kleine luxe badkamer

Hoe richt je een kleine badkamer zo luxe mogelijk in, 4 tips

Heb je niet erg veel oppervlakte in je badkamer en wil je toch het maximale aan comfort eruit halen? Een kleine badkamer optimaal inrichten vergt wat pas- en meetwerk, maar dan kun je ook met weinig vierkante meters een luxe badkamer creëren waar je optimaal van kunt profiteren. Wil je jouw kleine badkamer zo luxe mogelijk inrichten, dan gaat dat met de onderstaande 4 tips gaat zeker lukken.


1. Bouw een inloop regendouche

Wil je thuis in een hele kleine ruimte toch een wellness gevoel creëren, bouw dan een inloop regendouche. Een regendouche is een douchekop die veel groter en breder is dan een reguliere douchekop. Het water valt daardoor als een regenbui over je heen, net alsof je echt buiten in de regen staat. Omdat je hele lichaam wordt beregend door de douchekop ervaren veel mensen het als weldadig en ontspannend. Je kunt een douchekop op het plafond monteren of in het plafond inbouwen. Om te voorkomen dat niet alleen jij maar ook je hele badkamer nat geregend wordt plaats je een stijlvolle afscheiding van gehard glas. Je kunt gehard glas zowel opaak als transparant in verschillende kleuren bestellen zodat het perfect past bij de rest van je badkamer interieur.

2. Maak een handig opbergmeubel op maat.

Een opbergmeubel is een essentieel onderdeel van een kleine badkamer. Een badkamer zonder opbergruimte ziet er door alle losse flesjes en handdoeken al snel rommelig en vol uit. Voor een luxe en rustige uitstraling zorg je dat je optimaal gebruik maakt van de ruimte en een opbergmeubel op maat maakt. Benut bijvoorbeeld ongelukkige hoekjes van je badkamer door daar een kast in te bouwen. En heb je een dubbele wand, dan zou je een inbouwkast kunnen maken die je kunt afsluiten met een spiegeldeur, dan lijkt je kleine badkamer nog groter.   

3. Bespaar ruimte door een handdoekradiator op te hangen

Een radiator neemt al gauw veel ruimte in beslag. Je kunt ruimte winnen in je kleine badkamer door de radiator te vervangen voor een handdoekradiator. Deze radiatoren zijn vrij plat en hebben horizontale radiator buizen waar je een handdoek overheen kunt hangen. Zo kun je je handdoek alvast lekker voorverwarmen voordat je onder de douche gaat staan, en kun je na het douchen je handdoek er weer overheen hangen zodat hij snel droogt. Bovendien ziet een handdoekradiator er stijlvol uit, en kun je ze in verschillende kleuren en uitvoering kopen zodat ze passen bij je badkamer interieur. 

4. Plaats planten in je douche

Het lijkt misschien onzinnig om ruimte op te offeren aan planten als je een kleine badkamer hebt, maar het doet wonderen als je de ruimte een luxe uitstraling wilt geven. Heb je geen ruimte om een grote plant op de vloer neer te zetten, kies dan voor planten die je kunt ophangen in stijlvolle hangpotten. Ideaal voor in hangpotten zijn tropische planten met luchtwortels zoals orchideeën. Deze planten kunnen het vocht aan de lucht onttrekken en voelen zich in een vochtige warme badkamer helemaal thuis. De groene accenten die de planten aan de badkamer geven zorgen voor een rustige weldadige uitstraling.