grijze uitgroei bijwerken

Haar uitgroei bijwerken

Te vaak je haren verven is niet goed voor je haar. Maar die uitgroei na een paar weken is zo irritant.

Hoe groter het verschil tussen je eigen kleur en de geverfde kleur, hoe eerder je de grijze of donkere uitgroei ziet. En hoe eerder je het eigenlijk weer zou moeten verven. Er zijn wel eens uitgroeistiften, sprays of gekleurde mousses op de markt waarmee je je uitgroei snel tijdelijk kan bijwerken, maar om de één of andere reden verdwijnen deze na een tijdje weer uit de winkels en zijn ze niet meer verkrijgbaar. De ideale oplossing voor het uitgroei probleem is dus blijkbaar nog niet gevonden. Toch zijn er wel een paar dingen die je kunt doen.

Tijdelijke oplossing

Met tijdelijke oplossingen kun je je haar uitgroei bijwerken zodat je grijze haar of afwijkende kleur minder opvalt en je een nieuwe ronde haarverf nog even kunt uitstellen.

Kapsel

Bij sommige kapsels valt uitgroei eerder op.

– Draag je haar niet strak naar achteren in een staart of knot. Je ziet het kleurverschil dan heel goed bij je voorhoofd en slapen.
– Maak geen strakke scheiding. Maak een zigzag scheiding of probeer een scheiding helemaal te voorkomen.
– Laat je haar niet te plat op je hoofd liggen. Breng wat volume in je haar bij de wortels. Hoe meer het haar van je afstaat, hoe minder je de kleur bij de wortels kunt zien.

Lapmiddeltjes

Zie je opeens dat je uitgroei wel erg opvalt en heb je weinig tijd?

– Bij donker haar kun je je zichtbare uitgroei wat bijwerken met mascara.
– Kies een kleur oogschaduw die dicht bij je haar kleur ligt. Liefst een tint donkerder. Maak je vingers nat en breng wat oogschaduw aan op je haar uitgroei.

Producten speciaal voor uitgroei

Dit zijn producten die je haar tijdelijk kleuren en die je met shampoo weer uit je haar wast. Voorzichtig als het buiten regent ;-). Het is de kunst om de juiste kleur te vinden. Bij twijfel kan je beter een donkere tint nemen. Of twee tinten en die tegelijk gebruiken.

 

haar mascaraHairgum Haarmascara

Hairgum Haar Mascara is speciaal bedoeld om je uitgroei bij te werken.  Perfect om je grijze uitgroei bij je slapen of scheiding bij te werken.  In 4 kleuren verkrijgbaar voor de prijs van 10,12.


mash2Roux ‘Tween Time

Een stift speciaal om je grijze haren bij slapen of scheiding tijdelijk weg te werken. Zie je na 4 weken al grijze haren, dan kun je ze met deze stift netjes bijwerken om een haarkleuring uit te stellen. Verkrijgbaar in 6 kleuren. Prijs 12,15 euro.

 


haar bijwerken
L’Action uitgroeistift

Nog een stift om je haar tijdelijk bij te kleuren. Deze is watervast. Prijs 8,25 en in zes kleuren verkrijgbaar. En hier. Lees hier de test.

 

 

blond1Volume Hair Plus

Dit is een spuitbus die eigenlijk bedoeld is voor dunner wordend haar en om dunne en kalende plekken te camoufleren. Maar je kunt het ook goed gebruiken voor uitgroei. Je sprayt als het ware gekleurde vezels op je haar, waardoor het dikker lijkt en kleur krijgt. De spuitbus is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren en is verkrijgbaar bij de drogist en kost 14,95 euro. Je kunt het ook online bestellen. Als je de kleur wat dof vindt, kun je er een glanzende haarlak bij nemen.