veranderingen huis

Welke veranderingen zou jij graag in je huis aanbrengen?

Iedereen heeft wel een lijstje met dingen die hij of zij graag anders zou zien in huis. Soms zijn dat heel kleine dingetjes, die eigenlijk heel makkelijk aan te passen zijn. Denk aan een ander kleurtje op de muren, andere gordijnen of een ander soort verlichting. Allemaal aanpassingen die relatief makkelijk en snel gedaan kunnen worden, en meestal ook geen kapitalen kosten. Daarnaast zijn er van die zaken die je graag anders zou zien, maar die een stuk meer moeite en budget kosten om te realiseren. Al valt dat in veel gevallen toch een stuk goedkoper en makkelijker uit dan je misschien zou denken.

Helemaal klaar met de trap

Heb jij een trap in huis, of misschien wel twee? Dan kan het zomaar zo zijn dat je hier helemaal klaar mee bent, en het liefst een woning zou willen waar je niet steeds die trap op en weer af hoeft. Vooral mensen die wat meer moeite hebben met bewegen, die wat slechter ter been zijn of minder makkelijk traplopen kunnen de trap echt als een belemmering gaan zien. Maar dan wel eentje waar zij mee moeten leren leven, want tja, het ding eruit slopen lost ook niet veel op.

Wat niet bij iedereen bekend is, is dat de wens om niet steeds de trap te hoeven gebruiken makkelijk te realiseren is. Een traplift kan namelijk binnen een dag op de bestaande trap worden geplaatst. Deze kun je gewoon blijven gebruiken, maar voortaan heb je ook de keuze om de lift te pakken. De kosten vallen in veel gevallen reuze mee, en de oplossing werkt op vrijwel iedere trap. Hier vind je alle mogelijkheden: https://handicare-trapliften.nl/.


Steeds maar weer dat bad in

Een ander irritatiepunt dat je in veel woningen aantreft, is een badkuip. En dan vooral de badkuip die ook als douchebak moet worden gebruikt. Veel mensen vinden het behoorlijk vervelend om steeds die hoge stap het bad in te moeten maken, en zien het bad liever vandaag dan morgen nog verdwijnen, zeker als ze er eigenlijk nooit gebruik van maken.

Een badkuip verwijderen en vervangen door een mooie inloopdouche is net wat meer werk dan het plaatsen van een traplift, maar er zijn wel partijen die zich hier volledig in gespecialiseerd hebben. Lang niet altijd hoeft de hele badkamer verbouwd te worden, waar veel mensen wel voor vrezen, maar kan het klusje snel en goedkoper dan gedacht geklaard worden. Erger jij je iedere dag weer rot aan die badkuip, dan kan het zeker de moeite waard zijn om eens te informeren naar de mogelijkheden.