visitekaartjes
Photo by rawpixel on Unsplash

5 Redenen waarom visitekaartjes nog steeds nuttig zijn

We leven in het digitale tijdperk. Bijna iedereen heeft een smartphone en bijna overal is Wifi. Is zo’n papieren visitekaartje nog wel van deze tijd?


Het is al lang de gewoonte om met iemand die je ontmoet, visitekaartjes uit te wisselen. Tenminste, als je denkt, hoopt of weet dat je nog eens contact met die persoon wilt, of hij met jou. Meestal is dit contact zakelijk, maar het kan ook best persoonlijk zijn natuurlijk.

Lees hieronder eerst de voordelen nog eens voordat je de visitekaartjes helemaal afschrijft. Zeker in het geval dat je een eigen bedrijf hebt of een website.

1. Snel en makkelijk

Een visitekaartje is een snelle en makkelijke manier om je contactgegevens te delen. Veel mensen vragen er om bij een zakelijke ontmoeting. Als je een website hebt, is zo’n kaartje ook een uitnodiging om eens een kijkje te nemen op je website. Je kan iemand ook mondeling je website adres vertellen, maar de kans is groot dat dat vergeten wordt. Heel modern zijn de scancodes op een visitekaartje waarmee je iemand heel eenvoudig naar je website of online contactgegevens leidt. Heb je een moeilijke of moeilijk te spellen naam, dan zijn visitekaartjes extra handig.

2. Met een visitekaartje kan je indruk maken

Natuurlijk staan je contactgegevens op een visitekaartje. Maar je kiest ook kleuren en een ontwerp dat bij jou en bij je bedrijf als je dat hebt, past. Als het je lukt een visitekaartje  te ontwerpen dat bij je past en er positief uitspringt, dan heb je het goed gedaan.

3. Voor de prijs hoef je het niet te laten

Het kost niet veel om visitekaartjes te laten drukken.  Je kan ze eenvoudig online bestellen. Je kan zelf een ontwerp maken of laten maken maar dat hoeft niet. Bij de meeste online drukkerijen zijn er een aantal voorbeelden waar je uit kan kiezen. Check je gegevens heel goed voor je op bestellen klikt. Een visitekaartje met fouten is geen reclame. Laat ook niet te grote hoeveelheden drukken. Voor je het weet verandert je telefoonnummer of email adres en dan zit je met verouderde kaartjes.


4. Laat ze achter op strategische plaatsen

Een visitekaartje kan je ongevraagd achterlaten op plaatsen waar mensen komen die het misschien nuttig vinden. Denk aan een prikbord in een supermarkt of in een restaurant, bibliotheek of bij opleidingscentra.

5. Een visitekaartje is tastbaar

De kans dat iemand je visitekaartje nog een ziet of terugvindt, is een stuk groter dan dat je je telefoonnummer op een stukje papier krabbelt of als het in een mobiele telefoon betreft, aan een lijst van contacten toegevoegd wordt. De kans is dan groot dat ze zich de bijzonderheden niet eens herinneren.