cruise

Tien manieren om meer te reizen als je gepensioneerd bent

Als je met pensioen bent, heb je de gelegenheid om meer te reizen. Wie op zoek is naar ideeën en niet precies weet wat te doen, hebben we een top tien met tips samengesteld. Als je de pensioengerechtigde leeftijd nog niet hebt bereikt, laat je dan alvast inspireren door onze tips. Dan heb je iets om naar uit te kijken.

10. Een familielid bezoeken

Maak van de gelegenheid gebruik om familie die je lang niet gezien hebt te bezoeken, of ze nu dichtbij wonen of verder weg. Een bezoek wordt altijd op prijs gesteld en als je niet vaak in een bepaald gebied geweest bent of er nog nooit bent geweest, dan heb je waarschijnlijk meteen een goede, gratis gids. Wanneer je een familielid bezoekt, is het een goed idee om een comfortabele auto te hebben om mee te reizen. Het probleem voor veel oudere mensen is het in en uit de auto stappen. Daarom heb je tegenwoordig ook een senioren auto met hoge instap. Dit zal zeker een goede investering zijn voor het reizen met de auto!

9. Reizen met een club of vereniging

Voor degenen die van gezelligheid houden of alleen zijn, organiseren verenigingen of clubs voor gepensioneerden vaak uitstapjes voor leden, zowel kortere als langere reisjes. Van verkwikkende wandeltochten tot reizen per bus, trein of vliegtuig, naar plaatsen dichtbij en ver weg. Vaak stemmen grote reisorganisaties de reizen op maat af en bieden ze extra goede prijzen speciaal voor gepensioneerden.


8. Maak een busreis rond Europa

Voor wie geld wil besparen, zijn er verschillende echt goedkope busmaatschappijen die je vanuit Nederland door heel Europa brengen. Dit kan een optie zijn voor wie er op uit wil trekken en nieuwe plaatsen wil zien, maar niet om luxe geeft en minder comfort aankan.

7. Verblijf in een ijshotel en zie het noorderlicht

Als je op zoek bent naar een spannend avontuur in het noorden en het noorderlicht nog niet hebt meegemaakt, dan is dit een goed moment. De combinatie van een ijshotel en het noorderlicht is echt twee vliegen in één klap. Als je een meer geschikte reis wilt maken, kun je zelfs het noorderlicht zien tijdens de winter in Reykjavik. Als je zeker wilt weten dat je het noorderlicht kan zien, garandeert de Noorse Hurtigruten je deze ervaring. Juist als je met pensioen bent, heb je de tijd om dit soort reizen te maken. Wie weet ontmoet je gelijkgestemden met wie je later in contact kunt blijven.

6. Maak een luxe treinreis

Een echt boeiende en comfortabele reis kan worden gemaakt met één van de luxueuze treinlijnen. Je moet er flink voor sparen, maar er zijn treinlijnen in plaatsen als Zwitserland en Noorwegen die een hele luxueuze ervaring bieden. Neem bijvoorbeeld de klassieke Orient Express, die tussen een aantal verschillende bestemmingen reist. Of denk eens aan de Trans-Siberische spoorlijn van Moskou naar Peking.


5. Maak een cruise

Met ’s werelds beste schepen kan je op veel verschillende plaatsen in de wereld echt geweldige cruises maken. Bijvoorbeeld rond de Middellandse Zee of in het Caribisch gebied. All-inclusive, en aanmeren op historische plaatsen waar je op je gemak kan rondkijken. Wat is er leuker?

4. Vier kerst en nieuwjaar in het buitenland

Er zijn verschillende plaatsen die extra populair zijn om Kerst te vieren, zoals Mallorca of Londen. Kerstsfeer of zwemmen? Je kan zelf kiezen.

3. Ga mee met een langere groepsreis

Langere groepsreizen zijn vooral populair bij vijftigplussers. Omdat deze reizen vrij kostbaar zijn, zul je er misschien eerst voor moeten sparen. Populaire rondreizen die veel mensen willen doen zijn China en Zuid-Afrika. Andere plaatsen zijn Zuid-Amerika en, de laatste jaren, is Zuid-Korea in opkomst.

Machu Picchu

2. Eén van de zeven wereldwonderen

Waarom zou je de zeven wonderen van de wereld niet eens bezoeken? Alle zeven tijdens één reis of tijdens meerdere reizen? De zeven wereldwonderen of werelderfgoederen, zoals opgenomen in 2007, zijn: Chichén Itzá in Yucatan, Mexico; het Colosseum in Rome; Cristo Redentor in Rio De Janeiro; de Chinese Muur buiten Beijing; Machu Picchu in Cusco, Peru; Petra in Jordanië; en de Taj Mahal in Agra, India.

1. Maak de wereldreis van je leven

Plan je reis zelf of maak gebruik van een goede en betrouwbare reisorganisatie die de reis voor je regelt. Je kan zelf kiezen met hoeveel personen en in welke klasse je reist. Een reis rond de wereld betekent meestal reizen naar alle uithoeken van de wereld, of in ieder geval naar verschillende continenten. New York, Tokio, Egypte. Wees de kapitein van uw eigen reis.