ontspan op werk

4 Tips om productiever te worden in jouw bedrijf

Merk je soms dat jouw werknemers steeds vroeger vermoeid beginnen te raken op het werk? Het is een chaotische tijd geweest waar iedereen zich heeft moeten aanpassen aan het ‘nieuwe normaal’. Tijd om wat aanpassingen te maken binnen jouw bedrijf die voor meer productiviteit zorgen. Wij hebben 4 tips voor je die je makkelijk kunt toepassen.

1.    Neem gezamenlijk pauzes

Iedereen werkt op zijn of haar eigen manier. De ene werknemer heeft regelmatig pauze nodig om even een fris hoofd te krijgen of te roken, de ander kan zonder problemen een paar uur doorwerken. Toch zijn pauzes waardevoller dan mensen denken. Het is aan te raden om de 2 uur even 5 minuten de benen te strekken of de ogen ergens anders op te richten. Een idee is om drie keer per dag een pauze in te lassen en jouw werknemers daar ook op te attenderen. Op die manier haal je werknemers niet te veel uit hun werkflow, maar zorg je wel dat ze af en toe even kunnen ontspannen.

2.    Zorg voor goede kantoorartikelen

Niet is zo vervelend als een half doorgezakte bureaustoel die niet meer verstelbaar is of een te hoog of laag bureau. Investeren in goede kantoorartikelen is echt een must om jouw werknemers productief te houden. Steeds meer werknemers zijn eraan gewend om alles digitaal te doen. Denk er daarom eens aan om niet kladblokken te kopen, maar een ipad te huren voor werknemers. Hierdoor kunnen werknemers snel aantekeningen maken en doorsturen, in plaats van dubbel werk te verrichten. Ideaal als jullie snel wat notities of een schets met elkaar willen delen.


huur een ipad

3.    Creëer flexplekken

Iedereen is inmiddels gewend om zowel thuis als op kantoor te werken. Uit onderzoek blijkt ook dat de meeste werknemers de combinatie van op kantoor werken en thuiswerken wil aanhouden. Het siert je als werkgever om een laptop te huren die een werknemer kan meenemen als hij of zij een dag thuis wilt werken.

Als werknemers er toch voor kiezen om weer meer op kantoor te werken, kan het zijn dat ze even moeten wennen aan alle geluiden en prikkels uit de omgeving die daarbij horen. Hou daar rekening mee en zorg ervoor dat ze ook eens op een andere plek of in een andere ruimte kunnen werken.

4.    Combineer inspanning met ontspanning

Het is heerlijk om lekker productief bezig te zijn en hard te werken om deadlines en targets te halen. Vergeet echter niet dat afgelopen tijd stressvol was en het belangrijk is om af en toe ook stoom af te blazen. Een vrijdagmiddagborrel, lunch buiten de deur of een teamuitje is daarom aan te raden. Of dit nou een wandeling is en een etentje na afloop, of een activiteit om de teambuilding te bevorderen: jouw werknemers zullen dit gebaar zeker waarderen. Daarnaast is het ook goed om soms met z’n allen een activiteit te ondernemen dat niet werk-gerelateerd is. Je zal zien dat juist daardoor de meest creatieve ideeën ontstaan en jouw werknemers niet alleen productiever, maar ook gelukkiger worden.