ontspannen

5 Manieren om te ontspannen

Iedereen ervaart wel eens spanningen en drukte in het leven en het is dan ook heel belangrijk om af en toe te ontspannen. Hierdoor krijgen de hersenen rust, functioneer je beter en heb je meer energie. Dit zijn 5 leuke manieren om te ontspannen.


Online spelletjes spelen

Online gamen is een van de populairste manieren om te ontspannen. Een uitstekende manier om te relaxen, maar het is wel belangrijk om de juiste spellen te kiezen. Een schietspel of poker game kan misschien niet echt helpen om te relaxen. Onderzoek wijst uit dat je hersenen zeer actief blijven bij spellen waar veel spanning bij komt kijken.

Betere opties zijn puzzels en strategische spellen. Hierbij moet je wel nadenken, maar draaien je hersenen niet op volle toeren. Het is een leuke bezigheid waarbij je tot rust kan komen.

Naar de sauna

Stap lekker in een warme sauna, geniet van de warme baden en neem een koude douche als je dat durft. De ontspanning in de sauna is ideaal voor je lichaam. Er is bewezen dat langdurige stress enorm slecht voor je lijf is. Naar de sauna gaan is een lekkere manier om de stress van je af te zetten.

De gezondheidsvoordelen van de sauna zijn een verbeterde bloedcirculatie, herstel van vermoeide spieren, makkelijker ademhalen, afvoeren van afvalstoffen en het is goed voor de spijsvertering. Daarnaast zorgt de sauna ook voor een geestelijke ontspanning door een geweldige omgeving vol met rust aan te bieden aan de bezoekers.

Sporten en bewegen

Bewegen is een hele goede manier om te ontspannen. Je hoeft niet een marathon te lopen of iets extreems te doen, maar gewoon een uurtje wandelen kan al wonderen verrichten. Dit komt omdat het stresshormoon in je lichaam wordt verminderd door het bewegen. Dan komen er ook nog andere goede hormonen vrij zoals endorfine en dopamine.


Sporten is ook lichamelijk heel goed voor je. Probeer een activiteit te vinden die je leuk vindt. Dit kan de sportschool zijn, wandelen, voetballen of iets anders. Het is belangrijk om dagelijks genoeg te bewegen en sport aan je leven toe te voegen.

Slapen

Genoeg nachtrust hebben is heel erg belangrijk voor je hersenen en je lichaam. Waar mannen wegkomen met 7 uur slaap heeft een vrouw 8 uur nodig. In je slaap heeft je lichaam tijd om te herstellen, resetten en uit te rusten. Als je denkt geen tijd te hebben om 7/8 uur te slapen, dan moet je eens kijken naar hoe je dag eruit ziet. Door veel op social media te zitten, tv te kijken of andere onnodige dingen te doen neem je tijd weg van het slapen.

Mediteren en yoga

Deze manier van ontspannen is niet voor iedereen weggelegd. Dit komt omdat je open moet staan voor mediteren en yoga. Het is een hele goede manier om zowel geestelijk en lichamelijk volledige rust op te zoeken. Onderzoek heeft uitgewezen dat mediteren je bloeddruk kan verlagen en goed is bij mensen die gevoelig zijn voor depressies.