uitbesteden werk 50 plus
Foto: krakenimages/Unsplash

3 taken die je als 50+ ondernemer beter kunt uitbesteden

Wanneer jij als 50-plusser een eigen bedrijf runt, loop je vast vaak tegen een aantal zaken aan. Je agenda is vast erg vol en de telefoon staat roodgloeiend. Daarnaast blijft de (online) markt zich ontwikkelen en is het soms lastig om deze bij te benen. Om jezelf iets meer rust te geven, kun je bepaalde werkzaamheden uitbesteden. Dit scheelt niet alleen vaak tijd en energie, maar kan ook een boost geven aan je bedrijf in de vorm van nieuwe business. In dit artikel lees je welke drie taken je als 50-plusser het beste kunt uitbesteden. 

Systeembeheer

Als 50-plusser kan het soms lastig zijn als je onderneming afhankelijk is van computers en apparaten. Het is dan handig om een systeembeheerder in te schakelen. Een systeembeheerder zorgt voor het correct functioneren van computersystemen en netwerken binnen jouw organisatie. Werken jouw werknemers thuis? Zeker dan is het belangrijk om toegang te hebben tot verschillende systemen. Een systeembeheer zorgt ervoor dat werknemers ook vanuit huis toegang hebben tot alle systemen, beschikken over de juiste software en efficiënt met elkaar kunnen samenwerken en communiceren. Hoe prettig is het als je geen omkijken meer hebt naar je ICT-zaken en alles ‘gewoon werkt’? 

Facturen innen

Als ondernemer lever jij een dienst of product waarvoor een klant betaalt. Toch kan het zo zijn dat dat laatste niet vanzelfsprekend is. Zo betalen sommige klanten de rekeningen niet omdat ze dit simpelweg vergeten, maar er zijn ook klanten die weigeren de factuur te voldoen. Je kunt deze vervelende wanbetalers nabellen of mailen, maar je kunt ook een incassobureau inschakelen. Het voordeel van een incassobureau is dat ze de regels en wetten kennen en ze tools hebben om facturen te innen. En ga je voor een No Cure, No Pay incassobureau dan betaal je niet als er geen resultaat kan worden geboekt. Wel zo eerlijk!


(Online) marketing 

Met marketing bereik je potentiële klanten. En hoe meer klanten hoe meer geld in het laatje. Marketingactiviteiten zorgen ervoor dat jouw product of dienst bekend raakt bij het publiek. Dit kan via traditionele kanalen als radio, tv en post, maar tegenwoordig gaat er ook veel via online kanalen als zoekmachines en sociale media. Als 50-plusser is het soms lastig om al deze ontwikkelingen op online gebied bij te benen. Logisch want je bent immers niet met de telefoon of tablet in je hand opgegroeid. Een marketingbureau kan je helpen om online de juiste creatieve boodschap te creëren om jouw doelgroep te interesseren. Daarnaast kunnen ze verschillende kanalen inzetten om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Een online marketingbureau bijvoorbeeld, heeft vaak een specialist voor ieder kanaal. Wanneer je niet op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen online en kennis mist, is het slim om je online marketing uit te besteden. 

Door deze drie taken uit te besteden, kun jij je als ondernemer op hetgeen dat voor jou belangrijk is. Zo wordt ondernemen nog leuker!