besparen op kosten

4 Tips om te besparen op de kosten van je mobiel

Jong en oud heeft tegenwoordig een mobiel. Ouderen zijn over het algemeen wat minder aan hun mobiel verknocht als jongeren. Maar veel mensen kunnen er niet meer zonder.

Het is een handig en prettig om overal te kunnen bellen en gebeld te worden. Maar ook om een spelletje Wordfeud te spelen, een luisterboek te luisteren of misschien wel om een filmpje te kijken op Netflix als je ergens lang moet wachten.

Een mobiele telefoon kost ook geld. Daarom hieronder 5 tips om die kosten zo laag mogelijk te houden.

Toestel kopen of abonnement?

Als je een nieuwe mobiel wilt kopen heb je de keuze. Of je koopt een toestel en betaalt de prijs van het toestel in één keer. Of je koopt een mobiele telefoon en je betaalt iedere maand (meestal een jaar of twee jaar lang) een bedrag om de prijs van het toestel af te betalen.

Over het algemeen is het kopen van een mobiel goedkoper dat het betalen in termijnen. Bereken daarom altijd het bedrag dat je in het totaal in al die termijnen betaalt en vergelijk dat met de prijs die je in één keer betaalt.

Nieuw of refurbished?

Wil je graag een bepaald merk of model mobiele telefoon en vind je hem eigenlijk te duur? Dan kan je overwegen om geen nieuwe mobiel te kopen, maar een refurbished mobiele telefoon. Een refurbished telefoon is eigenlijk een tweedehands telefoon die helemaal schoongemaakt, opgeknapt en vernieuwd is. Het is wel verstandig om een refurbished telefoon te kopen waar je garantie bij krijgt. Bij een refurbished iphone 8 bij Telefoon Discounter krijg je bijvoorbeeld twee jaar garantie.

Abonnement of prepaid

Met een mobiel wil je natuurlijk bellen, daar heb je een abonnement voor nodig. Bij een mobiel abonnement kies je zelf hoeveel belminuten, SMS en data je iedere maand nodig hebt en daar betaal je voor. Gebruik je je mobiele telefoon heel weinig of alleen om gebeld te worden, dan is een prepaid simkaart vaak een veel goedkopere aanbieding. Je koopt zo’n kaart gewoon bij de supermarkt. Je betaalt dan alleen voor de kosten die je echt nodig hebt. Je moet alleen kijken hoe lang je prepaid tegoed geldig is.

Mobiele data of Wifi

Zorg altijd dat je mobiel zo is ingesteld dat hij alleen mobiele data gebruikt als er geen Wifi signaal in de buurt is. Wifi gaat niet ten koste van je data abonnement. Whatsappen en spelletjes kan je bijvoorbeeld ook via Wifi doen. Je kan zelfs bellen via Whatsapp.