sfeer in badkamer
Foto: leemelina08/pixabay

Zo maak je van je badkamer een fijne ruimte

Je brengt dagelijks de nodig tijd door in de badkamer. In ieder geval voor je dagelijkse hygiëne. Maar als je een badkamer een aangename en sfeervolle ruimte is, breng je er misschien wel meer tijd door. Bijvoorbeeld om een ontspannend bad te nemen of om jezelf een beautybehandeling te geven.


Hieronder daarom wat tips om je badkamer meer sfeer te geven.

Combineer praktisch met sfeervol

Een badkamer is uit praktisch oogpunt meestal een ruimte met tegels en andere harde materialen die tegen vocht bestand zijn. Voeg als tegenhanger van al die harde en gladde materialen wat sfeervolle tegenhangers toe. Denk bijvoorbeeld aan een fleurige badmat, één of meerdere planten die geschikt zijn voor de badkamer en andere kleurige accessoires.

Multifunctionele spiegels

Spiegels kunnen in een badkamer niet ontbreken. Spiegels laten bovendien een kleine ruimte groter lijken. Heb je een hele kleine badkamer, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een kast met spiegel. Een ander spiegel badkamer idee is om van een hele wand een hele spiegelwand te maken. Er zijn tegenwoordig ook spiegels met geïntegreerde verlichting.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Spullen die rondslingeren zijn een reden tot ergernis. Bovendien breng je meestal niet graag tijd door in rommelige ruimten. Alleen door te zorgen dat alle spullen hun eigen plek hebben, kan je een ruimte netjes houden. Zorg dat je een vaste plek hebt hebt voor handdoeken, badspulletjes, toiletspullen, vuile was, afval, enz.

Zichtbaar of onzichtbaar?

Opbergruimte kan open zijn waarbij de opgeborgen spullen zichtbaar zijn. Open opbergruimten vragen wel wat extra discipline. Weet je van jezelf dat je niet de meest georganiseerde persoon bent, dan zijn dichte opbergruimten misschien een betere optie.


De juiste verlichting voor een goede sfeer

In de badkamer heb je het ene moment behoefte aan wat feller licht en een ander moment wil je graag zacht sfeerlicht. Kies daarom als het even kan voor een dimbaar licht in de badkamer. Spotjes in het plafond bijvoorbeeld zijn heel geschikt.