kleinkinderen op bezoek

Leuke ideeën voor als de kleinkinderen komen

Als de kleinkinderen op bezoek komen dan is het feest

Misschien komen de kleinkinderen af en toe op bezoek of logeren. Wat kan je doen om die tijd zo leuk mogelijk te maken? Dat vraagt natuurlijk wel om wat voorbereidingen. Met deze tips lukt het vast wel.


Boeken

Opa’s en oma’s die voorlezen, dat vindt ieder kind leuk. Leen boeken bij de plaatselijke bibliotheek of schaf een paar leuke boeken aan. Kies vooral boeken die bij de leeftijd passen. Ook boeken waar je zelf leuke herinneringen aan hebt zoals bijvoorbeeld Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet, De koning van Katoren, Oorlogswinter enz. vallen ook bij kinderen van nu in de smaak.

Kast of plank

Maak een kastje of plank vrij speciaal voor speelgoed voor de kleinkinderen. Vul de kast met wat potloden en papier, knutselspullen, een puzzel, boeken, een spelletje. voor kinderen die wat jonger zijn, zijn blokken, autootjes, poppetjes, wat dieren, lego of duplo heel geschikt.

Buitenspeelgoed

Het is fijn als kinderen ook buiten kunnen spelen. Wat jongere kinderen zijn meestal dol op een zandbak met zandbak speelgoed zoals schepjes, emmertjes en vormpjes. Vind je dat te veel gedoe dan zijn er ook zandtafels. Deze staan op poten en er kan zand en/of water in. Het voordeel ervan is dat ze er niet in zitten dus niet al het zand mee naar binnen nemen. Bovendien kan je dat soort tafels ook makkelijk weer opruimen. Voor wat oudere kinderen is een schommel altijd dankbaar speelgoed en een bal is ook handig om in huis te hebben.

Films of videospelletjes

Als er druk gespeeld zijn en de kinderen zijn moe dan is het fijn om een film op te zetten. Met een Netflix of Videoland abonnement is dat makkelijk. Er is ook voldoende aanbod voor kinderen. Maar heb je zelf niet zo’n abonnement dan kan je ook dvd’s van de bibliotheek lenen of een paar dvd’s aanschaffen.

koekjesBakken

Koekjes bakken met opa of oma is natuurlijk helemaal leuk.  Kook wat leuke vormpjes van beesten of letters zodat ze leuke vormen koekjes kunnen uitsteken. Neem ook wat leuke gekleurde sprinkels om de koekjes mee te versieren.


Leer ze iets nieuws

Het is leuk als ze bij opa en oma iets doen wat ze thuis niet doen. Leer je kleinkinderen bijvoorbeeld breien, haken, punniken schaken, dammen, een vreemde taal of tuinieren.