prefab bouwen

Waarom bouwen met prefab de toekomst is

Prefab is al geruime tijd erg populair en zal in de toekomst zeker een belangrijke rol gaan spelen op bouwplaatsen. Een groeiend aantal aannemers kiest voor prefab, waarbij elementen in een fabriek of werkplaats worden geprefabriceerd met verschillende materialen. Bouw projecten sneller met prefabs. Waarom kiezen voor meer prefab? In deze blog lees je alle voordelen van deze bouwtechniek.


Bouwen en ontwikkelen gedurende het hele jaar

Het prettige aan een prefab woning is dat zelfs bij extreme weersomstandigheden, de ontwikkelingen altijd doorgaan. De elementen van een prefab woning worden allebei binnen in een fabriek of werkplaats in elkaar gezet, volledig geautomatiseerd dus. Het productieproces kan dus onverstoord doorgaan. Elementen zijn vaak heel stevig en daarom hoeven ze alleen nog in elkaar worden gezet. Dit is heel efficiënt. 

In een rap tempo opbouwen

Het produceren van de prefab onderdelen kosten best wel wat tijd. Maar, het monteren is door de slimme bouw manieren dan weer erg snel gedaan. Zo kun je makkelijk kosten, zoals personeelskosten drukken, die wegen vaak niet op tegen de productiekosten. Zo zal er ook minder kwijt tijd zijn aan wegafsluiting en zal de buurt minder overlast hebben van de bouw. Voor de opbouw heb je misschien grote bouwmachines nodig, maar op de werkplaats is een autolaadkraan soms al genoeg. Je kunt bijvoorbeeld ook een autolaadkraan huren. Zo hoef je alleen te betalen voor de tijd dat je de machine daadwerkelijk gebruikt. De bouwtijd verkorten en kosten besparen, dat klinkt goed toch?

Een rustige en gestructureerde bouwplaats 

Omdat er grote elementen op de bouwplaats worden geleverd en er niet veel losse materialen en grondstoffen op de bouwplaats zullen zijn, ontstaat er al snel een nette bouwplaats. Op deze manier kunnen werknemers vaak een stuk prettiger en wederom sneller te werk gaan. Alleen de bouwmachines die nodig zijn, zoals de bouwkranen en bouwliften, zullen aanwezig zijn op de werkplaats. Zijn jullie er klaar voor om efficiënt, tijd- en kostenbesparend te werk te gaan? Kies dan voor prefab.