjes op de huid die ontstaan door een concentratie van pigment. Meestal krijg je er pas last van na je veertigste, hoewel jonger ook kan, afhankelijk van je zongedrag en aanleg.

Voorkomen is beter

Pigmentvlekken komen het meeste voor op delen van je lichaam die het meeste zon zien. Je gezicht, je handen, je onderbenen en je hals en borst. Deze pigmentvlekjes zijn te voorkomen door je goed te beschermen tegen UV-stralen van de zon met een anti-zonnebrandcrème. En niet alleen als de zon schijnt, maar iedere dag.

Behandeling van pigmentvlekken

Als je de vlekjes eenmaal hebt, dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Naast de vele middeltjes die je bij de drogist kunt kopen en de dure laserbehandelingen kun je ook deze huismiddeltjes eens proberen. Of ze helpen is afhankelijk van hoe groot, diep en hoe lang de vlekjes er al zitten. Maar, baat het niet dan schaadt het niet moet je maar denken.

komkommer
Komkommer

Gebruik plakjes komkommer of komkommersap om op de pigmentvlekken te leggen of smeren. Komkommer heeft blekende eigenschappen.

 

Citroensap

citroensapPers een citroen uit en breng het één of twee keer per dag op de vlekken aan. Laat een half uurtje intrekken en spoel het daarna af. Je kunt wat honing toevoegen aan het citroensap. Citroensap droogt je huid een beetje uit en honing hydrateert. Je moet dit een aantal weken doen voor je resultaat ziet.

 

Ui en appelazijn

uiBlend een ui fijn tot pulp. Doe de pulp in een katoenen doek of zeef en duw het sap er uit. Meng het sap met appelazijn en breng het aan op de donkere plekjes.

 

 

Olijfolie en azijn

olie azijnMeng wat olijfolie en zijn en dep hiermee de plekjes. Laat een half uur intrekken en spoel het daarna af met lauwwarm water.

 

 

Knoflook

knoflookSnij een knoflookteen door midden en wrijf de binnenkant over de pigmentvlekjes. Als je dat regelmatig doet zou je goede resultaten moeten zien. Of het ook lekker ruikt, weet ik niet.

 

 

Paardenbloemenmelk

paardenbloemJe weet wel, dat witte sap dat zich in de holle stengel van de paardenbloem bevindt. Gelukkig kun je het in een flesje kopen. Je kunt het twee keer per dag op de vlekjes aanbrengen.

 

 

Karnemelk en tomatensap

karnemelk tomatensapMeng karnemelk en tomatensap en breng het aan op de vlekken.

 
Ook interessant
zijn rimpels erfelijk
Zijn rimpels erfelijk?