Waarom werken in de zorg zoveel voldoening geeft

Als we het hebben over de zorg en de mensen die hierin werken, dan hebben we het niet over een baan, maar vaak over een roeping. Logisch ook, want iedere dag staat weer in het teken van het verbeteren van de kwaliteit van het leven van anderen. Dit gaat van het rondbrengen van de koffie tot het uitvoeren van levensreddende operaties. Je kunt je dus wel voorstellen dat werken in de zorg niet iets is wat zomaar voor iedereen is weggelegd. De mensen met wie je spreekt, zullen dan ook kunnen beamen dat het werk ze enorm veel voldoening geeft. Niet alleen op de momenten dat het leuk is, maar ook op de momenten dat het minder leuk is. Hoe vervelend het ook is, je krijgt ook te maken met het overlijden van mensen. Hoe fijn is het dan om dit samen met de familie op een waardevolle manier te kunnen doen?


Werken in de zorg heeft direct impact

Een van de belangrijkste redenen waarom werken in de zorg zo bevredigend is, is de directe impact die je hebt op mensenlevens. Je staat dagelijks in contact met patiënten die jouw zorg en expertise nodig hebben. Door jouw inzet en toewijding kun je hun gezondheid verbeteren, pijn verlichten en levens redden. Dit geeft ontzettend veel voldoening. Wil jij ook werken in de zorg? Bekijk dan eens online een zorg vacature voor helpende IG of één van de vele andere functies binnen deze sector. Regelmatig zijn ziekenhuizen en zorginstellingen op zoek naar personeel. Ook wanneer je (nog) geen diploma hebt, zijn er allerlei mogelijkheden om bij te scholen. Dus stel dat jij je huidige baan achter de computer zat bent en het liefst de hele dag met mensen werkt, dan is werken in de zorg echt iets voor jou.

Werk dat er toe doet

Werk je in de zorg, dan doe je werk dat er echt toe doet. Natuurlijk geldt dit voor ontzettend veel andere banen ook, maar de zorg heeft toch iets extra’s. Je draagt namelijk direct bij aan de gezondheid en het welzijn van de mensen. Daarbij gaat het niet alleen om het behandelen van bepaalde ziektes, maar ook om het bieden van de juiste zorg en ondersteuning bij bijvoorbeeld ouderen of de families van de patiënten. Je bent namelijk niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van praktische handelingen, maar ook een luisterend oor waar ze hun verhaal aan kwijt kunnen. Dus wil jij ook werken in Friesland bijvoorbeeld bij een ziekenhuis of zorginstelling? Bekijk dan snel de vacatures voor werken in Friesland en wie weet heb jij binnenkort wel de baan waar je al zolang naar op zoek bent.

Samenwerken in een team

Wat is er nu mooier dan als team ervoor te zorgen dat de afdeling waar jullie voor verantwoordelijk zijn, er piccobello bijstaat. Dit is ook precies de reden waarom samenwerken zo enorm belangrijk is. Je kunt je wel voorstellen dat bijvoorbeeld een dagelijks overleg over het welzijn van bepaalde patiënten ervoor zorgt dat de zorg die ze krijgen, op basis van de huidige staat kan worden bepaald