makkelijk kort kapsel

8 Makkelijke kapsels voor 50-plus

Laatst bijgewerkt:

Een kapsel dat je goed staat en dat elke dag zonder al te veel moeite toch goed zit, dat wil toch iedereen. Een haarstijl je niet eindeloos hoeft te stijlen maar dat je makkelijk in model kan brengen met wat gel of spray. Bekijk hieronder makkelijke kapsels voor 50-plus.

Als je haar goed in model geknipt is, helpt dat enorm. Bovendien zal je zo’n kapsel ook moeten bijhouden door het regelmatig te knippen zodat het model behouden blijft.

Hieronder voorbeelden van makkelijke kapsels voor 50-plus

1. Korte coupe met highlights

Een vrij kort kapsel in speelse laagjes geknipt die van boven en van achter wat langer zijn. Om uitgroei tegen te gaan, zijn er lichtere highlights in het haar aangebracht. Met wat gel of mousse makkelijk in model te brengen te houden.


2. Gelaagde bob

Het makkelijke kapsel hieronder is heel geschikt voor wat dikker en steil haar. De bob in laagjes is op kaaklengte geknipt wat heel flatterend is. Echt een vlot en modern kapsel waar je weinig onderhoud aan hebt.

vlotte korte bob voor 50-plusser
foto: instagram@stacy_stylist

3. Bob op één lengte

Een heel stijlvol bob kapsel op één lengte dat net over de kaak valt. Lichte highlights geven het kapsel wat meer structuur.

stijlvol kapsel 50-plus
foto: instagram@chadiehamihofficial

#4 Korte bob met pony

Goed en jeugdig kapsel voor fijn haar. Een bobkapsel op één lengte met een pony en dat maakt je vaak jonger


foto: instagram@hairheaven-by-jessica

#5 Kort kapsel in laagjes met lok opzij

Dit kapsel is kort maar de lange laagjes vallen langs het gezicht waardoor het een zachte uitstraling krijgt. De lichte highlights maken geven het kapsel diepte en structuur.

foto: instagram@over50ideas

#6 Korte grijze pixie

Dik grijzend haar met een slag is flink uitgedund en ingekort tot een vlotte en makkelijke pixie. Kort bij de slapen, kort van achteren en wat langer bovenop.

foto: instagram@amelie-_become_you

#7 Shag kapsel voor 50-plus

Een opgeknipt kapsel in lange en kortere laagjes maakt een modern kapsel dat makkelijk in model te brengen is en weinig onderhoud nodig heeft.

foto: instagram@suzygrifa

#8 Kort kapsel voor golvend haar

Wat een goed kapsel en een beetje make-up voor je kunnen doen. Door het haar wat korter te knippen van achteren en aan de zijkanten krijgt dit kapsel een vlotte en jeugdige uitstraling. Aan de kleur is zo te zien niets gedaan.

makkelijke haarstijl oudere dame
foto: instagram@amelie-_become_you