kapsels met kort haar

Kort haar 50 plus in 2019, 20 voorbeelden

gebruik je pijltjes op je toetsenbord of swipe...

50Plus dames hebben vaak de neiging om voor wat korter haar te kiezen. Misschien omdat het haar dunner wordt, soms omdat het makkelijker is om het te verven en te onderhouden. Maar dat je ouder wordt, wil niet zeggen dat je er niet trendy en stijlvol uit kan zien, ook met een kapsel met kort haar.

Korte kapsels kunnen makkelijk zijn, maar vragen wel wat onderhoud en een regelmatig bezoekje aan de kapper om het haar weer in model te brengen.

Trendy kapsels met kort haar

Soms is het gewoon goed om eens een ander kapsel te nemen. Je hoeft de nieuwste trends niet op de voet te volgen, maar jarenlang met hetzelfde haar rondlopen is ook een beetje saai.

Gelukkig is er ook bij kapsels met kort haar genoeg te variëren en kan je behalve met verschillende haarstijlen ook veel met kleur doen. Highlights kunnen een kapsel bijvoorbeeld heel goed opfrissen.

Kort haar veel of weinig onderhoud?

Denk bij het kiezen van een nieuw kapsel goed na of het model bij je haar en bij jou past en bij de tijd, geld en moeite die je erin wilt steken.

Bedenk je goed dat als je een kapsel kiest waarbij je je haar gedeeltelijk laat opscheren, je dat iedere paar weken moet laten bijwerken. Ook als je je haar in een afwijkende kleur laat verven, zal je eens per 4-6 weken je haar moeten laten bijkleuren.

Bekijk de 20 korte kapsels hieronder

#1 Omgekeerde bob met korte, schuine pony

kort haar met pony 50plus dame

Foto: instagram.com/@esther_hairtamer

Een trendy variatie op de bob. Van achter wat korter van voren lang. Maar wat dit kapsel echt bijzonder maakt is de pony die schuin geknipt is en bij de scheiding dus echt heel kort is. Dat geeft een hoekig en speels effect en het is fijn als je niet van lange lokken of een lange pony in je gezicht houdt. De lichte highlights geven het haar meer diepte.

gebruik je pijltjes op je toetsenbord of swipe...