Je badkamer moderniseren zonder verbouwing

Badkamers worden intensief gebruikt. Na de keuken is de badkamer de meest gebruikte ruimte van het huis. Naar een tiental jaren kan een badkamer er verouderd en uitgeleefd uit gaan zien. Dan is het tijd voor een update! Een hele nieuwe badkamer is een dure en ingrijpende operatie. Gelukkig zijn er ook eenvoudige veranderingen die je snel en zonder te veel kosten kan uitvoeren.


Muren en plafonds schilderen

Is je plafond vergeeld of zitten er schimmelplekken op de muren? Geef muren en plafond dan een lik verf. Kies wel voor verf die geschikt is voor de badkamer en tegen vocht kan. Behandel muren, als dat nodig is, met anti-schimmelmiddel.

Betere verlichting

Verlichting is belangrijk voor de sfeer. Vervang oude, saaie lampen door een moderne versie. Zorg ook voor een helder maar warm licht, dat eventueel te dimmen is.

Kranen en douchekop vervangen

Door je oude badkranen en douchekranen te vervangen door moderne kranen, krijgt je badkamer direct een moderne uitstraling. Thermostaatkranen en een grote regendouchekop geven extra comfort bij het douchen.

Voegen tussen tegels wit maken

De voegen tussen de tegels verkleuren naar verloop van tijd of worden grauw. De voegen kan je kleuren of wit maken met een speciaal voegen middel. Dat ziet er meteen een stuk beter uit.

Grotere spiegels

Vervang oude, kleine spiegels door grotere exemplaren. Spiegels zijn relatief goedkoop en laten een ruimte groter lijken. Ze reflecteren bovendien licht waardoor de ruimte lichter lijkt.


Plant in de badkamer

Een plant kan prima in de badkamer en geeft sfeer en gezelligheid. Mits er wat daglicht binnenkomt. Kies wel een plant die geschikt is voor de badkamer zoals varens of orchideeën.

Planten in de badkamer

Geef je radiator een opfrisbeurt

Een radiator in de badkamer kan behalve verouderen ook gaan roesten. Je kan de radiator eenvoudig overschilderen. Wel eerst goed ontvetten en roestplekken behandelen met anti-roest primer. Daarna schuren en verven in een gewenste kleur.

Meer bergruimte

Een badkamer kan een verzamelplaats zijn van handdoeken, shampoo’s, scheerspullen, föhns en andere verzorgingsmiddelen. Door meer bergruimte te creëeren kan je al die losse spullen aan het onttrekken. Dat zorgt voor een frisse en opgeruimde aanblik.

Plaats een kastje onder de wastafel, maak planken of plaats als er ruimte is, een badkamerkast.