kapsels 50+

Kapsels voor 50-plus die je jonger maken

Laatst bijgewerkt:

Hoe kan een kapsel je jonger maken?

Goede kapsels voor 50-plus kunnen je kaaklijn accentueren en je jukbeenderen meer laten uitkomen. Bovendien kan een flatterende haarstijl de aandacht van rimpels en andere oneffenheden afleiden.

Kijk hier voor verjongende kapsels 2024

Wat is belangrijk voor een jeugdig kapsel?

Een goed kapsel moet…


 • mooi om je gezicht vallen
 • bij de vorm van je gezicht passen.
 • zorgen voor volume, omdat je haar vaak dunner wordt. Vooral op bepaalde plaatsen zoals bij de pony en de scheiding.

Hoe kies je een kapsel voor 50-plus dat je jonger maakt? 8 Tips

1. Een kapsel dat je jonger maakt

Kies geen recht afgeknipte zware pony maar een pony in lichte plukjes of een lok opzij. Die lichte plukjes of lok opzij verzachten je gezicht en bedekken bovendien je voorhoofd, een gebied waar vaak rimpels ontstaan. Een pony kan ook de aandacht van je wenkbrauwen afleiden, ook vaak een probleemgebied als je ouder wordt. Een pony kan je als het ware een face-lift geven.

Lang haar met pony

kapsel met pony voor 50plus

Kapsel met pony in plukjes

foto: @believe_me_studio

2. Waar leg je een scheiding?

De plaats van je scheiding, kan je ouder maken. Een rechte scheiding in het midden is vaak niet de beste plek als je ouder wordt. Bovendien valt uitgroei dan eerder op. Een scheiding aan de zijkant zorgt in ieder geval voor wat meer volume bovenop. Bovendien zorgt het ervoor dat dunner wordend haar bovenop minder opvalt. Trek geen strakke, rechte scheiding, maar zigzag je scheiding. Of vermijd een scheiding helemaal.

Voor en na

De scheiding minder zichtbaar gemaakt.

weggewerkte scheiding voorbeeld

foto: @stylist225

3. De bob, een jeugdig kapsel voor 50-plus

Een bob is een kapsel dat bij alle leeftijden past. Er is altijd wel een variatie die bij je past. Een bobstijl is zowel geschikt als je dun, fijn haar hebt of dik haar. Ook de lengte kan je aanpassen aan je vorm gezicht. Bovendien kan je ook voor een bob met pony of lok opzij kiezen

Een kapsel kan beter niet eindigen op de breedste deel van je gezicht. Dus als je een rond gezicht hebt, is een lengte voorbij de kaaklijn beter. Als je een brede kaaklijn hebt, kies dan voor een wat langere bob.

Voor en na

voor en na foto van bob kapsel voor oudere dames

foto: @kittyrocksmyhair

bob kapsel maakt je jonger

foto: @susiehairhero

Korte bob, opgeknipt

jeugdig opgeknipte haarstijl

foto: @bladesalon

4. Kies voor korter

Een reden dat kort haar vaak goed staat als je wat ouder wordt, is dat lang haar de aandacht naar beneden trekt waardoor de hangende, uitgezakte gezichtsdelen wat meer benadrukt worden. Kort haar richt je blik naar boven en geeft je gezicht als het ware een face-lift.

Kort haar is in 2019 weer helemaal in. De korte pixie wordt steeds populairder. Een kapsel met speelse plukjes kan je een stuk jonger maken.

Kort haar is vaak makkelijk in het onderhoud. Het zit snel goed. Maar bij kort haar moet je wel wat vaker naar de kapper omdat het snel uit model groeit.

Bekijk hier nog 20 korte kapsels

Voor en na

Het nieuwe kapsel maakt haar jaren jonger.


voor en na foto van lang naar kort haar

foto: instagram.com/ @saloncentric

Voor en na

bron foto: @sarastylespdx

5. Ga voor laagjes

Kapsels in laagjes kunnen voor meer volume zorgen en maken dik haar minder zwaar. Laagjes kunnen minder geschikt zijn voor heel dun en fijn haar. Fijne laagjes rond je gezicht geven je een zachtere uitdrukking en verjongen je gezicht. Teveel korte laagjes zijn vaak minder geslaagd dan lange lagen. Laat lang haar van onderen in laagjes knippen zodat het vlotter staat en beter, minder recht valt.

