tuinhuis

Wat kan je allemaal doen met een tuinhuisje?

Veel mensen hebben of willen graag een tuinhuisje in hun tuin. Het ziet er leuk uit en het zorgt voor extra ruimte. Maar als het al zover komt, komen veel mensen niet verder dan dat ze die extra ruimte gebruiken om er rommel in te dumpen zoals tuinkussens bijvoorbeeld. En dat, terwijl er zoveel leuke dingen te bedenken zijn die je met zo’n tuinhuisje of blokhut kan doen.

Logeerruimte

Met een (opklapbaar) logeerbed, kan zo’n huisje prima fungeren als logeerruimte. Zeker als er ook stromend water of sanitair in het huisje beschikbaar is. In de zomer zal het snel warm genoeg zijn. In de winter zal je wat extra moeite moeten doen om het warm te houden. Door een elektrisch kacheltje neer te zetten, bijvoorbeeld.

Atelier

Ben je kunstzinnig aangelegd of knutsel je graag? Dan is zo’n tuinhuisje een prima plek om je hobby uit te voeren. Om te schilderen bijvoorbeeld. Zet er een tafel en stoel neer of een schildersezel, zorg voor goed licht en je kan er heerlijk rustig werken.

Man cave

Veel mannen hebben er behoefte aan. Een plekje voor zichzelf. Waar ze een biertje kunnen drinken, voetbal kunnen kijken en doen wat mannen verder zoal graag doen. Met een luie stoel, een koelkastje en een tv met spelcomputer, kom je al een heel eind. Neon licht en wat automobilia maken het helemaal af!

Lees- of relaxruimte

schommelstoel
schommelstoel

Wil je rustig kunnen lezen zonder gestoord te worden? Zet dan een ligstoel of sofa in je huisje, zet er een goede lamp naast en je hebt alleen nog een boek nodig. Natuurlijk hoef je niet te lezen maar kan je ook luisterboeken luisteren of gewoon een middagdutje doen. Zit je liever buiten dan kan je kijken naar een blokhut met overkapping bij Blokhuttenoutlet.nl. Dan kan je je stoel ook buiten zetten. Of neem een schommelstoel.

Een speelruimte voor de (klein)kinderen

Komen er vaak kinderen of kleinkinderen over de vloer? Een aparte ruimte met wat spelletjes, speelgoed of knutselspullen is dan ideaal. Voor oudere kinderen kan je er een tablet of computer neerzetten. Zo kunnen ze helemaal hun eigen gang gaan en maken ze geen rommel in huis.

Een TV of filmhuisje

Maak je eigen kleine bioscoop of filmruimte in je huisje in de tuin. Zet een paar luie stoelen neer en hang een scherm op. Dat kan ook een beamer zijn zodat je het beeld op de muur kan weergeven. Een internet verbinding kan je makkelijk versterken via het stopcontact als het huisje wat verder weg staat van het modem. Zo kan je er ook Netflix ontvangen.