ouderwets spel keezen

Deze (ouderwetse) spellen zijn weer helemaal terug

Veel spellen die we vroeger veel speelden, zijn ook tegenwoordig weer erg populair. Ben jij benieuwd naar welke spellen tegenwoordig weer helemaal in zijn? Dan lees je hieronder een aantal van de leukere spellen die we nog kennen uit onze jeugd. De kans is groot dat je de volgende spellen nog kent. Langzamerhand beginnen deze spellen weer steeds populairder te worden.

Het keezenspel

Een van de spellen die weer terug is van weggeweest is het keezenspel. Dit spel heeft veel weg van mens-erger-je-niet, maar er wordt net iets minder aan het toeval overgelaten. Zo wordt er bij het keezenspel ook met een pak kaarten gespeeld. Er zijn verschillende keezenborden. Zo heb je borden voor vier spelers, maar er zijn ook borden te vinden waarop je met wel acht mensen kunt spelen! Heb jij nog veel prettige herinneringen aan het keezenspel? Dan is het een goed idee om dit spel nog eens te spelen!

Bingo

bingo

Een ander spel dat iedereen wel kent is bingo. Dit spel is ontzettend bekend en de meeste mensen kunnen je dan ook wel een uitleg van het spel bingo geven. Op een kaartje van 5×5 plaatst iedere deelnemer verschillende getallen. Er zijn verschillende varianten van het spel. Bij de ene variant heb je alleen bingo bij een horizontale rij en nadien pas bij een hele kaart, terwijl bij andere varianten ook diagonale rijen meetellen. Bingo wordt vaak als een spel voor bejaarden gezien, maar dit hoeft helemaal niet per se het geval te zijn. Tegenwoordig gaan ook steeds meer jongeren het spel spelen, voornamelijk online. Ben je benieuwd naar waarom bingo zo succesvol is? Lees hier dan waarom dit het geval is.

Sjoelen

sjoelbak

De kans is groot dat je ook het sjoelen wel kent. Dit is een spel dat veel mensen in hun jeugd fanatiek hebben gespeeld. Bij een sjoelbak was het de bedoeling om de cirkelvormige schijven in de vakken te mikken. Het aantal punten dat je per vak krijgt staat boven het vak vermeld. De meeste kinderen vinden het ook nu nog erg leuk om te sjoelen. Ook als je al wat ouder bent, kan het erg leuk zijn om dit spel nog eens te spelen. Zijn jouw kinderen niet bekend met het sjoelen? Dan is het aan te raden om eens een sjoelbak aan te schaffen! De kans is groot dat jouw kinderen dit spel erg leuk vinden om te spelen.