kapsels met kort haar

Kort haar voor 50 plus dames, 20 voorbeelden

50Plus dames hebben vaak de neiging om voor wat korter haar te kiezen. Misschien omdat het haar dunner wordt, soms omdat het makkelijker is om het te verven en te onderhouden. Maar dat je ouder wordt, wil niet zeggen dat je er niet trendy en stijlvol uit kan zien, ook met een kapsel met kort haar.

Korte kapsels kunnen makkelijk zijn, maar vragen wel wat onderhoud en een regelmatig bezoekje aan de kapper om het haar weer in model te brengen.

Trendy kapsels met kort haar

Soms is het gewoon goed om eens een ander kapsel te nemen. Je hoeft de nieuwste trends niet op de voet te volgen, maar jarenlang met hetzelfde haar rondlopen is ook een beetje saai.


Gelukkig is er ook bij kapsels met kort haar genoeg te variëren en kan je behalve met verschillende haarstijlen ook veel met kleur doen. Highlights kunnen een kapsel bijvoorbeeld heel goed opfrissen.

Kort haar veel of weinig onderhoud?

Denk bij het kiezen van een nieuw kapsel goed na of het model bij je haar en bij jou past en bij de tijd, geld en moeite die je erin wilt steken.

Bedenk je goed dat als je een kapsel kiest waarbij je je haar gedeeltelijk laat opscheren, je dat iedere paar weken moet laten bijwerken. Ook als je je haar in een afwijkende kleur laat verven, zal je eens per 4-6 weken je haar moeten laten bijkleuren.


Bekijk de 20 korte kapsels hieronder

#1 Omgekeerde bob met korte, schuine pony

kort haar met pony 50plus dame

Foto: instagram.com/@esther_hairtamer

Een trendy variatie op de bob. Van achter wat korter van voren lang. Maar wat dit kapsel echt bijzonder maakt is de pony die schuin geknipt is en bij de scheiding dus echt heel kort is. Dat geeft een hoekig en speels effect en het is fijn als je niet van lange lokken of een lange pony in je gezicht houdt. De lichte highlights geven het haar meer diepte.

#2 Klassieke bob

klassieke bob

foto: instagram/ @vandersonstyling

Een echte bob met al het haar op één lengte geknipt. Het ideale kapsel voor vrouwen met steil en sluik haar. De babylights maken het haar levendig en ’s zomers.

#3 Bob kapsel met slag

korte bob met slag voor oudere dame

foto: instagram.com/ @anhcotran

Dit is een kapsel dat bijna iedereen goed staat, ongeacht je leeftijd. Een korte bob, recht afgeknipt. Mooie lichte highlights in het haar geven je een frisse en jeugdige uitstraling. Om de lichte golf of slag erin te krijgen zal je wel even met de krultang aan de slag moeten.

#4 Van lang naar kort

metamorfose van lang naar kort

foto: instagram.com/ @saloncentric

Een voor en na foto. Hoewel het kapsel links ook best leuk is, staat het korte kapsel rechts haar veel beter. De makeup helpt natuurlijk ook wel een beetje mee. Maar het model met de pony in plukjes en de lichtere highlights doen haar en haar vorm gezicht meer recht.

#5 Opgeknipte bob met lange lokken voor

vlot kort haar

foto: instagram.com/ @richiemiao

Ook dit is een soort bob kapsel, ze noemen het ‘deconstructed bob’. Het is wat warriger doordat het in plukjes is geknipt of gesneden. De lokken langs het gezicht zijn langer gehouden. Dit is een kapsel dat makkelijk in model te brengen en te houden is.