Mooie volle wenkbrauwen als je ouder wordt

Wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van je gezicht. Mooie volle wenkbrauwen die een goede vorm hebben, kunnen je gezicht jaren jonger maken.


Tips voor perfecte wenkbrauwen

Als je ouder wordt en na de overgang, kunnen je wenkbrauwen veranderen. Ze kunnen dunner worden of bijna helemaal verdwijnen, maar de haren kunnen ook dikker en stugger worden en waardoor het moeilijk wordt om ze in vorm te houden. Natuurlijk kunnen je wenkbrauwen ook grijs worden. Wat kun je doen om je wenkbrauwen mooi te houden?

mooie volle wenkbrauwen als je ouder wordtMooie volle wenkbrauwen als je ouder wordt

De beste vorm voor je wenkbrauwen, bepaal je als volgt:

  • leg een potlood langs je neusvleugels recht naar boven. Daar begint de wenkbrauw (lijn 1)
  • Leg het potlood schuin langs je neus onder je oog. Daar eindigt de wenkbrauw (lijn 3)
  • Het hoogste punt van de boog ligt recht omhoog langs de buitenkant van je iris (lijn 2).
  • Bij het ouder worden is het beter een niet te hoge boog te maken, maar ze zo recht mogelijk te houden.

Zorg voor het goede gereedschap

Je hebt echt een goede pincet nodig. Soms bestaan de wenkbrauwen uit fijne dunne haartjes en dan heb je een pincet nodig die scherp en stevig is. Een goede pincet hoeft echt niet duur te zijn. Tussen de 5 en 10 euro kan je een goede kopen. Verder heb je natuurlijk een spiegel nodig en goed licht zodat je goed kan zien wat je doet.

Wenkbrauw problemen en oplossingen

Als je ouder wordt kun je de volgende veranderingen opmerken.

Wat zijn de oplossingen voor deze problemen?


#1 Dunner wordende wenkbrauwen

mooie volle wenkbrauwenWorden je wenkbrauwen dunner doordat er steeds minder haartjes groeien? Dunner wordende wenkbrauwen laten je ouder lijken. Maar je kunt dit op verschillende manieren verhelpen.

Gebruik wenkbrauwpoeder

Wenkbrauwpoeder is er in verschillende kleuren. Het poeder is waterproof en je kunt er sjablonen bij gebruiken om een gelijke vorm te krijgen. Kies een kleur poeder die bij je wenkbrauwen past. Als je een sjabloon gebruikt kies je een vorm die het best bij je wenkbrauw past en breng je de poeder aan. Doe je het zonder sjabloon dan breng je het poeder netjes op de goede plaats aan.

Wenkbrauwen laten tatoeëren

Wil je een meer permanente oplossing dan kun je bij de schoonheidsspecialist je wenkbrauwen laten tatoeëren. Ze maken dan hele dunne lijntjes die op haartjes lijken zodat het lijkt of je mooie volle wenkbrauwen hebt. Hoe lang dat blijft zitten is afhankelijk van verschillende factoren zoals de kleur en hoe je met je huid omgaat. Maar gemiddeld blijft het 1-3 jaar goed.

#2 Wenkbrauwen die smaller worden

smaller wordende wenkbrauwenBehalve dat wenkbrauwen dunner worden kan de vorm ook steeds smaller worden als er aan de zijkant van je wenkbrauwen steeds minder haartjes groeien.

*Wenkbrauwpotlood en wenkbrauwgel

Bepaal eerst waar de wenkbrauw zou moeten eindigen. Teken de wenkbrauw bij met een wenkbrauwpotlood. Doe dit door dunne streepjes te zetten in de richting waarin de haartjes zouden groeien. Breng ten slotte gekleurde wenkbrauwgel aan en breng die aan over de hele lengte van de wenkbrauw. Je gebruikt wenkbrauwgel om de wenkbrauwen te fixeren en in model te houden.

*Wenkbrauwen laten tatoeëren

Net als bij dunner wordende wenkbrauwen is tatoeëren van wenkbrauwen hier ook een optie.

#3 Wenkbrauwen worden grijs

dunner wordende wenkbrauwenHeb een een paar grijze wenkbrauwharen, dan is een gekleurde wenkbrauwgel snel en makkelijk aan te brengen. Het brengt je wenkbrauwen op kleur, het verzorgt en houdt de wenkbrauwen in model.

*Gekleurde wenkbrauwgel

Als wenkbrauwen grijs worden, wordt de kleur lichter en worden ze minder duidelijk. Daardoor verandert de uitdrukking van je gezicht en wordt het minder sprekend. Wat je kan doen om dit op te lossen, is afhankelijk van hoe grijs je wenkbrauwen zijn.

*Wenkbrauwverf

Zijn je wenkbrauwen voor het grootste deel grijs, dan is de beste manier om ze te verven. Dit kun je laten doen bij de schoonheidsspecialiste, maar je kunt het ook zelf doen.

#4 Je wenkbrauw haar wordt stugger en langer

bossige wenkbrauwenAls je wenkbrauw haar stugger en langer wordt, dan is het moeilijker om ze netjes in model te houden. Bovendien lijkt door volle, bossige wenkbrauwen de afstand tussen het oog en de wenkbrauw kleiner en lijken je ogen meer te hangen.

*Je wenkbrauwen epileren en kortwieken

Voor je begint met epileren, kun je het beste eerst je wenkbrauwhaar op de goede lengte te brengen. Borstel of kam het haar van je wenkbrauw naar boven en knip uitstekende haartjes bij. Herhaal dit door de haren naar beneden te kammen en dit ook bij te knippen.  Je hebt hier speciale wenkbrauw borsteltjes voor en wenkbrauwscharen. Maar met een gewone kam en schaar lukt het ook wel.

Nu alles goed op lengte is kun je beter zien waar je je wenkbrauwen moet epileren en voorkom je dat je te veel haartjes weg gaat halen. Fixeer je wenkbrauwen door ze te bewerken met een transparante wenkbrauwgel. Deze verzorgen je wenkbrauwen en zorgen dat ze op hun plaats blijven zitten.