kapsels 50+

Kapsels voor 50plus die je jonger maken

Last updated:

Je kijkt in de spiegel en je vindt dat je er niet op je best uit ziet. Dan kan je een paar dingen doen.

Je kan de laatste anti-aging crèmes aanschaffen of wat nieuwe makeup, maar je zou ook eens aan een ander kapsel kunnen denken. Het juiste kapsel kan je namelijk jaren jonger maken.

Kapsels waarbij al het haar strak uit je gezicht wordt getrokken zijn minder geschikt dan kapsels waarbij het haar zacht om het gezicht valt. Ook wordt een lok of pony vaak aangeraden omdat zo het voorhoofd waar zich vaak rimpels bevinden, bedekt is.

Kapsels voor 50plus die je jonger maken

Zoals je ziet vallen er een paar dingen op:

  • lichte kleuren overheersen
  • Er zijn bijna geen kapsels met een scheiding in het midden. Zeker als je haar wat dunner wordt, is het beter een scheiding opzij of geen scheiding te kiezen.
Bron foto’s: Pinterest en foto rechtsonder bron

 

De sterren doen het zo

kapsel 50plus lang haar
bron: helga esteb

 

Lang haar

Veel vrouwen denken dat zodra ze de 40 gepasseerd zijn, lang haar niet meer kan. Maar lang of halflang haar kan juist heel flatterend zijn. Licht golvend haar is daarbij een betere optie dan heel plat en steil haar dat op één lengte is geknipt. Los en golvend haar geeft je gezicht een zachtere uitstraling, en wat ook belangrijk kan zijn: het bedekt je nek.

Je zou bijna vergeten dat Michelle Pfeiffer ook al 50plus is. Met lang haar ziet ze er nog steeds fantastisch uit.

 

 

mir3
Helen Mirren is ondanks dat ze in de 60 is nog steeds prachtig om te zien. Dit korte, vlotte kapsel geeft haar een jeugdig uiterlijk.

Kort kapsel

Als je kiest voor een kort kapsel,  kies dan een vlot kapsel, bijvoorbeeld met plukjes, die je met gel in model kunt brengen. Als je niet wilt dat de nadruk te veel op lijntjes en rimpeltjes komt te liggen, zorg dan dat er wat losse plukjes in je gezicht vallen.  Kort haar is vooral geschikt als je fijngebouwd bent en een fijn gezicht hebt.

 

 

 

 

 

 

 

kapsel 50plus halflang
Nog een geslaagd kapsel van Helen Mirren.

Scheiding opzij, lange pony

Een halflang kapsel met een scheiding opzij waarbij je een lange pony hebt die schuin over je gezicht valt, is heel geschikt als je wat ouder wordt. Het bedekt je voorhoofd voor een deel en valt zo in je gezicht dat het rimpels en lijntjes aan het oog onttrekt.

 

 

 

 

 

 

mir2
Helen Mirren met speels kapsel.

Half lang haar met krullen

Hier is het haar wat meer opgeknipt in laagjes. Zo krijg je een speels effect en lijkt het wat voller. Als je dun en fijn haar hebt, dan is dit ook een goede lengte. Dit kapsel is ook geschikt als je van nature wat krullend haar hebt.

 

 

 

 

 

bron: Featureflash

Kleur en highlights

Ook de kleur is van invloed op de jeugdigheid van je kapsel. Als je ouder wordt, wordt je huidstint vaak wat bleker. Harde, donkere kleuren steken dan te veel af bij de kleur van je huid.  Een te donkere haarkleur geeft je gezicht een harde uitdrukking en zijn vaak minder flatterend voor rimpels en oneffenheden. Maak je haar eens een tintje lichter en als je twijfelt tussen twee kleuren haarverf, kies dan voor de lichtere.

Highlights zijn niet alleen een goede manier om je eerste grijze haren te verdoezelen, maar geven een kapsel meer diepte. Highlights zijn een goede manier om je haar wat lichter te maken zonder dat je het helemaal hoeft te verven. Zo heb je ook minder uitgroei.

Dit kapsel van de bijna 50-jarige Sandra Bullock maakt mooi gebruik van kleur door hele subtiele highlights.

 

 
Ook interessant
glucosamine soepele gewrichten
Glucosamine voor soepele gewrichten