#Fitplus op naar 100 jaar in 100 dagen

#Fitplus is een inspirerend boek voor iedereen die gezond en energiek oud wil worden.

Ouder worden we allemaal. Op de manier waarop, heb je zelf invloed. Hoofstuk 1 van dit boek begint met een uitspraak waar ik het helemaal mee eens ben: Je bent nooit te oud om je levensstijl te verbeteren. Er staat ook bij dat hoe vroeger je ermee begint, hoe beter.

Wat is belangrijk?

Om gezond ouder te worden zijn een aantal dingen belangrijk. In het boek worden onder andere genoemd:

  • Een doel in je leven te hebben, iets waarvoor je ’s ochtends uit je bed wilt komen
  • In beweging blijven
  • Naar buiten gaan (voor de vitamine D)
  • Ontspanning

En natuurlijk is voeding heel belangrijk. Het boek legt uit hoe het zit met koolhydraten, vetten en eiwitten en welke voedingsmiddelen belangrijk zijn voor een energiek en gezond leven, hoe je ontstekingen in je lichaam kan tegengaan en waarom dat belangrijk is.

Programma voor 14 weken

Na de inleiding die vol tips en weetjes staat, begint het programma dat is verdeeld in 3 fases. Fase 1, de herontdekkingsfase, fase 2, de herlevingsfase, fase 3, op naar de 100.

Recepten

Voor iedere fase krijg je recepten voor het ontbijt, voor een snack, voor de lunch, nog een snack en voor het avondmaal. De eerste fase is vooral bedoeld als suiker detox, dus weinig koolhydraten. Tijdens de tweede fase mag je weer twee koolhydraatmomenten per dag. De derde fase mag je drie koolhydraatmomenten per dag, maar het hoeft niet natuurlijk.

Denk niet dat het alleen maar kommer en kwel is. Zelfs tijdens de eerste fase staan er best lekkere gerechten tussen. Koekjes, cake en zelfs tiramisu, maar wel op een koolhydraatarme manier klaargemaakt. Je zult dus wel wat vaker zelf aan de slag moeten.

Oefeningen

Bij iedere dag staat ook een schema om oefeningen te doen. Alle oefeningen staan uitgelegd met foto achterin het boek. Er zijn oefeningen om zittend te doen, andere oefeningen zijn gericht op kracht, lenigheid en om de voeten en handen lenig te houden.

Over het boek

#fitplus is inspirerend en een mooi boek om te zien. Het is geschreven door Delphine Steelandt, zij is sportinstructrice en voedingsdeskundige. In het boek zie je foto’s van haar, haar moeder en haar opa. Er staan lekkere en leuke recepten tussen en het zal je zeker motiveren om met het programma aan de slag te gaan en om het 100 dagen (of misschien wel langer) vol te houden.

De tips, adviezen en suggesties die door het hele boek verspreid staan, zijn leuk om te lezen. Zoals de opmerking dat je nooit een 100-jarige ziet die veel te dik is. Klopt volgens mij wel…..