Kapsels met lange lagen

kapsel in laagjes laat je jonger lijken

foto @susiehairhero

Foto: @bladesalon

jeugdige haarstijl kapsels voor 50-plus

Foto: @bladesalon

6. Kapsel in een lichtere tint laat je jonger lijken

Net als je haar dat grijs wordt, verliezen ook je huid en zelfs de kleur van je ogen pigment. Al je kleuren worden minder fel en uitgesproken. Donkere kleuren zoals zwart of donkerbruin kunnen je daardoor minder goed staan als je ouder wordt. Donkere kleuren maken rimpels en andere oneffenheden van de huid vaak meer zichtbaar. Het is daarom vaak een goed idee om een tintje lichter te kiezen. Zeker als je een lichte huid hebt.

tintje lichter voor oudere dames

foto: @tinamvanacore

Lichter naar je eigen kleur grijs

Kapsels voor 50-plus

foto: @patricemuellerhair

7. Kapsels voor 50-plus van warm naar koel

Boven de vijftig zijn veel vrouwen gedeeltelijk of helemaal grijs. Dat betekent niet alleen dat je natuurlijke haar steeds lichter wordt, grijs is ook een koele kleur. Met je leeftijd krijgt je huid vaak ook een meer koele tint. Dat betekent dat koele haarkleuren, dus zonder geel-, goud-, of oranje tinten, je beter staan.

Voor en na

Van goudblond naar koeler blond.

geen warme maar koele kleur voor haar

foto: instagram.com/@fuzeshihajni

8. Highlights rond je gezicht

Behalve je hele kleur op te lichten kan je je haar ook opfrissen en lichter maken door highlights. Beter voor je haar en het staat vaak mooi en jeugdig als die highlights rond je gezicht vallen.

Voor en na

foto: @dany_hairstylist

highlights in kapsel om er jonger uit te zien

foto: instagram.com/@gigi_1904

Ga voor kapsels die je haar gezond houden

Kapsels waarbij je iedere dag moet föhnen of stylen zijn belastend voor je haar of het nu grijs is of geverfd. Grijs haar is vaak al droog en kan dat slecht verdragen. Hitte bij geverfd haar is ook geen aanrader. Gezond haar is een teken van jeugdigheid. Kies daarom een haarstijl waar je niet al te veel aan hoeft te doen en die je haar gezond houdt.


 1. Gelukkig dat lang haar kan. Had zelf halflang haar, maar ben 2,5 jaar geleden aan de hairextensions begonnen. Ik heb ze nu al een half jaar niet, maar dat komt omdat ik slechte hairextensions heb gehad en de boel begon te klitten. Met Balmain nooit last van gehad, dus nu mijn haar weer een beetje boven jan is neem ik over een maandje weer extensions. Hairextensions van Balmain blijven in een lichtblonde kleur prachtig.

  Met die dingen in voel je je echt een prinses :), maar iedereen moet natuurlijk doen wat zij het beste vindt en bij de 1 staat lang haar niet. Ik vind dat kort haar mij niet staat, alhoewel als ik een staartje in doe, dan staat het toch ook niet raar.

 2. Een kapsel met bobline is juist heel erg geschikt voor dun en stijl haar.
  Lagen knippen in dun en stijl haar is een slecht idee. Hiermee dun je het haar uit en er ontstaat absoluut geen volume.
  Een bobline laat het haar juist voller uitzien.

 3. Welk kapsel je ook kiest bij ouder worden en je geen grijs of blond tinten wil, of je nu liever kort of halflang wil probeer eens een kleurtje zoals aubergine, wel mooier bij lichtere kleur van je ogen.
  Zelf draag ik al jaren deze kleur, met nu en dan eens een strengje in een iewat rodere of paarse kleur,mijn kapster gaf me nu een halflange iewat warrige coupe gaf,ook om volume te creëren in mijn fijne haren,is het net alsof de wind er even speels doorblies. Afgewerkt met een vleugje haarlak,voor gekleurd haar.
  Wat ik ook belangrijk vind, wissel eens af van je dag dagelijkse coupe.

 4. Ik heb heel fijn haar en heb gekozen voor een bobje,niet veel werk aan en pst bij mijn gezicht,enkel de kleur ben ik nog niet uit! Had altijd balliage maar wordt te duur,eigen kleur neigt naar peper en zout 😖😖😖

 5. Wat ik jammer vind, is dat het blanke vrouwen zijn in de voorbeelden. Waar halen vrouwen met tint of donkerder hun inspiratie vandaan?

 6. Wat een leuk artikel met haalbare tips!
  De koele kleur, het mijden van de middenscheiding en het in laagjes knippen zijn opstekers voor mij. Een model dat ik thuis ook goed in model kan brengen na elke wasbeurt.
  De na foto’s zijn met make-up en voor mij te veel gekunsteld. Zelf gebruik ik een mineraal poeder in een koele kleur, kost een minuutje om aan te brengen en geeft een egaal en natuurlijk gezicht. Daar voel ik me goed bij en ik zie er vooral minder moe uit.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *