modern interieur

5 tips om jouw interieur een boost te geven

Heb je genoeg van je eentonige interieur en ben je toe om je interieur een echte boost te geven? Het lijkt ingewikkeld maar er bestaan een aantal slimme tips waardoor jij de sfeer in je woning een zetje in de goede richting geeft.

Waar iets groots groots in kan zijn

Het klinkt toch wel een beetje eng, een gigantisch object in je woonkamer maar toch komt dit echt ten goede van de sfeer! Een eyecatcher waar jij blij van wordt geeft je interieur echt een boost. Kies bijvoorbeeld een grote kamerplant of antieke kast.

Sauzen!

Het is niet te voorkomen dat je muur na een tijdje vuil wordt. Vaak zie je dit zelf niet omdat je eraan gewend raakt. Vergeet dus niet om je muren eens in de zoveel jaar een likje verf te geven. Zo krijgt je huis weer dat fijne ‘nieuwe’ gevoel.

Stop de leegte

Lege muren geven een onpersoonlijk en nietszeggend effect. Hoewel minimalisme soms sfeervol kan zijn, moet je er niet in doorslaan. Tegenwoordig hoeft het allemaal  niet meer zo leeg te zijn, hang bijvoorbeeld foto’s aan de muur waar jij mooie herinneringen aan hebt, zo breng je persoonlijkheid aan in huis. Ben je fan van een bepaalde kunstenaar? Hang dan een paar van je favoriete kunstwerken aan je muur.

Ga voor kleuren waar jij van houdt

Je interieur is een stukje persoonlijkheid die bij jou past. Houd jij van felle kleuren? Of zijn neutrale houtkleuren meer jouw ding? Door te kiezen voor kleuren die bij jou passen, kun je jouw interieur helemaal naar jouw smaak inrichten. Zorg wel voor eenheid en laat je favoriete kleuren op verschillende manieren terugkomen.

inrichting

Decoreer je ramen!

Je zult er misschien niet zo snel aan denken maar heeft raambekleding aanzienlijk veel invloed op de sfeer in je huis. Neem bijvoorbeeld een houten jaloezie. Met jaloezieën ben je niet alleen de baas over je eigen privacy, je kunt ook spelen met de lichtinval wat sfeerverhogend werkt.

We hopen dat je dankzij deze 5 tips je interieur een boost kunt geven en weer lekker kunt genieten wanneer je thuis op je bank neerploft!