inrichting

5 Tips voor meer sfeer in je interieur

Huizen worden vaak ingericht met praktische spullen en materialen. Dat kan wel eens ten koste gaan van de sfeer en warmte. Zeker als er geen kleine kinderen meer in huis wonen, kan dat best anders.

Volg de 5 tips voor meer sfeer in huis

1. Gebruik meer textiel

Tegels en laminaat zijn natuurlijk praktisch, maar soms kan het wat minder gezellig aandoen. Zeker als je daarbij ook nog luxaflex of lamellen voor de ramen hebt en leren meubels. Het kan dan zelfs hol klinken.

Wat er dan ontbreekt is textiel. Dat kan je heel goed oplossen door een kleed neer te leggen, kussens of plaids op je bank te leggen en door bijvoorbeeld gordijnen op te hangen.


2. Voeg ronde vormen toe

Ronde vormen kunnen een mooie tegenhanger zijn in vierkante of rechthoekige ruimten met veel moderne, strakke meubelen. Volgens de Chinese leer van de Feng Shui brengen ronde vormen een nieuwe, frisse energie in een ruimte. Dat kan je doen met een ronde tafel of salontafel, maar ook met ronde vloerkleden van Floorpassion.nl bijvoorbeeld.

3. Meer groen

Planten en bloemen zijn echte sfeermakers in huis. Kamerplanten zijn een tijdje uit de mode geweest. Veel nieuwe huizen hebben niet eens meer vensterbanken. Maar planten voegen een frisse kleur toe en als je ze in een mooie pot zet, kunnen het echte eyecatchers zijn. Kies voor één grote plant of kies een selectie planten die leuk bij elkaar staan.

4. Warme kleuren

Voeg wat warme kleuren toe aan je interieur. Met een muur geschilderd in een mooie warme kleur en wat accessoires zoals kussens, vazen en kaarsen kom je al een heel eind.


Wat zijn warme kleuren en wat zijn koele kleuren?

Warme tinten hebben een gele ondertoon en koele kleuren hebben een blauwe ondertoon. Zo kan bruin bijvoorbeeld warm zijn als het naar het oranje/geel toegaat of koel zijn als het naar het grijs/blauw toe gaat.

warm en koel bruin
warm en koel bruin

Licht op lampen

Installeer dimmers zodat je de felheid van het licht kan aanpassen aan je activiteit. Kies voor lampen die warm licht geven. Ook hier geldt dat blauw licht koud en ongezellig is en geel licht warm en sfeervol.