Verjongende kapsels voor 50-plus vrouwen

Laatst bijgewerkt:

Verjongende kapsels hoeven echt niet dramatisch anders te zijn. Kleine veranderingen in kleur, lengte en model zijn genoeg om er jonger uit te zien en om je jonger te voelen. Een wat langere pixie of een bob kapsel zijn voorbeelden van moderne, verjongende kapsels die je telkens wat kan aanpassen aan de huidige trends.


Als je boven de 50 bent, dan worden je gezichtstrekken zachter, minder strak en minder uitgesproken. Een puntiger of hoekiger kapsel is dan een goede tegenhanger. Een pony maakt je doorgaans jonger en vooral een wat langere pony in plukjes die tot op de wenkbrauwen valt, doet het goed.

Als je dun haar hebt, dan is een kort of een iets langer dan kort kapsel een goede optie, zodat je haar wat meer volume krijgt. Heb je dik haar dan kan je voor wat langere haarstijlen gaan.

Lichte, gemêleerde kleuren zorgen dat de grijze uitgroei minder opvalt, zeker als je je haar in mindere tinten laat verven met highlights en lowlights, zullen grijze haren minder opvallen.

10 Voorbeelden van verjongende kapsels

verjongende kapsels

Asymmetrisch kort kapsel

Een vlot en trendy kapsel met zachte plukjes dat weinig onderhoud nodig heeft. Klik op de link om ook de achterkant en andere zijkant te zien.

foto: instagram/@katie.midcoast.magyck


Kapsel in laagjes met lok opzij

Een opgeknipt kapsel in laagjes in nog steeds trendy in 2024. Dit kapsel krijgt extra diepte door de lichte highlights.

foto: instagram/@hair_by_pedro

Kort kapsel in laagjes

Deze jeugdige bob in laagjes met pony valt in zachte plukjes in het gezicht. De verschillende tinten blond maken het extra levendig. Geschikt kapsel voor dun, sluik haar.

foto: instagram/@surgery_hairdressing

Bob in laagjes

Bob kapsels zijn verjongende kapsels. Deze bob in laagjes heeft een scheiding opzij. Het natuurlijk grijze haar wordt alleen af en toe behandeld met een toner om het mooi zilvergrijs te houden.

foto: instagram/@monicajohnsonhair

Vlot kort kapsel in plukjes

Deze vlotte, verjongende korte pixie in een rossige kleur zal ’s ochtends weinig onderhoud nodig hebben. Klik op de link om het kapsel van meerder kanten te bekijken.

foto: instagram/@sacha.sandiegostylist

Bob met lange lokken opzij

Door het goede bob model is zelfs dit peper en zoutkleur haar verjongend. Klik op de link om het kapsel ook van voor en van achteren te zien.

foto: instagram/@beautiful_by_natalie

Kort speels kapsel

Dit kapsel is iets tussen een bob en een kort kapsel in. Het heeft een scheiding opzij maar ook wat plukjes die het voorhoofd camoufleren.

foto: instagram/@danicardosohair

Vlot kort kapsel

Goed model, niet te lang en niet te kort. De lange lokken voor, laten je gezicht minder vol lijken. Klik op de link om het kapsel van alle kanten te zien.

foto: instagram/@sacaumut

Blonde coupe met pony

Zowel de pony, de lengte en de kleur werken verjongend.

foto: instagram/@patrizia_dessardo

Opgeknipt kapsel in rode tinten

Prachtig trendy opgeknipt kapsel dat in verschillende rode tinten geverfd is. Volg de link om te zien dat de achterkant een stuk korter is.

foto: instagram/@Patrizia_dessardo

Bekijk ook: