Kapsels halflang haar 50 plus, 20 fantastische voorbeelden

Laatst bijgewerkt:

Halflang haar is in veel opzichten ideaal voor vrouwen boven de 50. Het haar heeft wel wat lengte maar is niet zo zwaar dat het slap en steil gaat hangen en geen volume meer heeft. Hieronder vind je 20 voorbeelden voor kapsels halflang haar.


Hoewel door oudere dames ook vaak gekozen wordt voor kort haar, heb je met wat langer haar meer keuze en mogelijkheden. Je kan met halflang haar naar hartelust variëren.

Bekijk de voorbeelden van kapsels halflang haar

#1 Schouderlang kapsel met lange pony

Mooi schouderlang kapsel vanaf de kin in laagjes geknipt. De lange pony is naar beide kanten opzij geveegd.

Foto: DFree / Shutterstock.com

#2 Vlot kapsel in laagjes

Heel vlot kapsel in laagjes met pony die geleidelijk overgaat in de lokken aan de zijkanten. Als je niet al te steil haar hebt, zal het niet moeilijk zijn om in

Foto: @bladesalon


#3 Nonchalant halflang haar met highlights

kapsels halflang haar

Variatie op de bob met al het haar op één lengte en een lange lok opzij. De blonde highlights aan de voorkant maken het kapsel extra jeugdig. Dit kapsel is ook geschikt voor wat dunner of fijner haar.

Foto: @elainedoes_hair

#4 Grijze lange bob

Diane Keaton heeft hier een lange bob of lob. Ze heeft steil grijs haar. Een lange bob heeft over het algemeen niet veel nodig om in model te brengen.

Foto: Kathy Hutchins / Shutterstock.com

#5 Rood halflang haar met beach waves

Julianne Moore heeft hier een lange bob met de scheiding opzij en lichte beach waves. Het kapsel is van onderen iets opgeknipt.

Foto: taniavolobueva / Shutterstock.com

#6 Krullend opgeknipt kapsel

Leuk kapsel van Blythe Danner, zeker als je krullend haar hebt. Mooi in model geknipt met wat losse plukjes als pony. Het haar lijkt aan de onderkant nog wat blond aan de bovenkant is het grijs.

Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

#7 Schouderlang haar met lange lok

Vrij nonchalant en natuurlijk uitziend kapsel met lange lok die wat omhoog gewerkt is.

Foto: @embrace.the.grey

#8 Grijs haar half opgestoken

Het je je haar op één lengte, dan kan je het altijd nog half opsteken. Dus je haar aan de zijkant en bovenop gedeeltelijk naar achteren kammen en vastzetten met een speld. Staat jeugdig.

foto: @thefifyist

#9 Goudblond halflang haar met lok opzij

Courtney Thorne-Smith heeft een kapsel op schouderlengte met een lok opzij en de zijkanten opgeknipt waardoor ze mooi rond het gezicht vallen.

Foto: DFree / Shutterstock.com

#10 Halflang kapsel 50 plus met slag

Meg Ryan heeft hier licht golvend haar met veel blonde highlights op schouderlengte met een scheiding net naast het midden. Aan de onderkant het het in laagjes geknipt zodat van onderen niet te wijd uit staat. Aan de voorkant is het tot kinhoogte opgeknipt.

Foto: Tinseltown / Shutterstock.com