horren

Welk type hor past bij jouw ramen?

Wie houdt er nu niet van om bij mooi weer lekker de deuren en ramen open te zetten en zo de heerlijk frisse lucht in je woning binnen te laten? Iedereen waarschijnlijk, maar wat als je daar dan ook het binnenkomen van insecten en ander ongedierte moet bijnemen? Al meteen een veel minder aantrekkelijk idee helaas. Gelukkig hoef je door het gebruik van horren, zoals bijvoorbeeld een inzethor, niet langer een keuze te maken. Je kunt én genieten van de frisse lucht én die vervelende insecten uit je woning houden.


Waarom zou je voor een hor kiezen

Een hor is de ideale manier om je hele woning te verluchten zonder nadelige gevolgen. Dat verluchten is belangrijk om tal van redenen, zo helpt het muffe geuren te verdrijven, gaat het vocht en schimmelvorming tegen en is het de perfecte manier om binnenshuis toch te genieten van verse en koele lucht. Ramen en deuren open zetten zonder meer zouden we je daarentegen niet aanraden, voor je het weet zit je hele woning vol vliegen, muggen en andere insecten.

De verschillende soorten horren

#Plissé horren

Plissé horren, die in enkelvoudige en dubbele variant beschikbaar zijn, zijn horren die ingevouwen en terug uitgevouwen kunnen worden. Vooral voor grote ramen en schuifpuien is dit type horren een prima oplossing. Gebruikers vinden het ook leuk dat de hor op iedere gewenste stand kan geplaatst worden zonder dat hij automatisch verder open of terug dicht schuift.

#Rolhorren

Kies je voor een rolhor, dan kies je voor een type hor dat je vanuit een cassette naar beneden kunt trekken en terug naar boven. Het is een erg doeltreffende hor die gemaakt is van dik aluminium en hierdoor zowel naar doeltreffendheid als naar stevigheid goed scoort. Als je de hor niet nodig hebt, is deze makkelijk te demonteren en op te bergen. Rolhorren zijn geschikt voor dakramen, schuiframen en draairamen.

#Klemhorren

De naam zegt het zelf al, deze horren worden zonder te boren of te schroeven op het kozijn geklemd en kunnen makkelijk geplaatst en verwijderd worden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van dunne RVS-klemmen. Dit type hor is geschikt voor zo goed als elk draai- of kiepraam en kan ook als het raam gesloten is, blijven zitten.

#Inzethorren

Inzethorren kun je heel makkelijk zelf monteren door middel van het klemsysteem dat aan zowel de onder- als de bovenzijde van de inzethor in een veer voorziet. Omdat inzethorren geen permanent systeem zijn, worden ze als erg gebruiksvriendelijk ervaren. Even makkelijk als het installeren verloopt, kun je de inzethor terug wegnemen. Omdat er niet geboord of geschroefd moet worden, heb je na gebruik ook geen sporen op je ramen of deuren.


#Geniet van een frisse en koele woning zonder die vervelende insecten

Geen enkele reden om nog langer ramen en deuren gesloten te houden uit angst voor insecten en ander ongedierte. Met horren, zoals de inzethor bijvoorbeeld, geniet je altijd van een frisse woning en kun je voor een optimale verluchting zorgen zonder dat je rust verstoord wordt. Laat die lente en zomer dus al maar komen, jij bent er helemaal klaar voor met perfect passende horren.