grijze uitgroei bijwerken

Je haar uitgroei bijwerken

Te vaak je haar verven is niet goed voor je haar en niet voor je portemonnee. Maar die uitgroei na een paar weken is ook niet zo fraai…Gemiddeld groeit je haar zo’n 3/4 – 1 centimeter per maand. Dus na een paar weken begint de uitgroei echt wel weer zichtbaar te worden.

Er zijn wel uitgroei stiften, sprays of gekleurde mousses op de markt waarmee je je uitgroei snel tijdelijk kan bijwerken, maar de ideale oplossing voor het uitgroei probleem is nog niet gevonden. Toch zijn er wel een paar dingen die je kunt doen. Hoe kan je je haar uitgroei bijwerken?

Tijdelijke oplossingen waardoor je uitgroei minder opvalt

Met tijdelijke oplossingen kun je je uitgroei bijwerken zodat je grijze haar of afwijkende kleur minder opvalt en je een nieuwe ronde haarverf nog even kunt uitstellen. Bijvoorbeeld door de keuze van je kapsel of haarkleur.


Keuze haarkleur

Hoe groter het verschil tussen je eigen kleur en de geverfde kleur, hoe eerder je de grijze of donkere rand ziet. En, hoe eerder je het eigenlijk weer zou moeten verven. Door voor een kleur te kiezen die wat dichter in de buurt van je eigen kleur komt, valt de uitgroei echt minder op. Ook door het aanbrengen van highlights of lowlights is je haarkleur minder egaal waardoor de kleur die uitgroeit ook minder opvalt.

Kapsel

Bij sommige kapsels valt je uitgegroeide haar eerder op.

  • Draag je haar niet strak naar achteren in een staart of knot. Je ziet het kleurverschil dan heel goed bij je voorhoofd en slapen.
  • Maak geen strakke scheiding. Maak een zigzag scheiding of probeer een scheiding helemaal te voorkomen.
  • Laat je haar niet te plat op je hoofd liggen. Breng wat volume in je haar bij de wortels. Hoe meer het haar van je afstaat, hoe minder je de kleur bij de wortels kunt zien.

Lapmiddeltjes

Zie je opeens dat je uitgroei wel erg opvalt en heb je weinig tijd?


  • Bij donker haar kun je je zichtbare uitgroei wat bijwerken met mascara.
  • Kies een kleur oogschaduw die dicht bij je haar kleur ligt. Liefst een tint donkerder. Maak je vingers nat en breng wat oogschaduw aan op je haar uitgroei.

Producten speciaal voor haar uitgroei

Dit zijn producten die je haar tijdelijk kleuren en die je met shampoo weer uit je haar wast. Voorzichtig als het buiten regent ;-). Het is de kunst om de juiste kleur te vinden. Bij twijfel kan je beter een donkere tint nemen. Of twee tinten en die tegelijk gebruiken.

Haarmascara

De haarmascara’s van Imperio is er in 8 verschillende tinten. Deze haarmascara breng je makkelijk aan met een sponsje. Het is water- en zweetbestendig.

Er zijn ook andere merken middelen, bijvoorbeeld: