inrichting kast

Je huis inrichten met gepersonaliseerde meubels

Niet iedereen kan zich vinden in het aanbod van massa geproduceerde meubels. Zeker niet als je zelf ideeën hebt of een duidelijke voorstelling hebt van de inrichting van je huis. Want als je op zoek gaat naar de meubels die je in je hoofd hebt, valt het lang niet altijd mee om precies dat te vinden wat je zoekt. Misschien is dat de reden dat gepersonaliseerde meubels steeds populairder worden.


Voordelen van gepersonaliseerde meubels

Als je voor gepersonaliseerde meubels kiest, kan je speciale meubelstukken zelf ontwerpen. Je kan kleur, materiaal, vorm en/of afwerking zo kiezen dat ze precies bij jouw smaak, stijl en in de ruimte passen waar ze terecht komen. Op die manier kan je ervoor zorgen dat je meubels zowel functioneel, comfortabel en mooi zijn en dat is toch wat je graag wilt.

Meubels waarin je je eigen stijl, smaak en creativiteit kwijt kan, zijn uniek en weerspiegelen je persoonlijke stijl. Het maakt daarbij niet uit of je van gedurfde ontwerpen in felle kleuren houdt of juist van neutraal en ingetogen.

Hoe kom je aan gepersonaliseerde meubels?

Als je een bepaald idee hebt voor een meubel of je bent op zoek naar een uniek ontwerp, waar kan je dan terecht? Er zijn verschillende manieren om aan gepersonaliseerde meubels te komen:

De (online) meubelzaak

Meubelzaken proberen steeds meer in te spelen op de behoefte aan gepersonaliseerde meubelen en bieden steeds vaker de mogelijkheid om meubelen aan je eigen smaak en voorkeur aan te passen. Je hoeft vaak niet eens naar de meubelzaak toe. Met een paar klikken ontwerp je online je eigen unieke meubel.

Dat geldt bijvoorbeeld voor stoelen waarbij je de keuze hebt uit verschillende soorten bekleding en verschillende modellen en onderstellen. Hetzelfde gaat op voor kasten en dressoirs. Wil je lades, deurtjes of open ruimten in je kast of dressoir? Ook de kleur, hoogte en breedte kan je vaak zelf bepalen. Je kan je kast zo samenstellen als je zelf wilt.


kast op maat

De meubelmaker

Heb je een speciaal idee voor een meubel of wil je een tafel of kast op maat laten uitvoeren in een bijzondere houtsoort? Dan kan je daarvoor heel goed bij een meubelmaker terecht. Je kan hier ook terecht voor meubels in afwijkende vormen en maten of als je wilt dat een kast, tafel of dressoir ergens op de millimeter past. Je kan zelf een werktekening maken of er één op jouw aanwijzingen laten maken door de meubelmaker.

Bestaande meubels opknappen, aanpassen of restaureren

Meubels hoeven niet altijd nieuw gemaakt te worden. Je kan ook bestaande meubels opknappen. Zo kan je een fauteuil of bank van nieuwe bekleding laten voorzien of een kast, tafel of dressoir een andere kleur geven of een tafelblad van een andere onderstel laten voorzien. De mogelijkheden zijn eindeloos. Doe het zelf of laat een vakman je helpen om van een oud meubel een gepersonaliseerd meubelstuk te maken.

Een interieurontwerper

Een interieurontwerper pakt het iets uitgebreider aan dan een meubelmaker. De interieurontwerper maakt een compleet plan voor de inrichting van een ruimte. Via een moodboard kan je uitgebreid aangeven welke kleuren, materialen en welke stijl je voorkeur heeft. Aan de hand daarvan wordt een compleet plan gemaakt. Vaak maakt de interieurontwerper een 3D-visualisatie op de computer zodat je van te voren al een beetje kan zien hoe het eruit gaat zien. Ze kunnen je helpen om speciale meubels te vinden of te laten maken. Op die manier krijg je niet alleen gepersonaliseerde meubels, maar een heel gepersonaliseerd interieur. Aan het inhuren van een interieurontwerpen hangt natuurlijk wel een prijskaartje.